zaterdag

125 - zaterdag en lente...

Vandaag gaat manlief naar de ALV van de visvereniging. Ik ging op de fiets dochterlief brengen bij het MEC voor een jeugdgroep van het IVN - deze keer ging het over eieren en nesten bouwen.
Daarna gingen zoonlief en ik naar de stad om te shoppen. Vloog zijn ketting van de fiets... Gelukkig was er een meneer met ligfiets die te hulp schoot...
Het passen van kleding vond hij minder, maar wel leuke lente kleuren gevonden (een groene broek...). Daarna wat gedronken met wat lekkers en de Bart Smit leeg gekocht... Nou dat was het plan..., maar t viel mee, alleen Pokémon kaarten gekocht.
Terug om dochterlief op te halen, mét een mooi nestje en zelf geschilderde eieren.
Tosti's gemaakt en daarna boodschappen gedaan.
Er werd nog buitengespeeld, opgeruimd en eten gekookt. Nu zijn we op de iPad spelletjes aan het doen. Ook gezellig, voetbalspel "Score" met z'n allen!

De drie leukste dingen?
Dochterlief vond de paaseitjes lekker, de shoarma mét een glutenvrij shoarmabroodje en bij de IVN-jeugd met eieren knutselen.
Zoonlief vond het shoppen leuk, de Pokémon kaarten die hij kocht en shoarma eten (drie broodjes!!)
Manlief vond wakker worden (vrij zijn), de vergadering en het eten het leukste.
En ik? Ik vond het fietsen met de kinderen leuk, het shoppen met zoonlief en dat het huis weer gezelliger is (zie morgen het opruim blog).vrijdag

124 - vrijdag met een randje sneeuw

Vandaag begon met een hele mooie lucht en daarna ging het sneeuwen en is niet meer gestopt. Totdat  het ging regenen en dat doet het nog steeds. Ook tijdens het logeren bij opa en oma, bij het naar de stad gaan, géén paaseitjes kopen (als je teveel zeurt, krijg je niet wat je graag wilt hebben. Helaas kreeg de rest dus ook geen paaseitjes...), grijze wol kopen (dank!) en terug naar Nieuwgein voor judoles en turnen. Ondertussen had manlief gerekend op een rustige dag, ging alleen even het deurtje van het kastje op de badkamer maken. Vier uur later (want het scharnier brak, palletje liet los, stripje hout knapte af...) kwamen opa en oma al binnen met de kinderen.... Manlief is met zoonlief naar judo gegaan - lekker even niks met een cappuccino aan de bar...
Ondertussen was ik vroeg op mijn werk voor een rare dag met probleem op probleem - gelukkig wel alles kunnen oplossen - maar weer mijn pc kwijt geweest vanwege een storing en toen kreeg ik nog updates (duurde een half uur - geplande tijd " 10 minuutjes maar" - zucht!) en toen ging ik naar huis en had een leuke meevaller. Bij de Tuinen zijn de glutenvrije producten het 2e product voor de halve prijs. Ik had vier dingen en kreeg 4 euro korting!! Fijn! Daarna stond de sneltram 10 minuten stil omdat de chauffeur er niet was.... Hmm. Maar eenmaal thuis was weer leuk, want ik kreeg veel wol, breipennen en haaknaalden van vroeger van mijn oma, tante en moeder. Mooie breikokers en haaknaaldenkoker. En oude patroon- en breikoeken. Hélemaal leuk!!
Lasagne gemaakt, terwijl manlief streek. Hij haalde ook dochterlief op bij turnen. Dochterlief heeft kaad haar tas opgeruimd, kwaad de katten eten gegeven, kwaad zelf gegeten. Eindigde in een huilbui van dochterlief - niet in haar hum vandaag. Maar ze heeft - toen alles weer goed was - wel haar lade opgeruimd. Dus dat was fijn. Nu liggen ze in bed, ben ik aan het breien met Bink op tafel erbij, lekker óp de wol, uiteraard ;-)

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief het logeren, hercules kijken (dvd) en judoles met Floris samen.
Voor manlief dat het badkamerkastje uiteindelijk toch is gelukt, gitaar spelen en dat we lekkere witte wijn bij de lasagne hadden.
Voor dochterlief bij oma en opa logeren, de lade opruimen (weer allemaal leuke dingen gevonden),  weer lekker in m'n eigen bed slapen en het eten.
En voor mij? De wol, de breispullen en de haakspullen!! Ik ben weer een knitten aan het maken, een grijze.

