zaterdag

153 - boodschappen doen, taarten bakken én logeetjes...

Vandaag opgeruimd, boodschappen gedaan, naar judo, lunch, taarten gebakken, nichtjes kwamen aan, ze gingen lekker buiten spelen. Manlief kwam thuis en toen kon ik naar de dierenwinkel en nog meer boodschappen doen. Ze hebben tv gekeken (tom en jerry), eten gekookt, gegeten, filmpjes van André van Duin gekeken, bedden opgemaakt en alle kinderen naar bed gebracht.
Zo, vanavond een beetje op tijd naar bed, want het wordt morgen lekker druk!

De drie leukste dingen van vandaag:
Voor zoonlief picknicken, buitenspelen en dat de nichtjes komen logeren (vooral Meta),
Voor dochterlief buitenspelen, dat de nichtjes komen logeren (vooral Lucy) en boven spelen.
Voor manlief gitaar spelen, motor rijden en en filmpjes van André van Duin kijken.
Voor Lucy planten snoeien met mamma, verkleden en logeren bij ons.
Voor Meta buitenspelen, picknicken met neeflief (tijdens buitenspelen) en komen logeren.
En voor mij? Ik ben blij dat alle taarten zijn gelukt, alle boodschappen gehaald zijn en dat de nichtjes er zijn!

Lucy en Tessa
Meta en Rick

vrijdag

152 - verjaardag, wijkkrant en patatjes

Vanmorgen ontbijt op bed gemaakt voor zoonlief, gezongen, cadeautjes uitgepakt, naar school mét de koekjes én de cakejes, overblijf spullen, hij straalde helemaal maar wordt toch wel verlegen van alle  aandacht...
Manlief was al t werk, ik ging naar m'n werk. Om 15u waren we allemaal weer thuis, opa en oma waren er ook en hebben we lekker de kaarsjes uitgeblazen op de appeltaart. Dochterlief had óók appeltaart, maar dan zonder gluten...
Lekker zitten praten en op de iPad gepeeld, dochter ging nog naar turnen...
Patat met kip uit de oven én appelmoes was het gewenste verjaardags eten. Lekker toetje toe.

Hij is lekker verwend, kreeg kaarten, boek 'de kronieken van Fantasia' deel 1 - redding van het verloren rijk, gehaakt slingertje, spel over paarden en een parachute-bal spel. Van opa en oma kreeg hij 'het Lego voorbeeldboek' en héél veel Lego, twee grote bakken. Ze gingen samen meteen aan de gang! Nog veel telefoontjes, whatsapp van oma uit Turkije, grote zus gesproken.

Heemaal rozig gingen ze lekker naar bed, maar wel eerst voorgelezen uit 'het verloren Rijk', leuk boek. Het is deel 1 uit een serie dus voorlopig zijn we wel even zoet ;-)

De drie leukste dingen waren
Voor zoonlief z'n verjaardag, patatjes en alle cadeautjes.
Voor dochterlief turnen, keuzenhoeken en het uitdelen van broer op school.
Voor manlief dat zoonlief jarig was, de appeltaart en dat werken qua voet prima verlopen s.
En voor mij? Ik was blij dat zoonlief zo blij was, dat de wijkkrant naar de vormgever is en dat het en gezellige dag was vandaag!!donderdag

151 - pootje niet gebroken, voorbereiding verjaardag en moe

Vandaag een rare dag, heeeel vroeg wakker en snel naar beneden om Suzy's pootje te checken. Gelukkig was het minder dik, kon ze haar nageltjes bewegen, at ze goed en leunde ze een beetje op haar pootje. Bink wou graag spelen maar dat was nog iets te veel voor haar.
Op t werk alles goed, manlief deed de kinderen naar school, bakte een glutenvrij brood, deed. Oodschappen, ruimde op, speelde gitaar en lunchte met de kinderen. Ik lunchte met Els in de I.kea - gezellig!
De kinderen ginge naar de BSO, manlief was moe, net als ik. Hij heeft nog even kunnen slapen op de bank.
Toen ik thuiskwam was er leuke post (zie AtelierEem voor alle foto's en het verhaal).
Na het eten (restjes pizza, pasta en rijst) hebben we met z'n allen de feestverpakking zitten maken voor de uitdeel cakejes. Was gezellig!
Daarna de kinderen naar bed gebracht. Ben begonnen in deel 2 van De Wilde Kippen-serie. Leuk om voor te lezen. Zoonlief kreeg een verhaal uit de Kameleon.
Met manlief de slingers opgehangen en aan de appeltaart begonnen.
Daarna de door zoonlief gevraagde gehaakte NL slinger zitten haken....
Nog even opruimen en dan ga ik zo lekker slapen... Morgen weer vroeg op, want hij krijgt natuurlijk ontbijt op bed!!

