zaterdag

69 - judo en naar een verjaardagsfeest

Vandaag is er alleen maar judoles en een verjaardagsfeest in Zandvoort. Maar druk dat we zijn, de vensterbank en keukenaanrecht worden opgeruimd en schoongemaakt, er wordt gebreid en gescoubidoud, maar geen pompons gemaakt...

De drie leukste dingen
Voor dochterlief dat de kinderbreinaalden binnen zijn (18cm lang...), dat ze mee was aar judoles en de verjaardag. Ze heeft een mooie ketting gemaakt en gescoubidoud.

Voor zoonlief, de judoles, de broodjes tussendemiddag en de verjaardag. Hij is met frank mee geweest naar een veld dat onderwater was gezet dus nu een ijsbaan en mocht frietjes mee eten.

Voor manlief het uitslapen, gitaarspelen en de verjaardag.

En voor mij? Het breien, de verjaardag en het keutelen met de kinderen.

vrijdag

68 - kastje gesneuveld, geen werkstuk, playbackshow oefenen liep anders...

Vandaag een beetje vervelende dag waarop de kater het nodig vond om op de keukenkast te springen waar ons antieke keukenkruidenkastje op stond. Dit is nu aan barrels gevallen, echt in duizenden stukjes.... Zwaar balen dus!
Zoonlief was de hele week al enthousiast bezig met z'n werkstuk, want daar gingen ze op de vrijdag lekker aan werken... Helaas niet doorgegaan, want de juf was er niet (invaller)..
Dochterlief ging oefenen voor de playbackshow, maar er is een meisje afgevallen dus doet ze het nog maar met 1 vriendinnetje...

Maar er waren ook leuke dingen, hier zijn de drie leukste:
Voor zoonlief dat de duim van z'n beste vriendje niet is gebroken, maar gekneusd, spelletjes doen met op en oma en de Cito's die goed gingen.
Voor dochterlief dat ze bij de vriendin heeft geoefend voor de playbackshow, dat pop een sjaal heeft, dat de cito toets goed ging en turnen.
Voor manlief dat zijn pc is gemaakt, dat hij met de auto naar t werk kon en dat we lekker rode kool met hamburger aten.
En voor mij? Dat de kat niet is geplet onder het kastje, dat de vakantiedagen zijn ingevoerd (was zeer arbeidsintensief en heeft de hele dag geduurd..) en dat de poppensjaal is gelukt... Moeders heeft me uitgelegd hoe je 'afkant' ;-) handig die generatie die gewoon heeft leren handwerken op school!

donderdag

67 - school, werk, kussenpop en breien...

Vandaag een normale werk en schooldag, dus overblijven en BSO voor de kinderen. Na BSO lekker naar huis, samen gegeten, de vilten kussenpop afgemaakt en ik heb zitten proberen te breien - 't was een uitdaging, want het was al héél erg lang geleden.... Maar wel leuk om te doen.

Dus de drie leukste dingen
Voor zoonlief de Cito, circus workshop bij de BSO en de sneeuw. Maar ook dat hij morgen aan zijn werkstuk over Tijgers mag werken op school.

Voor dochterlief de Cito, circus workshop bij de BSO én dat de vilten kussenpop af is!!

Voor manlief dat hij klaar was met werken, lekker gekookt heeft en dat we samen konden eten.

En voor mij? Dat de kussenpop af is, dat de tram gewoon reed én de 3 uur die ik aan (weer) leren breien heb besteed. Het is niet 's werelds mooiste groene proeflap, maar wel leuk om te doen!!

woensdag

66 - kunst, patat en sneeuw

Vandaag een gevarieerde dag met werk, schoonmaken, met de bus naar muziekles, patatjes eten, knutselspullen gekocht (rolfondant en modelleersetje voor Rick voor de suikergoed beestjes en breinaalden, pompomset en wol voor Tessa), met de slee gespeeld in het park, opa en oma blij gemaakt met telefoons en met manlief naar Amsterdam naar de Realisme beurs. Eerst een broodje bij Subway en daarna kunst, kunst, kunst!!

