zaterdag

118 - miezeren op zaterdag

De héle dag heeft het geregend, niet hard, maar 't miezerde gewoon door.
't Miezerde tijdens de motorrit van manlief op weg naar z'n werk, tijdens zijn werk (buschauffeur) en onderweg naar huis...
En tijdens het feestje waar zoonlief heen was (lasergamen in een bos bij Almere)....
En tijdens het lopen naar tram, tijdens het shoppen (de kleine dame is goed geslaagd, rok + vestje (broek komt nog, wel hele leuke ook bij de We gezien), paaseitjes bij Jamin, knutselspullen, dure stiften van Stabilo voor op school) een speldje met een kèk hoedje erop en oorbelen alvat voor haar verjaardag...) en tijdens de tramrit en lopen naar huis...
Ook nog toen ik naar buiten keek bij het koken, het eten, het toetje...
't Miezerde zelfs tijdens de badsessie en toen ik het bed van dochterlief schoon opmaakte....
En net toen ik de thee had gemaakt en ging zitten met de Flow werd het droog...
Toeval?

Hopelijk is het morgen wat gezelliger weer....

vrijdag

117 - Een grauwe vrijdag met opklaringen...

Beetje grauwe dag, allemaal niet best geslapen, dus we voelen ons allemaal een beetje grauw en met een ochtend humeur is de stemming niet echt lekker deze ochtend... Maar goed, na wat opstartproblemen gaat de rest van de dag redelijk. Op school gaat alles prima, overblijven is leuk en dat pappa thuis is om 15.30u is ook leuk. Ze knutselen, spelen, maken pompons, doen typetopia, viool spelen, Spaans huiswerk, rekenen op de computer met Tom en Tamira... We eten na turnen en kijken filmpjes van NG wildlife. Best wreed soms, maar ja 'ook de tijgers moeten eten...'

De drie leukste dingen van vandaag:
Voor zoonlief de overblijf, het avondeten en TapZoo op de iPad.
Voor dochterlief rekenen, turnen en dat het boek 'maffe meiden - 4ever maf' uit is (las ik haar uit voor).
Voor manlief motorrijden, koken en pompons vastzetten aan een vestje van dochterlief.

En voor mij? Dat op m'n werk een systeem als bulk uitlezen is gelukt, ik zag mezelf al 10.000 documenten handmatig (stuk voor stuk) genereren en opslaan..., een gezellige kwebbel ophalen bij turnen (ochtendhumeur was gelukkig niet blijven hangen) en dat het er eindelijk van gekomen is om de pompons te maken voor het vestje van dochterlief.

Nu nog een kussen-poes maken... Maar dat komt binnenkort wel goed. Hij is als surprise binnengekomen, maar zwaar gebruikt als knuffelkussen, dus de gaten vielen erin. Ik ga er een kussen-lapjespoes van maken. (Van de andere surprise is Barbie er nog, maar de turnbalk is vrij vlot bij het oud papier terecht gekomen....)
 

donderdag

116 - fijne donderdag

Donderdag is altijd druk met werk, school, overblijven, school, BSO, klaar met werk, kinderen ophalen, koken, eten, nog even kletsen, op de iPad of iets creatiefs en dan de kinderen naar bed brengen. Ansichtkaarten geschreven aan familie, vrienden en voor Postcrossing.

Vandaag kwam daar ook nog eens de stress van een boekbespreking bij (voor t eerst, dus súper spannend, maar ze heeft een 7,4 dus prima gedaan!

Drie leukste dingen waren:
Voor zoonlief dat er een nieuw meisje bij hem in de klas kwam, het eten en de overblijf. En oh ja, ze hadden een toets van begrijpend lezen gehad - nog geen cijfer...
Voor dochterlief de boekbespreking, helpen bij het snijden van de groente én het eten zelf.
Voor manlief gitaar spelen, motor rijden en het eten.
En voor mij? Dat het koolhydraat arm eten werkt (ik val gewoon af...), dat op m'n werk een systeem beschikbaar is (bembem) en het eten (samen gemaakt met man (kip gemarineerd) en dochterlief (groente gesneden) en rijst uit de rijstkoker...woensdag

