vrijdag

318 - bijna weekend!

Deze dag is nog niet voorbij, maar nu toch al het berichtje van vandaag.

Want ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben erg toe aan weekend.
De laatste tijd ben ik, door de stress, onzekerheid en gedoe op mn werk, erg moe.
Ook op het werk van manlief gaat de stress een rol spelen. Begin december gaan hij en zijn collega's over naar een nieuw bedrijf. Het werkplezier was ver te zoeken de laatste tijd. Gelukkig was de kennismakingsbijeenkomst gisteren positief. En over een week gaat manlief een weekje op vakantie met zijn oudste dochter en daar heeft hij zin in. Dus ik ga ervan uit dat de komende periode leuker voor hem wordt dan de afgelopen maanden zijn geweest.

De kinderen zijn gestart in hun nieuwe schooljaar en groep 6 en 7 zijn best pittig voor mijn kleintjes. Ze hebben veel toetsen, huiswerk, opdrachten en met name zoonlief doet erg zijn best om het plannen wat beter te leren beheersen. Zelfs zó dat hij nu al klaar is met de voorbereiding van zijn boekbespreking, we hadden ons in de datum vergist.... hij heeft hem pas over een maand - haha!

Ik ben, om mijn onzekere werksituatie te 'vergeten', vooral creatief bezig met schilderen, tekenen, haken, uitjes en nieuwe dingen ontdekken, zoals digitale fotografie, kalligrafie, acrylverf en embossing (met een lichtbak). En ik heb gevraagd of mijn ouders mijn oude typemachine willen meenemen. Dat lijkt me zo tof, om daar weer mee aan de gang te gaan. Helemaal om het de kinderen te laten zien. Want daarop heb ik mijn typediploma gehaald. Zij leren het op de computer... tja het zijn kinderen van deze tijd en volledig ingesteld op tiptoets (iPad), digibord op school en een laptop met toetsenbord. In mijn jeugd werd de eerste Atari computer uitgebracht en tijdens mijn studie kreeg ik mijn eerste mobiele telefoon. "Maar hoe ging dat dan vroeger als je vertraging had, mamma?" Nou gewoon, dan werd er met het eten op je gewacht...

Dan iets heel anders....

Hoe leuk zou het zijn als jullie, de lezers van mijn digitale dagboek, iets over jezelf vertellen.
Lees je mijn blog elke dag of eens in de week? 
Hou je ook een dagboek bij dat ik zou kunnen volgen.
Hou je van post en wil je een kaartje van mij ontvangen?
Zit je ook op Pinterest of Instagram (wat is je alias?)
Heb je een partner, kinderen, huisdieren, werk, hobbbies etc...

Voor nu wens ik iedereen alvast een fijn weekend toe!

xxx Emilie

"de kracht van herhaling"

317 - donderdag

Donderdag 26 september
Vandaag had manlief de bijeenkomst van zijn werk met de nieuwe werkgever, hij was erna positief gestemd en dát vind ik dan weer fijn:-)

De kinderen gingen naar school, hadden beide toetsen die goed gingen, bleven over, gingen naar de BSO en kwam gebroederlijk samen thuis. Fijn als de sfeer dan goed is.
Daarom vond ik het ook goed om met bord op schoot film te kijken:-) We keken Bolt en daarin zitten hele grappige duiven die een bijrol vervullen. Daardoor werd ik geïnspireerd tot een tekening...


316 - puinruimen, taxi en onverwacht bezoek

De dag startte met het opruimen van zoonlief's kamer. Die zag door de bomen het bos niet meer. Wist niet meer wat hij voor speelgoed had, tijdschriften, boeken enz.
Nou je wil niet weten wat er allemaal onder zijn bed vandaan kwam en achter zijn bureau lag... sowieso teveel stof - hihi - maar ook allerlei andere spullen die hij niet meer wist. Allemaal stapeltjes gemaakt, dozen omgekeerd en uitgezocht, zakjes, tasjes met verzamelingen bekeken en uitgezocht. Om 12.30u was ik eindelijk klaar en ging de lunchtafel dekken.
Op en neer gereden naar de muziekschool en koffie gedronken met Jelka die in het centrum bleek te werken vandaag - leuk!
's middags naar de vuilstort en daar 3 vuilniszakken met rommel uit Rick's kamer weggegooid. Dat ruimt tenmiste op!
Daarna met Tessa naar de dierenwinkel en boodschappen doen.
Terug thuis beneden nog opgeruimd, want wie kwam eten? Jelka! Gezellig!
Manlief bracht Tessa op en neer naar muziekles.
Na het toetje ging het spul naar bed, Jelka naar huis en dronken manlief en ik koffie samen.
Drukke dag, maar wel een fijne.

donderdag

315 - gewone dinsdag

Een dinsdag zonder uitschieters. Gewerkt (ik), vrij geweest (manlief) en naar school geweest en buitengespeeld (de kinderen). We aten samen, rick ging naar turnen, we aten een toetje en ze gingen lekker slapen.
'S avonds heb ik post klaargemaakt voor verzending. 

