vrijdag

33 - vrijdag is een leuke dag!

Deze vrijdag is een leuke dag voor zoonlief omdat hij bij Floris heeft gespeeld, opa en oma er waren na school, we hutspot met kippepoten hebben gegeten en dat hij de héle finale heeft mogen kijken van TVOH!! Leona rules!!

Voor dochterlief dat ze broodje thuis met pappa heeft gegeten, spelletje met opa en oma heeft gedaan, turnen was leuk, kippepoten!! En de héle finale van TVOH, wel zielig voor Ivar en Floortje..

Voor manlief omdat hij een lekkere dienst had, we samen konden eten en dat Leona TVOH heeft gewonnen ipv Johannes...

En voor mij? Dat de boodschappen voor het kerstontbijt op t werk gehaald zijn, dat we dit jaar een cadeautje van de afdeling krijgen (zelf uitgezocht, allemaal leuke gadgets...) en dat mijn ouders er waren - lekker even kunnen kletsen! Dat we samen konden eten, samen de héle finale van TVOH hebben gekeken en gestemd hebben op Leona en Ivar. Hij had een erg mooi duet met marco Borsato (zij) !!

donderdag

32 - zand en risotto

Vandaag heb ik een voorstelling in het Vredenburg te Utrecht geboekt. "Maroesjka en de vorst" op 26 december as verteld door Yvonne Jaspers en uitgebeeld door Gert van de Vijver (zandkunstenaar). Dat verelde ik aan tafel en heb youtube filmpjes laten zien van deze zandkunstenaar. Iedereen is enthousiast!

Dan de 3 leukste dingen:
Zoonlief vond het leuk dat hij lekker met de katten heeft gespeeld, vond de risotto erg lekker en dat hij filmpjes mocht kijken van De Zandtovenaar. En dat zijn kies eruit is!!

Dochterlief vond ook de risotto erg lekker, gym op school en dat ik uit Rover Hoepsika heb voorgelezen (Paul Biegel).

Manlief is blij dat hij vandaag bij de gitaarbouwer is geweest en denkt erover om zelf een gitaar te gaan bouwen. En hij vond de risotto erg lekker.

En ik? Ik ben blij dat iedereen mijn risotto zo lekker vond ;-) ik vind het leuk dat de kaartjes voor het kerstmatinee met de zandkunstenaar zijn gelukt (rij 7) en dat iedereen er naar uit kijkt. En dat de koorrepetitie gisteravond leuk was. Heb nog geen stemtest gedaan, volgende week of pas in 2013.

Voor de liefhebber Risotto con Pollo i Parmesan voor 4 personen
Ingrediënten: 2 el olijfolie; 1 ui gesnipperd; 300 gr. kipfilet in reepjes; 200 gr. diepvriesdoperwten; 300 gr. risottorijst; 1 l kippenbouillon (van tablet); 125 nl crème fraîche; 50 gr. Parmezaanse kaas (geraspt).

Maak de bouillon. Verhit de olijfolie en fruit de ui, bak de kipreepjes mee.
Voeg de risottorijst toe en bak 1 - 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen, doe de doperwten erbij en een soeplepel bouillon, en daarna elke keer een soeplepel bouillon als het vocht bijna is opgenomen.
Als de bouillon op is en het vocht bijna is opgenomen, voeg je de crème fraîche en de helft van de parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper.

Schep de risotto in 4 diepe borden. Serveer de rest van de kaas erbij en eventueel een groene salade

Eet smakelijk!!

woensdag

31 - goed geprobeerd, maar niet gelukt

Vandaag was een spannende dag voor zoonlief, hij heeft sinds september keyboardles en heeft auditie gedaan voor het kerstorkest van school, helaas waren de anderen al langer met muziek bezig. Dus misschien volgend jaar... En vandaag is een spannende dag voor mij, ik ga zo auditie doen voor popkoor Amazing. Vertel morgen de uitslag...

Zoonlief: keyboardles, dat de nieuwe keyboardboeken er zijn en dat hij heeft geprobeerd voor het orkest. Heel stoer!