donderdag

123 - drukke donderdag

Vandaag begon wit van de sneeuw, ik heb opgeruimd, kinderen gingen naar school, vers brood gehaald, manlief heeft gebroken dienst dus de kinderen lunchen thuis. Daarna weer naar werk en school. Ik ben onderweg naar huis langs de kapper gegaan - korte coupe. Spaghetti Bolognese gemaakt, vlaflip toe. Toen manlief thuis was en de koffertjes gepakt waren, heb ik de kinderen naar opa en oma in Hilversum gebracht. Ze gaan logeren omdat ze morgen een vrije dag hebben van school.

De drie leukste dingen van vandaag waren:
Voor dochterlief BSO, school (Afrika dag: groepjes gingen opdrachten doen)  en met pappa lunchen.
Voor zoonlief de 9+ voor aardrijkskundetoets, met pappa lunchen en een winkeltje in de klas met spulletjes tegen een puntensysteem.
Voor manlief dat hij nu 5 dagen vrij is!! En  lunchen met de kinderen en de mooie avondlucht.

En voor mij? Dat de gebreide kater voor de dierenbescherming (www.knitten.nl) zo leuk is,


dat ik leuke post heb verstuurd (altijd leuk, échte brieven met leuks versturen) en dat ik bij de kapper ben geweest. Het is wel een heel stuk korter, de kinderen moesten erg wennen...

woensdag

122 - fijne woensdag

Vanmorgen was het koud toen de kinderen naar school gingen. Manlief was al naar zn werk op de motor - brrr. T heeft licht gesneeuwd. Maar om 10u gng het zonnetje schijnen en dan is het al snel heel lekker. Zonder jas in de zon ging prima. Ik heb zitten breien en de keukenapparaten schoongemaakt (ontkalkt).
Na de lunch gingen dochterlief en ik boodschappen doen, terwijl zoonlief muziekles kreeg. Bij de winkel vonden we spannende snoepjes, maar dat vertelt ze zelf hieronder.
Toen we thuis kwamen gingen de kinderen buitenspelen. Dochterlief was al weer snel terug, gevallen in een kuil en was helemaal doorweekt -echt álles was nat en kledderig... Dus de kleren in de was en dochterlief onder de douche - opwarmen.
Manlief kwam thuis en heeft gitaar gespeeld en heeft de krabmat voor de katten opgehangen. maar door het boren willen ze er (nog) niets van weten...
en een scoubidou gemaakt voor zoonlief's portemonnee.
De ovenschotel broccoli - mozzarella - ansjovis - aardappelen was niet echt een succes voor de kinderen, dus het duurde even maar uiteindelijk hadden ze het op. En toen kregen ze een ijsje...
Ik geloof dat voor niemand het avondeten een echt succes was - hihi. Ik zal het niet meer maken :-)
Oh gelukkig, de katten ontdekken voorzichtig de krabmat - zijn de gaten in de muur toch niet voor niets gemaakt - ha!

De drie leukste dingen van vandaag waren voor
Manlief dat het heeft gesneeuwd, gitaar spelen en dat de zon lekker scheen toen hij aan het werk was. Dochterlief dat ze snoepjes mocht kopen die je in een bakje mocht doen als bij een soort snoepautomaat (J.umbo), dat ze buiten heeft gespeeld en dat ze tóch een ijsje als toetje mocht.
Zoonlief dat juf Annemarie er was, keyboardles en buiten spelen. Lekker in de plassen en het zand spelen.
En ik? Ik vond het fijn dat het zonnetje lekker scheen vandaag, dat ik bij de schoonheidsspecialiste ben geweest (heerlijke ontspannende gezichtsmassage gehad) en dat ik leuke post heb gehad (een enveloppe met allemaal kleine cadeautjes (lief!!) en een bestelling van wol en vulling voor poppen... Maar het was wel erg veel vulling (2 zakken van een kilo.... ;-)) had ik een beetje verkeerd ingeschat - dus voorlopig hebben we ruim voldoende vul-spul voor kussens, Amiguri-poppetjes, vilt projecten, etc.

dinsdag

121 - zonnige dinsdag

Ik ging vroeg werken vandaag en ben aan het einde van de middag naar huis gelopen.
De kinderen gingen naar school, hebben thuis gegeten, weer naar school en na school een spelletje gespeeld en hun kamers opgeruimd. Manlief heeft aan zijn te bouwen gitaar gewerkt en lekker gekookt (witvis/broccoli mix).

