zaterdag

97 - vrije dag!

Vandaag was een vrije dag waarin ik de kranten van de afgelopen week heb gelezen, eten voorbereid voor de komende dagen, de kinderen hebben 'bankgehangen', buiten gespeeld, met een vriendin hebben gespeeld, zoonlief nieuwe Pokémon kaarten heeft gekocht, manlief gitaar heeft gespeeld en is gaan werken. Ik heb zitten breien tijdens de Kids Voice Finale en daarna gingen de kinderen naar bed. Toen naar de beste zanger van Nederland gekeken. Wonderlijk genoeg heeft Raffaella gewonnen...?

De drie leukste dingen waren
Voor dochterlief was het spelen, dat we een gouden '1000 dingen die je altijd al wilde weten boekje' hebben en de finale de Voice Kids kijken.
Voor zoonlief het buitenspelen, de Pokémon kaarten en de Voice Kids.
Van manlief weet ik het niet, maar in ieder geval het gitaarspelen.
En voor mij? Dat mijn opruimblog 9000+ hits heeft (hoe bestaat het...!? - maar wél heel leuk!), dat ik nog maar 13 toeren moet breien aan de lila sjaal...

vrijdag

96 - Krokusvakantie, horloge en luieren...

Vandaag is voor de kinderen de krokusvakantie begonnen. Maar uitslapen? Zoonlief niet, was om 6u wakker, maar dochterlief wel, ze heeft geslapen tot 8u.
Ik niet, erg slecht geslapen, wél vanmorgen de hele keuken opgeruimd -tijd zat.. ;-/
De kinderen hebben buiten gespeeld, manlief gitaar.
Om 13.30u was ik thuis en kon manlief gaan werken.
Samen met dochterlief haar horloge op school opgehaald... Wel handig tijdens een week vrij - de tijd weten bij het buitenspelen... Een paar boodschapjes gedaan.
Daarna met zoon en dochter richting Theater DeKom om kaarten te halen voor een Amuse (hapjes)concert van de FancyFiddlers (viool/cello muziek door kinderen van 6 tm 18jr).
Toen we thuis kwamen lag er post, YES, ik heb een swap gewonnen, stof met tulpen + kaart,  zij krijgt van mij een kleurboek. Nog twee postcrossing kaarten naar Rusland geschreven en zoonlief ging richting postbus. Verder heerlijk luieren e een kat op schoot, naar tv kijken, breien, spelletje doen. Jeetje wat zijn we eigenlijk moe, lekker douche en naar bed.

3 leukste dingen was lastig, die staan hierboven beschreven...
Want het is Vakantie, zeg maar! 


donderdag

95 - Valentijn en Krokusvakantie!

Vandaag is Valentijnsdag en de laatste dag voor de Krokusvakantie. maar eerst nog gewoon gewerkt en naar school geweest. Zoonlief's beste vriend was jarig, de BSO was leuk, ik ben met Els naar Ikea geweest, manlief had een rustige dag voor hij moest werken. Restjes gegeten met de kinderen (keuze uit rode kool en rijst/kipkerrie), gewerkt aan een plakboek en verder breien aan de lila/paarse sjaal.
Op dit moment ligt Bink op m'n schoot, lekker óp de sjaal...
Ik gaf mijn Valentijn een zelfgemaakt hart (gebreid), mijn Valentijn gaf mij chocolade met lieve boodschap en een super grote roos! Van dochterlief kregen we een mooi getekend hart!

De drie leukste dingen waren
Voor zoonlief dat hij mee mocht uitdelen met jarige vriend, de BSO en dat het vakantie is
Voor dochterlief was de hele dag TOP.
Voor manlief Valentijn, gitaarspelen en rust.
En voor mij? Dat het Valentijnsdag is , dat het vakantie is en dat ik een half plakboek af heb!!woensdag

94 - bijna krokusvakantie...