Dochterlief: taaltoets terug (3 foutjes), dat ze na het eten kon knuffelen met pappa en het eten (rode kool met speklap)

Manlief heeft niets leuks beleefd... Het eten was lekker. En dat hij op de motor naar t werk geweest. "En dat mijn vrouw zo mooi geknipt is" - slijmerd ;-)

En ik? Dat alles wat ik vandaag wou doen, gelukt is: naar de kapper, voorraadkasten opgeruimd, keyboardhoes gevonden en hem naar school gebracht ivm auditie Rick. 

dinsdag

30 - al 1 maand de 3 leukste dingen!!

Vandaag is al weer de laatste dag van de 1e maand de 3 leukste dingen bijhouden.
Iedereen is er aan gewend en zeggen uit zichzelf wat ze graag willen onthouden van de dag.

Vandaag was dat voor zoonlief turnen, dat hij een 8 en 8- had voor zijn spreekbeurt ' Romeinse cijfer-kwartet' met Ishan samen en geschiedenistoets Romeinen en te spelen bij een vriendje waar ze met z'n vieren Skylanders op de Wii hebben gespeeld. En gym was leuk!

Voor dochterlief was het de toets die ze had, dat ik 4 hoofdstukken uit "de regenboogelfjes" heb voorgelezen (normaal maar 1) en de gymles. Wel jammer dat vioolles niet doorging...maar daardoor konden we wel samen afwassen en dat was dan wel weer leuk, met Robbie Williams heel hard aan!

Voor manlief dat hij de rapportbespreking voor zoonlief niet is vergeten en dat het heel positief was, dat de zuurkoolstamppot lekker was en dat hij lekker vroeg naar bed kon, tijdschriften mee om nog even te lezen.

En voor mij? Ik vond het fijn dat alle kerstkaarten die ik wou schrijven af zijn, incl postzegels. Alleen nog posten. Ik vond het fijn dat manlief gestreken heeft en dat er morgen plek is bij de kapsalon - nieuw permanentje er in!

maandag

29 - een gewone school- en werkdag

Deze maandag is een gewone school- en werkdag voor de familie Zonneveld.

Manlief moest erg vroeg beginnen, de kinderen en ikzelf waren iets later op. Gelukkig valt de voet van dochterlief mee en kan ze naar school. Met stevige schoenen aan, kon ze redelijk lopen.
Zoonlief vertelde me vanmorgen dat hij zich soms afvraagt hoe hij alles moet regelen, met huiswerk, muziek en andere dingen. Hij gaat met zijn juf praten.
Nou moeten ze beiden ook wel veel inplannen, de katten, muziek oefenen, huiswerk maken, toetsen voorbereiden en zoonlief heeft daar nu het huiswerk van de Scarabee groep bij. Dus ik snap dat hij soms het idee heeft, hoe krijg ik het allemaal gedaan....

De 3 leukste dingen van vandaag:

Voor zoonlief waren dat de Scarabee groep en dan met name de Spaanse les, de BSO en dat hij werd opgehaald...

Voor dochterlief waren dat, dat haar voet minder zeer deed, de BSO en het eten (rijst met kokossaus met kip)

Voor manlief dat hij met de motor naar zijn werk kon en op tijd was en dat hij met Peter van Dam heb gesproken (gitaarbouw workshop).

En voor mij? Het positieve rapportgesprek voor dochterlief, dat alle posters op school hangen en dat de tram reed vanmorgen.

De foto is een bouwwerk van Kapla door zoonlief.

zondag

28 - gourmetten op zondag...

Vandaag een vrij rustige dag, uitgeslapen, gourmetten met vrienden voorbereid, bij de kerstmarkt van Vaarderhoogt tuincentrum geweest, gegourmet met vrienden. Dochterlief heeft haar voet gekneusd bij het spelen, hopelijk valt het mee. En zoonlief had last van z'n buik na het gourmetten...

En de 3 leukste dingen? 'T was moeilijk om positief te zijn, maar het is gelukt...
Voor de hele familie dezelfde dingen: de kerstmarkt (stond oma met haar schilderijen) in Soest, dat de vrienden er waren met hun kinderen en het gourmetten. Super gezellig!