De drie leukste dingen van de dag waren
Voor zoonlief dat hij morgen jarig is, thuis lunchen en dat hij morgen jarig is!
Voor dochterlief de gymles, de wilde kippen -deel 2/mij voorlezen uit De Viezerdjes en dat haar broer morgen jarig is!
Voor manlief dat hij vrij was, lunchen met de kinderen en de kamer versieren.
En voor mij? Dat zoonlief morgen een Tiener wordt, dat Suzy geen gebroken pootje heeft en dat de slinger op tijd af is gekomen!
Hieperdepiep!!

150 - koekjes en cakejes, rapportbespreking en poezenpoot

Wat een rare dag vandaag. Manlief ging voor t eerst weer werken, de kinderen gingen naar school en ik? ik ging naar de schoonheidsspecialiste ;-) heerlijk verwend!
daarna naar de kringloopwinkel (gitaar gekocht... en andere spulletjes zoals een naaikoffertje) zie atelierEem  voor t hele verhaal. Daarna brood staan smeren want ik had het rapportgesprek voor zoonlief en daarna zouden we meteen door fietsen naar keyboardles. Gesprek verliep prima, maar toen vroeg hij, heb je mn keyboardboek bij je? shoot- vergeten. Dus weer terug naar huis en maar met de auto erheen...
Paar boodschapjes gedaan (eindelijk het gitarenboek gevonden dat manlief voor z'n verjaardag hebben wou!!) en weer terug naar huis (na les).
Want we zouden koekjes en cakejes bakken voor het uitdelen vrijdag (hij wordt 10).
Mmm, maar dan moet ik eerst boodschappen doen. Hij ging nog even buitenspelen.
Ondertussen was manlief thuis, het was goed gegaan met z'n voet, gelukkig!
Terug met alle bakspulletjes zijn zoonlief en ik begonnen aan de koekjes en de cakejes. Alles verliep prima, snelle pizza gegeten en na het eten waren alle cakejes ook gaar. Alles in zakjes staan doen (vers houden). De kinderen naar bed, manlief naar de laatste vliegvis-vereniging bijeenkomst van dit seizoen. En ik? Ik heb de keuken opgeruimd, maar eerst heb ik de tweede bloem zitten haken van Atelier Valerie. Het is een gerbera, mooi maar wel bewerkelijk... Hij is bijna af.
Manlief had leuke vis-dingen gewonnen bij de loterij, dus hij kwam zeer vrolijk thuis. Nog even gepraat en toen ging ik naar boven. Hoop misbaar, gauw de deur weer open en bleek dat Suzy's pootje tussen de deur had gezeten. Ach, arm beest!! Geprobeerd Bink te kalmeren, die was meer in paniek dan zij (echte man, hihi). Manlief heeft Suzy nog kunnen benaderen. Ik ging niet prettig naar bed... Maar gelukkig wilde ze vanmorgen eten en  t zal wel pijn doen, maar ze loopt wel (beetje hinkepoten).

De drie leukste dingen van gisteren waren
Voor zoonlief keyboardles, buitenspelen en de traktaties maken én pizza eten.
Voor dochterlief school, buitenspelen en helpen bij 1 serie cakejes én pizza eten.
Voor manlief dat hij eindelijk weer kon motorrijden, dat z'n teen ietsjes beter gaat en de vliegvis mannen weer gezien.
En voor mij? Gerbera haken, al het bakken met zoonlief en dat het pootje van Suzy gelukkig meevalt.


dinsdag

149 - sombere dinsdag... Qua weer dan!

Iedereen is vandaag in een goeie stemming. Teen gaat iets beter. Buitenspeel afspraken waren al gepland. En op t werk geen wifi storingen meer, nou een heel kleintje dan van de telecom (duurde 5 minuten)...
Alleen werkte het weer niet echt mee. Beetje druilerige dag...
Zo naar turnen, vioolles en biljarten. Daarna een toetje en als de kinderen in bed liggen ga ik lekker creatief aan de gang (als de strijk af is :/)

De 3 leukste dingen van vandaag zijn
Voor dochterlief buitenspelen, juf Marije voor de klas en het eten.
Voor zoonlief de opening van het nieuw project op school over de Troonwissel, met pappa geluncht en turnen (is vast weer leuk)
Voor manlief dat hij itunes kaarten met korting bij de Bruna vond, gitaarspelen en muziek downloaden en dat er een vervangend lampje te krijgen was voor de lamp bij de bank (raar staaflampje..)
En voor mij? Dat ik een collega heb behoed voor nóg meer hoge datakosten in het buitenland...het vooruitzicht van een avond creatief kunnen zijn en dat ik een bonsaï boompje cadeau gekregen van een collega! Weet iemand wat het voor soort boom is?