De drie leukste dingen
Voor de kinderen de Cito toets, de patatjes als lunch (mazzelaars!) en knutselspullen én sleetje rijden in het park (van alle heuvels af!!) én dat opa en oma er waren.

Voor manlief de Realisme beurs, dat hij naar zijn werk is gefietst! en de familie Ferbeek heeft gezien, Nanne, Hilde en Emmy, op de beurs. Zij hebben een Galerie Lauswolt in Olterterp.

En voor mij? Dat mijn ouders blij waren met de telefoons (ik moet alleen nog meer uitleg geven...), de kunstbeurs én dat ik daar samen was met manlief (gezellig!!)
Het broodje Subway was lekker maar wél aan de dure kant, vandaar de foto. Dit moest vastgelegd!


dinsdag

65 - sneeuw, OV en bezoek

Vandaag een dag met veel OV waar problemen mee was, de sneeuw waardoor er vanalles niet kon (naar fysio, schoonmamma bij ons lunchen), maar ook lekker genieten met de slee, turnen en vioolles en een vriendin die de sneeuw heeft getrotseerd en thee kwam drinken!

Dus de drie leukste dingen waren voor de kinderen de uitslagen van de Cito en de nieuwe opdrachten, in de sneeuw spelen vanmiddag en turnen/viool. En voor dochterlief dat ze verder is gegaan met de vilten kussenpop. Er is al één arm helemaal dicht!

Voor manlief eigenlijk niets, behalve... Dat zijn laptop tóch gemaakt kan worden (gelukkig!), dat de boiler (zonder kosten) gemaakt is (YES)  en we dus weer kunnen douchen én dat hij zijn nieuwe bril heeft opgehaald (mooie bruine bril) en een zonnebril op sterkte heeft besteld (met korting!).

En voor mij? Dat ik redelijk op tijd was op m'n werk (OV), dat we op tijd waren bij vioolles (OV) en dat +elsveerman en ik vanavond lekker hebben zitten kletsen!

maandag

64 - leuke, maar ook minder leuke dag

Het was vandaag een leuke dag omdat er sneeuw was (een beetje), omdat ik 2 telefoons kon kopen via m'n werk voor mijn ouders, omdat ik met dochterlief verder ben gekomen met de vilten pop. Maar het was geen leuke dag omdat de boiler stuk is.... En manlief een hele lange dienst had....
Dus hij geeft vandaag de drie minst leuke dingen:
De dienst van 9 uur, terwijl iedereen bang was in het verkeer omdat het sneeuwde....
Dat zijn laptop nog steeds stuk is...
Dat Tessa's vinger een beetje is verbrand door vuur (lucifer was te kort toen ze de kaars aanstak, maar met de lange lucifers ging het nog eens mis en daarna haar hand au gedaan aan de rand van de hete deksel)

Dan toch de drie leukste dingen
Voor zoonlief de Cito toetsen, Scarabee groep en Bso De Bikkels.

Voor dochterlief de Cito toetsen, de Bso De Bikkels en dat ze mee doet aan de Playback show met carnaval op school. En dat we samen verder zijn gekomen met de vilten pop.

En voor mij? Dat mijn blog weer op Anita's dagboek staat vermeld, dat we verder zijn met de vilten pop (we kunnen bijna starten met vullen - als de voetjes klaar zijn) en dat ik niet hoefde te koken (met dank aan manlief!)

zondag

63 - Leuke uitjes!!

Vandaag was een leuke dag met twee uitjes, naar de film De Koning van Katoren en de theatervoorstelling De Griezelbus.

De drie leukste dingen van de dag:

Voor manlief dat hij Rick heeft natgespoten met de plantenspuit, het gitaarspelen, krastekening en bezig geweest met een 3D puzzel

Voor zoonlief naar de film, eten bij de snackbar en het natgespoten worden met de plantenspuit.

Voor dochterlief naar het theater, vilten pop maken en spelen met Marisa

En voor mij? De vilten pop naaien met dochterlief, de film met zoonlief en het strijken met manlief.