dinsdag

314 - strijken, werk en chinees

maandag 23 september

Omdat de was / strijk zich opstapelt - dat heb je ervan als je allemaal leuke dingen plant in het weekend - ben ik de maandag gestart met een was en strijksessie.
Manlief en ik allebei gewerkt en de kinderen naar school, overblijf en BSO.
Ik had ze erop voorbereid dat ik laat zou komen en ik was er ook pas om 18.20u om ze op te halen. De informatiebijeenkomst op 't werk liep uit...
Maar gelukkig klaarde iedereen op toen we Chinees gingen halen.
Heerlijk met z'n vieren uit alle bakjes gegeten. Er was keus genoeg: nasi, mihoen, Tjap Tjoy (groente), babi pangang, ku lu yuk en kipsaté.

maandag

313 - puinruimen, kamp en verjaardag

zondag 22 september

Vanmorgen ging Ruud vroeg weg naar gitaarbouw-workshop en heb ik de kamer van dochterlief opgeruimd en schoongemaakt. Wat zag het eruit... gelukkig was ze er 's avonds blij mee en heeft beloofd haar best te doen om het zo te houden... tuurlijk liefje :-)

Rick heeft aan zijn boekbespreking gewerkt en was daar helemaal blij mee (boekposter is af), hij ging mee Tessa ophalen en dat was leuk. Ze heeft het super gehad, maar was érg moe. Want ze mocht niet eens uitslapen...en het was zondag! haha.

Doorgereden naar Loosdrecht voor een verjaardagsfeestje. We konden lekker in de tuin zitten. Ruud kwam daar ook heen op de motor. Dus dat was fijn! Het was sowieso een gezellige middag.

Terug thuis de koffers uitgepakt en een was aangezet. De kinderen gingen lekker naar bed, Ruud ook want die heeft vroege dienst.
Ik heb zitten tekenen, een zwemmende olifant deze keer.

ps: Wil je m'n tekeningen zien? Ze staan op Instagram, daar heet ik: Zonnebol

312 - fotografie, graffiti, vissen en bonte avond

Vandaag een drukke zaterdag.

Ik ging op fotografie workshop in de Beekse Bergen met Jelka.
Ruud ging vissen op de Eemhof en bij de nieuwe locatie van zijn favoriete gitaarwinkel kijken.
Rick ging mee naar de Kunstmarkt in Ankeveen, waar hij meedeed aan een graffitti workshop en een tocht op de Ankeveense plassen in een fluisterboot maakte. En hij mocht óók nog naar het Junior Songfestival kijken!!
Tessa had, na héél erg laat naar bed te zijn gegaan vanwege het kampvuur (we gingen op vrijdagavond pas op zaterdagochtend naar bed, mam!) een spannende wandeling, knutselde een indianentooi en deed mee aan de bonte avond.

Ruud, Jelka en ik aten samen en bekeken de foto's. Ik had 600!! foto's gemaakt. Doordat het een workshop was, waren het heel veel oefeningen met hetzelfde onderwerp maar dan met andere belichtingsinstellingen. We hebben veel dieren gezien en er zitten zeker een aantal hele mooi foto's bij.
Daarna een bank-hang avond voor de tv gehad, want we waren allemaal moe!

311 - voorbereidingen, McDrive en kamp

vrijdag 20 september

Alles in de auto gezet, gedacht aan een slaapzak voor Tessa en het huiswerk van Rick. Check!
Oh ja de cakejes... die moeten ook mee.
Op 't werk was het rommelig vanwege geruchten over reorganisatie - maandag is de informatiebijeenkomt...
De kinderen werden gehaald en konden even 'chillen' bij opa en oma. Ruud kon daardoor ook even bijkomen na z'n werk en heeft de McDrive uitgeprobeerd :-)
Ik ben na 't werk doorgereden naar Hilversum, daar gegeten en Tessa naar haar Glutenvrije kamp in Baarn gebracht. Heerlijk rommelige locatie met ouders, auto's, koffers en ruim 80 glutenvrije kinderen. De cakejes werden feestelijk onthaald en ze straalde van de bekende gezichten die ze zag. Mooi om te zien.
Terug thuis, zitten bijkletsen met Ruud.

310 - voorbereidingen, bso en een informatie avond

donderdag 19 september

Omdat Tessa op kamp gaat en Rick logeren moeten er spullen bij elkaar worden gezocht. Twee koffers van zolder en uitzoeken maar.
Voor haar was het simpel, want dat was wat we bij de C.oolcat hadden gekocht, ondergoed, pyama en toiletspullen.
Voor hem iets moeilijker, want 'oude' kleren, tja, 't moet ook wel goed staan natuurlijk :-)

Ze gingen naar de BSO en speelden lekker met vriendjes en vriendinnetjes. Ik keek op tegen dingen regelen, maar alles is gelukt. Tessa bakje cakejes, cadeautje voor een jarige bedacht.
Na het eten - heerlijke restjes opwarm-sessie :-) en een goed gesprek met Ruud, ging ik naar de informatie avond van groep 7.... Jammer dat hij niet mee kon.
Soms zou ik willen dat hij géén wisseldiensten draait.