We zijn aan vakantie toe, alleen gaan we niet weg dit jaar. Iedereen is moe, geen zin om op te staan (de kinderen lijken wel marmotten...). Vanmorgen bij de schoonheidsspecialiste geweest, de dvdcollectie  uitgezocht, tosti's gemaakt, manlief ging werken, naar muziekles en de boekhandel, thuis films gekeken die geruild gaan worden met popcorn. Spinazie mer pasta gemaakt en de kinderen lagen vroeg op bed.
Ik heb m'n gebreide Valentijnsverrassing af!!

De drie leukste dingen waren dat het een rustige dag was, we films hebben gekeken en dat manlief thuis was 's avonds.
Tot morgen!

dinsdag

93 - dappere dinsdag

Vandaag een andere dinsdag dan normaal, want ik heb de kinderen gedaan zodat manlief kon slapen na z'n late dienst. M'n hele dag in de war... nee hoor viel mee ;-) Wel minder gewerkt dan gepland, omdat ik om 17.15u moet zijn ivm turnen, vioolles van de kinderen.

War waren de leukste drie dingen van vandaag?

Voor dochterlief de rekentoets (?!), dat het vriendenboekje van Sandra (met foto) is ingevuld en teruggegeven en het avondeten (rode kool, verse worst en puree). Dat m'n roze handschoen tóch op school lag...

Voor manlief de gitaren ophalen (kindergitaar en de gekregen klassieke gitaar in ruil voor verhuizen verhuizen is nu elektrisch), het spelen op die gitaren en het eten (zelf gemaakt -ha!)

Voor zoonlief turnen, leuk klassikaal spel, juf trakteerde en het leescircuit.

En voor mij? Leuk gesprek op t werk over zoekmachine die meer blijkt te kunnen dan alleen zoeken. Verder gekomen met breien en het eten, want ik had trek!

Manlief die op de elektrisch gemaakte klassieke gitaar speelt. De klank is heel mooi!

maandag

92 - melige maandag

Vandaag een normale da met werk, scarabee groep, overblijven, BSO, ophalen, eten koken, opruimen én breien.

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief dat hij lekker ging slapen (hij is aan vakantie toe), de Scarabee groep en de BSO.

Voor dochterlief de héle dag en vooral de rekenles, sjoelen bij de BSO en dat ze Sandra's vriendenboekje mag schrijven.

Van manlief neem ik aan de rust voordat hij ging werken, dat hij op de fiets is gegaan en zich verheugd op stokbrood straks ná zijn dienst.

En voor mij? Dat de Webinar op m'n werk gelukt is (ik zat een uur te vroeg er helemaal klaar voor, ik heb de connectie maar open laten staan en etensuur later begon hij...), dat ik naar de Kringloopwinkel ven geweest -leuke dingen gevonden- en dat ik heb zitten breien. Blijft nog even een verrassing, want ook daarbij heb ik niet goed gekeken, want het is véél meer werk én het wordt veel groter dan ik dacht... Ik hoop maar dat ik genoeg wol heb...
Tipje van de sluier:zondag

91 - terug thuis en leuk nieuws!

Vandaag is iedereen weer thuis, manlief en ik uit Brummen/Zutphen en de kinderen uit Hilversum. Zij hebben nog lekker in de sneeuw op de hei gespeeld.
Omdat het een leuk weekend is geweest gaan we bij McDonald's eten, "geen happy meer want wij zijn groot"...
Vandaag eindelijk verteld waarom we niet gaan skiën dit jaar... Omdat we dat geld maar een keer kunnen uitgeven... En de kinderen al heeeeel erg lang naar EuroDisney willen gaan. Dit jaar in de meivakantie is het zover. Ze vinden het súper !!!!

Voor de kinderen was het leukste:
Slapen bij opa en oma, op de hei wandelen en naar de McDonalds + leuke nieuws over Disneyland Parijs zijn het leukste.

Deze leuke dingen hebben we meegenomen dit weekend, oa schoenen, sokken, keukenspullen, wolpakketten en nog veel meer!