zaterdag

195 - fietstocht, huiswerk en logeren

Vandaag stond in t teken van een fietstocht, maar helaas hebben we niet meegedaan omdat zoonlief's ketting eraf ging vlak na de start, toen zijn we maar naar judo gegaan terwijl manlief de fiets naar de maker bracht...
Na de lunch huiswerk gemaakt, werkstuk Dolfijn, geschiedenis proefwerk en spreekbeurt Tijger zijn 'gedaan', koffertje voor logeren gepakt en naar Andrea en Anne  gereden. Daar hebben we met z'n  achten gegeten en bleven de kinderen logeren. 
De drie leukste dingen staan in de titel...

vrijdag

194 - wisselvallig weer, patat en haken

Vandaag zijn de drie leukste dingen
voor zoonlief het overblijven, met zn autootjes een verhaal spelen en patatjes eten! oh ja, dat zn kies heel erg los zit - eindelijk!
voor dochterlief turnen, toneel bij keuzehoeken en patatjes eten
voor manlief gehaktbrood maken, patat eten en gitaar spelen (was heel mooi vandaag!)
en voor mij? Ik heb het einde van deel 1 van De kronieken van Fantasia aan zoonlief voorgelezen - ook voor mij spannend... Gelukkig komen er nog 6 delen - haha. En ik heb heerlijk zitten haken bij de wekelijkse podcast van het radioprogramma The Sandwich met Jacques Kleuters. Die van vanmorgen, maar die kan ik op mn werk niet luisteren, dus doe ik dat 's avonds.. Wat een lekkere muziek en de gedichten - prachtig!
Dit is mijn 1e Granny Square ooit!! Heb ik 2 uur over gedaan, inclusief draadjes wegwerken... Maar dan heb je ook wat ♥

donderdag

193 - breien, motor en overblijven

De drie leukste dingen op deze gewone werk cq schooldag + overblijf + bso waren:
Voor dochterlief een 9 voor rekenen, de BSO en op de iPad
Voor zoonlief school, BSO en het avondeten (witlof ovenschotel)
Voor manlief gitaar spelen, dat de motor ter  reparatie is opgehaald en het avondeten maken en eten
En voor mij? De ansichtkaarten schrijven, het eten (lékker) en het met Sandra en Puck breien bij Puck in Houten! Ik heb twee lapjes voor vriendschapsdekens af!

woensdag

192 - post, bezoek en vnv

Vandaag startte prima, opgeruimd, gehaakt, kinderen uit school, boordje, naar uziekles, prik halen (GGD oproep voor dochterlief) en daar viel het wel mee, niet gehuild, ijsje gekregen na de muzielkes (alle drie) maar gaandeweg de dag ging het toch steeds meer zeer doen....  Bij naar bed gann kon ze niet op haar ene zij, maar ook niet op haar andere zijde en is uiteindelijk op de trap in slaap gevallen (zat schijnbaar lekker - ingewikkeld in haar dekbed) en heb ik haar naar bed gebracht.
Er kwam een vriendinnetje spelen 's middags en die bleef eten. Er kwam leuke post binnen (spullen voor sieraden maken), dus die hebben we zitten uitzoeken en in sorteerbakjes gedaan. Manlief heeft gefietst naar en terug van t werk n heeft daarna vliegen zitten binden (vliegvissen)
Samen gegeten en daarna zitten kletsen met de moeder van Marisa. Manlief ging naar de 1e vergadering van de VNV.
Even snel opgeruimd en de kinderen naar bed gebracht. En toen kwam Els en konden we lekker even bijkletsen. De vergadering was leuk geweest, over twee weken weer...

De drie lekste dingen waren:
voor manlief dat de kapotte motor morgen wordt opgehaald voor reparatie, vliegenbinden en de VNV vergadering.
voor zoonlief op zn kamer huiswerk maken (spreekbeurt), het eten (broccoli, aardappelen en karbonade) en op de iPad.
voor dochterlief dat Marisa kwam, just dance op de wii en dat Marisa bleef eten.
En voor mij? de post met mn eerste vriendschapsdeken lapje, de levering van de spullen voor sieraden maken en kletsen met Els

dinsdag

191 - juffen verjaardag, topo en motor

Vandaag was een drukke dag met allemaal leuke dingen:
Dochterlief had de verjaardag van de juf waar ze viool ging spelen, heeft voor t eerst geschuifeld en kreeg een mooi rapport op vioolles.
Zoonlief had z'n topotoets (8,2!), speelde buiten en ging naar turnen.
Manlief ging met de garage bellen over z'n motor (cilinder stuk, gelukkig wordt hij deze week opgehaald...), speelde gitaar en was huishoudelijk bezig zijn. En ik? Ik heb vandaag m'n facebook pagina voor Atelier Eem aangemaakt, had een wijknetwerkvergadering en heb zitten haken voor de vriendschapsdeken klik hier.


maandag

190 - uitje, rustige dag en kip uit de oven

 Vandaag een lekker rustige dagje met huiswerk, muziek spelen, haken, knutselen, tekenen, gitaarspelen en buiten spelen..
En dan ook nog 'kip uit de oven' eten! Joepie!

De drie leukste dingen zijn
Voor zoonlief buitenspelen, het eten en iPadden (Clash of Clans en Smurf Village)
Voor dochterlief buiten spelen met Oumaima, mee naar de boerderij met Marissa en haar ouders (geschminkt als koe) en het eten.
Voor manlief gitaarspelen, tekenen/schetsen en computeren.
En voor mij? Een ieniemini Uiltjes-sleutelhanger gehaakt (3,5cm hoog), het eten gemaakt en Columbo gekeken tijdens het strijken.

zondag

189 - kunstbeurs, tosti's en gourmetten

Vanmorgen druk met t huishouden en egel-sleutelhangers maken. De kinderen druk met spelen en manlief druk met zn motor schoonmaken en poetsen.
Tosti's gegeten in de tuin als lunch.
Daarna onderweg naar Buren (Gelderland) voor de kunstbeurs waar mijn moeder een kraam had (klik hier). Ze hadden mooi weer en veel aanloop, dus prima gegaan.
Terug gereden en in Vreeswijk een ijsje gehaald. Lekker!!

Samen de achtertuin gedaan, onkruid gewied, gras gemaaid, aangeharkt en alle spullen weer terug gezet.
En daarna weer gegourmet, want we hadden veel over van gisteren... was wéér lekker en nu iets gezelliger omdat dochterlief in een beter humeur was ;-)

Dus de drie leukste dingen van vandaag waren:
voor zoonlief tosti's, kunstbeurs en buiten spelen
voor dochterlief kunstbeurs, spelen en gourmetten
voor manlief vrij, gitaarspelen en de kunstbeurs
en voor mij? De egel sleutelhangers maken voor de verkoopbeurs van de Egelbescherming volgende week, de kunstbeurs in Buren en het gourmetten.

(grrr foto's lukken niet... morgen meer geluk)