maandag

148 - oogarts, traktatie bedenken en vilt

Vanmorgen moesten dochterlief en ik wéér vroeg op omdat ze naar de oogarts moest, ze heeft moeite met dingen op afstand, maar soms ook niet... Dus we gingen laten checken. Ze kreeg zo'n brilletje voor met 1 oog zicht en moest de regels lezen. Als het stokte zette de arts er een glaasje bij (beter of slechter?) en dan kon ze weer verder lezen. Dus ik dacht, dat wordt een bril...maar wat bleek, het was allemaal vensterglas... Haar ogen werden gedruppeld, half uur wachten. tijdens het wachten zei ze heel zacht:" die extra glaasjes hielpen eigenlijk niet, maar dat durfde ik niet te zeggen..." ah, liefie toch...
Na het halve uur wachten, zijn er nog foto's gemaakt van haar ogen en werd het hoornvlies gecheckt. Alles prima, geen bril nodig. Maar toch over 3 maanden terug omdat de arts wil weten of ze het dan wél op eigen kracht allemaal kan lezen.
Dochterlief bij school afgezet en door naar t werk. Daar was een wifi probleem. Niemand kon erop... Zucht.... Mailtje verstuurd met 'we zijn ermee bezig' - uiteindelijk pas om 14.30u opgelost...wat een stress...
Dochterlief was met de klas naar een theatervoorstelling geweest, gelukkig zag ze toen niet meer wazig.
Ik heb -om mezelf op te vrolijken en omdat ik daar al een tijdje over liep na te denken- naailabels ontworpen voor Atelier Een en die heb ik vandaag besteld. Ben benieuwd hoe ze er in het echt uit zien!
Einde van de middag de kinderen bij de BSO opgehaald, daar hadden twee kinderen écht slaande ruzie. Respect voor de BSO leiding, want het werd keurig afgehandeld.
Thuis met zoonlief bedacht wat z'n schooltraktatie wordt. Hij gaat koekjes uitdelen, mooi verpakt en voor iedereen een eigen vormpje (nou... bijna iedereen, want ik denk niet dat we voor alle 26 kinderen een eigen vormpje hebben...) en voor de juffen en meesters een eigen cakeje. We gaan ze woensdag maken! En dan maar meteen een appeltaart... want hij is vrijdag al jarig en wil natuurlijk taart die dag!
Daarna lekker schnitzel gegeten. En terwijl manlief met zoonlief aan het Ruzzlen was, heb ik met dochterlief de onderdelen voor een vilten bloem geknipt (drie delen). Daar gaan we morgen verder mee - in elkaar zetten en misschien vullen. Versieren met knoopjes of lint. We zien wel.
Na de afwas heb ik onderdelen geknipt voor de egel-boekenleggers die zijn besteld. En bloggen gelezen en gereageerd.

Maar de drie állerleukste dingen waren voor
Voor zoonlief Scarabee, BSO en schnitzel eten.
Voor dochterlief de oogarts, BSO en het theater.
Voor manlief eigenlijk niks, behalve het Ruzzlen met zoonlief.
En voor mij? Ik was blij toen de storing op m'n werk opgelost was. En ik vond het leuk om de naailabels te bestellen (voorpret is het halve werk...) en dat dochterlief zelf begon over het vilten. Leuk om samen te doen.
De foto is door dochterlief in het ziekenhuis genomen toen ze al wazig zag door de druppels...

zondag

147 - beetje duf, hartje gehaakt en op visite

Nog een beetje duf wakker geworden na de lange dag van gisteren.
Puin geruimd, was nodig, maar nu ziet alles er weer prima uit. Gestreken, was gedraaid, droger aangehad, bedden verschoond, hartje zitten haken, kinderen hadden een rustige ochtend en hebben lekker buiten gespeeld. Er waren nog resten 'paas' die we in een andere doos hebben samengevoegd. (Staat weer op de logeerkamer...)
De spullen die terug gingen nar mijn ouders uitgezocht en in de auto gezet.
Op weg naar de visite bleek de weg afgesloten, omleiding, zucht, daardoor hadden we maar heel kort bij Rene en Miriam, want we wilden om 17u bij Rob en Corry zijn. Zij was jarig geweest en kreeg de fles wijn met de gehaakte hartjes...
Lekker gegeten, soep en een tapas buffet. Heerlijk.
Nu weer thuis, de kinderen liggen in bed, nog even wat met manlief praten, beetje lezen, iets uitzoeken (pickup met USB om  elpees te digitaliseren), enz.

De drie leukste dingen voor allen waren de rustige morgen, visite in Loosdrecht en voor dochterlief het spelen met Marisa, voor zoonlief het buitenspelen met Ian, voor manlief gitaarspelen en voor mij? Dat het mooi weer was, we konden gewoon buiten zitten op visite. Heerlijk, alle bloemen komen op en gaan bloeien...!