zaterdag

202 - judo, creatief en Lucky Luke

Helaas had manlief dienst, want de kinderen en ik hadden vandaag een rustige dag, met alleen judo en boodschappen als 'actie'. Dus vanmorgen heb ik met vilt zitten werken, thema Uil op tak, gingen we naar judo (cappuccino!), de markt, st.eps (leuk vest en shirts gekocht) en de supermarkt.

's middags hebben de kinderen een bedankje gemaakt voor Marion die Lucky Luke dvd's opstuurde,  zat de wol voor de eekhoorn bij de post en heb ik tot het eten zitten haken, manlief werkte met zoonlief aan de powerpoint voor de spreekbeurt over tijgers en speelde dochterlief buiten.  We aten broodje shoarma en aten een ijsje - dochterlief voor t eerst een glutenvrij ijshoorntje (merk: Schar) gewoon te koop bij onze J.umbo.... Prijzig, maar dat geeft niet, want ze vond het heerlijk!

Vanavond verder gehaakt bij de lekkere gitaarmuziek die manlief maakt.

vrijdag

201 - opgeruimd, motor en pizza

Vandaag lekker lui begonnen na de vermoeiende laatste avond van de avond4daagse, met beneden opruimen.
Manlief heeft zn motor kunnen ophalen, weer helemaal gemaakt en met een nieuwe achterband!
De kinderen zijn met opa naar het park gefietst en kregen een lekker ijsje. Oma heeft boven opgeruimd, fijn!
Na de turnles gingen opa en oma naar huis.
Daarna hebben we met zn vieren lekker pizza gegeten, voor t eerst in lange tijd!

En nu zit ik lekker naar XFactor te kijken ;-)

tot morgen!donderdag

200 - finish avond4daagse, op zoek naar wol en motor

Vandaag was feestelijk omdat dit de 200e dag van dit blog is, omdat de toets van zoonlief goed ging, de BSO leuk was, maar ook omdat het de laatste etappe van de avond4daagse was. Ze hadden er lol in, kregen eindelijk de 'citroen met pepermunt in zakdoek', een zak snoep als verrassing van hun pappa (lief!), hun medaille én een ijsje na afloop.
Gebeurde er vandaag verder nog wat? Ja, er werd gewerkt, systemen getest, manlief is thuis huishoudelijk aan de gang geweest én hij kan morgen z'n motor ophalen!
En ik heb zojuist eindelijk de wol voor Evie Eekhoorn gevonden..en besteld bij www.Creamijn.nl. Nu alleen nog de wol ontvangen en haken - haha. Ook las ik daarnet eindelijk mijn boek van Terry Pratchett - Snuff - uit! Wat schrijft hij toch heerlijk grappig.
Ik ga m'n fiets binnen zetten... tot morgen!

woensdag

199 - ziekjes, spreekbeurt en vaandel dragen

De hele familie lijkt in de lappenmand te belanden.. Zoonlief is ziek, heel slecht geslapen (en ikdaardoor ook - lot van een mama hihi. Hij heeft bijna geen stem. Dochterlief klaagt over hoofd- en keelpijn... ik ben zelf verkouden en zelfs manlief loopt te snotteren...
Maar vandaag is de spreekbeurt dus hij wil naar school... Helaas is het niet zo goed gegaan, beetje warrig, hak op de tak, zenuwachtig met bonkende koppijn en keelpijn... tja,hij mag over 3 weken (na cito) herkansen.
's middags wel naar keyboardles en daarna naar B.art Smit voor Pokemon kaarten. Verder rustige middag ivm de avond4daagse (avond 3). Oumaima kwam nog bij dochterlief spelen, wii Just Dance gedaan. Ziet er zo grappig uit dat dansen voor de tv - helemaal synchroon!

Met de avond4daagse ging alles prima en had dochterlief de leuke taak ' vaandeldrager '

198 - kookworkshop, fiets en kies

De tweede dag van de avond4daagse, kinderen zijn moe want slecht geslapen, beetje gestrest ontbijt.. 
De dag verloopt thuis beter, zoonliefs fiets is klaar en wordt  opgehaald, ze eten thuis en gaan weer naar school. Daarna huiswerk, rustig aan en weer lopen met de avond4daagse. Deze keer kan dochterlief mee lopen met vriendinnen én pappa. Daarna pasta gegeten en gelukkig is zoonlief's kies er eindelijk uit!!
De kookworkshop was heel leuk - we hebben ravioli gemaakt. Er waren 10 dames en lekker veel gebabbel! De ravioli was erg smaakvol, helemaal omdat we het zelf hadden gemaakt. 

maandag

197 - thuis lunchen, avond4daagse, kraamtas-kado

Vandaag heeft manlief late dienst, dus hoefden de kinderen niet over te blijven, maar konden lekker thuis bij pappa eten. manlief heeft aan zn gitaar gewerkt vandaag.
Zoonlief is snipverkouden en is bijna zn stem kwijt, stress, want hij heeft woensdag zijn spreekbeurt... Gelukkig gaat het goed met zn werkstuk over Madrid bij de Scarabee-groep.
Dochterlief was blij dat ze nog buiten konden spelen, t was zo warm in de klas...
Uit t werk de kinderen bij de sport-BSO gehaald, waar ze tennis clinic hadden, zoonlief heeft talent en vond het super leuk! Zowel zn pappa als ik hebben getennist vroeger, grappig!!
Aangekomen bij de start van de avond4daagse was het heeeeel druk met ouders en kinderen. De 5 km was te doen, maar wel vermoeiend. 
Dus thuis lekker op de bank broodje knakworst bij het begin van Dinausaur... Spannend!
Nadat de kinderen in bed lagen heb ik eindelijk het kraamkado voor een collega afgemaakt:
Een kraamtas-hanger mét belletjes erin. En nu ga ik mn boek uit lezen!

196 - gitaar bouwen, glutenvrije high tea en shoppen in Amersfoort

Manlief was al vroeg uit de veren omdat hij verder gaat met zijn gitaar bouwen.
Voor mij een rustige zondagmorgen, zonder kinderen, lekker een boekje zitten lezen tot het tijd werd de kinderen op te halen bij de logeer partij.
Met het OV verder richting Amersfoort - uiteindelijk met de bus gegaan... 1 uur later waren op Centraal Station Amersfoort, volgende bus nodig... en precies om 13u liepen we Theeschenkerij Something Else binnen (als laatste) voor de glutenvrije high tea die daar werd georganiseerd door de NCV (nederlandse coeliakie vereniging).
Het waren heerlijke hapjes, lekkere scone met clotted cream en jam, heerlijke thee. Alles goed verzorgd!
De losse kies van zoonlief veroorzaakte nogal bekijks, want hij zat héél erg los, maar helaas hij zit nog steeds te erg vast aan een klein randje tandvlees...
Na de high tea lekker geshopt in Amersfoort, vooral Bart Smit is er erg gelukkig van geworden :-)
Terug naar huis met de trein - ging een stuk vlotter gelukkig en om 17.30u waren we weer terug. Eten gekookt en met manlief gezamenlijk gegeten.