De drie leukste dingen van vandaag zijn
Voor manlief dat de tweede mal voor z'n gitaar af is, dat hij vrij was en dat het biljarten goed ging.
Voor zoonlief dat hij een 9- had voor z'n begrijpend lezen toets, turnles en gym op school.
Voor dochterlief een 8 voor begrijpend lezen, vioolles en spelletje Risk spelen met haar broer.
En voor mij? Dat de zon scheen - ik ben zó aan Lente toe! Dat ik dvd's heb geruild voor Hercules en Taran en de Toverketel. En dat ik de vergadering van het wijknetwerk binnen de termijn heb kunnen houden (ben de voorzitter).

Vandaag piepte de zon uit de bewolking vandaan. Heerlijk! En we hadden een mooie zonsondergang.

Maar in Limburg is 20 cm sneeuw gevallen. Wonderlijk weer vandaag.

maandag

Dag 120 - Koude maandag met lentegevoel

Deze maandag is koud, heel erg koud. Manlief is met de auto naar z'n werk. De kinderen vertrekken met mutsen, handschoenen en sjaals naar school. Ik ga ook ingepakt in een lange sjaal en met handschoenen op weg naar de tram. Gelukkig rijdt hij gewoon tijd, want het is koud op het perronnetje.
Verder een normale maandag, met overblijven, werken, kinderen bij de BSO ophalen.
We eten gezamenlijk omelet, kipfilet en roerbakgroente (ik zonder stokbrood).

De drie leukste dingen waren:
Voor zoonlief Spaans bij Scarabee, BSO en de 9- voor zijn werkstuk Tijgers!!
Voor dochterlief BSO, rekenen en met de taxi naar de BSO.
Voor manlief hout gehaald voor de te bouwen gitaar, goed geslapen en de omeletten gemaakt voor het avondeten.
En voor mij? Ik ben blij dat ik bijna een kilo lichter ben dan vorige week, word vrolijk van de tulpen in huis en ik ben blij met de jaren 80 week op radio 2. Heerlijke muziek!


Nu maar hopen dat de katten deze bloemen met rust laten. Bij de vorig bos tulpen werden ze er namelijk afgeknauwd, op de grond gegooid en daar werd mee gespeeld.... De uitdrukking "Kattenkwaad uithalen" wordt wel erg bevestigd door onze twee schatten van katten :-)

zondag

119 - luie zondag

Vandaag moest manlief werken, maar de kinderen en ikzelf hadden geen plannen.
Vanmorgen kinderkleding uitgezocht, de zak van max is gevuld, een stapeltje bewaren we voor later en een doos is bestemd voor de verkoop. Muziek gespeeld, spelletje gedaan, Spaans huiswerk geleerd en na de lunch kwam Floris spelen en ging dochterlief bij Marisa spelen. Gestreken en weggewerkt, Koehandel gespeeld met z'n drieën (Floris won) en het einde van Aladdin gekeken (toen was dochterlief ook weer thuis). Boodschappen gedaan (toen was manlief weer thuis) en eten gekookt (spinazie/ei/biefstuk/aardappels). Lekker!!

De drie leukste dingen waren
Voor manlief motor rijden, het eten (biefstuk!!) en dat hij zijn oudste dochter heeft gesproken (telefonisch).
Voor zoonlief dat Floris er was, het eten en de spelletjes en tv kijken.
Voor dochterlief het spelen bij Marisa, het eten en dat we vrij waren vandaag.
En voor mij? Dat we geen plannen hadden, dat ik de lente dan maar zelf in huis heb gehaald met kleurrijke tulpen en dat ik nu lekker rustig met Bink op de bank zit.


En daarna ook met Suzy!! Gebeurd niet zo vaak, dus meteen foto gemaakt ;-)