115 - een woensdag met wisselend weer

Deze woensdag begon vrij vroeg, slecht geslapen. De kinderen werden daarom moeilijk wakker toen het tijd was. Beide hebben wel muziek geoefend en typetraining gedaan. Zoonlief heeft zijn werkstuk ingeleverd, helaas bij de invaljuf die hij niet zo aardig vindt.. Maar zijn eigen juf beoordeeld, dus dat maakte het weer een beetje goed. Ondertussen was manlief al een tijdje aan het werk, heb ik de vriezer ontdooid en daarbij het klepje kapot gemaakt. Helaas niet meer te maken, maar dat komt doordat het aan de andere kant al een keertje stuk en weer geplakt was...
Nieuwe besteld, kost gewoon 44 euro... Belachelijk voor zo'n stukje plastic met twee palletjes... "Moet besteld worden in Italië, mevrouw, levertijd 1 week..."
De aardige meneer had heel NL afgebeld voor mijn deurtje... Dus ik mocht niet klagen vond ik zelf, maar wél een beetje mopperen over de prijs...Haha
Maar goed, ondertussen blinkt onze vriezer je tegemoet, want hij helemaal schoon!
Daarna zitten werken aan 'een hart per week' en hij wordt móói!!
Geluncht met de kinderen en naar keyboardles. Ondertussen gingen dochterlief en ik naar de Bieb en toen we thuis kwamen was manlief net terug van z'n werk.
Ik heb met de kinderen de wijkkrant ingevouwen en onze wijk gelopen. 'T zijn 150 kranten, dus dat viel mee. Manlief heeft wat gegeten, gitaar gespeeld en origami gevouwen.
Daarna hebben de kinderen buiten gespeeld. Ik heb boodschappen gedaan en wat gedronken in het buurtcentrum.
Toen ik terug was,  hebben ze beiden nog een keertje typetraining gedaan - ze waren allebei nog niet klaar vanmorgen. En toen mochten ze eindelijk TapZoo spelen op de iPad.
Ik heb gekookt (pasta bolognese) en na/tijdens het toetje hebben we zitten origamiën (is dat een woord??)
Een potlood, een rotje, een kommetje/muts, samurai helm, roos, kattenkop en een moeilijke vouw-techniek.

dinsdag

114 - zonnige dinsdag

Gewerkt, oma kwam langs, manlief heeft boodschappen gedaan en gestofzuigd, de kinderen gingen naar school. In het kader van mijn 'meer bewegen' opdracht heb ik de laatste twee haltes van de tram gelopen naar huis (30 minuten), heerlijk met dit mooie weer!
Na nog een paar laatste wijzigingen (paginanummering en bronvermelding anders) is het werkstuk over Tijgers uitgeprint en in een mooi mapje gestopt. Morgen levert zoonlief hem in.
Ze hebben nog lekker gespeeld en manlief heeft pannenkoeken gebakken. Lékker!!
En 's avonds nadat we terug waren van turnen en vioolles (2 stickers want erg goed haar best gedaan) kwam Els met Shuffle (hond) langs. Onze poezebeesten vonden het erg raar, maar wel machtig interessant. Shuffle vond alle goed, maar snuit aan snuit ruiken ging te ver. Bink schrok zich een ongeluk!!

De drie leukste dingen van vandaag waren:
Voor manlief niet werken, gitaar spelen en pannenkoeken bakken.
Voor dochterlief een toets gemaakt, viool spelen en pannenkoeken.
Voor zoonlief pannenkoeken, turnles en een relaxte middag op school.
En voor mij? Het lopen in de zon, de pannenkoeken en dat Els langskwam.

maandag

113 - zonnige maandag

Vanmorgen vroeg ging manlief (-4 C) naar z'n werk, 2 uur later stonden de kinderen en ik op (2C), ontbeten, brood gesmeerd, vaatwasser leeggemaakt, opgeruimd, naar de Dietiste, naar m'n werk (druk!!), om ca 16u was manlief weer terug, heeft het eten voorbereid, paar boodschapjes gehaald, ik heb de kinderen bij de BSO gehaald, gekookt en net gegeten + toetje.

Dus het nú tijd voor de drie leukste dingen:

Voor manlief dat hij klaar was met z'n werk, dat hij heeft motorgereden en dat hij heeft gitaar gespeeld.
Voor dochterlief het avondeten, het toetje en eitjes (witte) in mijn broodtrommel zoonlief.
Voor zoonlief de BSO, Scarabee en het avondeten.
En voor mij? Dat ik 1,2 kilo was afgevallen (bij Dietiste gewogen), het avondeten én dat het zonnig weer was. Het wordt nu echt Lente!!

zondag

112 - drukke gezellige zondag

Vanmorgen het werkstuk van zoonlief over tijgers samen afgemaakt en aan zijn juf gemaild. nu is het afwachten.
daarna naar de verjaardagslunch van zijn beste vriendin (nee mam, niet m'n vriendin...) - was heel gezellig, ik heb de wijkkranten opgehaald (mieke woont daar vlak bij), ik was om 14u thuis, heb de kip aangebraden. 'S middags met oma en dochterlief naar de voorstelling van de Fancy Fiddler's: viool/cello concert. Dochterlief heeft ademloos zitten kijken, t duurde alleen ca 15 minuten te lang... ze werd erg onrustig van het stil moeten zijn ;-). Leuk was dat haar vioolles vriendin/lesmaatje Lotte er ook was, haar vioollerares én vrienden waarvan de dochter viool speelt... Gezellig!
Thuis aangekomen was mijn broer er al, opa had ze een borrel ingeschonken, chipjes gegeven. Manlief kwam thuis van zijn gitaarbouw workshop.
Ik heb kippendijen uit de oven afgemaakt, zelf samenstel salade bereid en frietjes gebakken. Voor de salade had ik allemaal lekkere dingen, in losse bakjes: krulsla, uitjes, plakjes tomaat, plakjes komkommer, mix van mozzarella/cherrietomaatjes/pesto, olijven en knoflook, gele paprika-reepjes en verschillende dressings. Manlief heeft de tafel klaargemaakt voor met z'n tienen en gedekt. Mijn broer had het toetje meegenomen (ijs!!). We hadden koffie met een paaseitje toe.
T was erg gezellig!

We kregen van mijn moeder deze foto geschilderd als cadeau. "Tessa met Binky"