zaterdag

111 - drukke zaterdag!

Vandaag een drukke dag met om 8.30u een springkussen meegeven (staat in opslag), met boodschappen in twee delen, wat zeg ik, drie delen... Ik heb de etenswaren gehaald, manlief het drinken en wat vergeten stukken en ik daarna nog katten eten en drogisterij zaken. De kinderen mochten een uurtje tv kijken, ze hielden zich er keurig aan. We hebben gewerkt aan het hart van de week (zie ander blog). Zoonlief ging naar judo, thuis geluncht met z'n vieren, manlief ging werken,  we gingen met z'n drieën met de tram naar de bouwspeeltuin (seizoensopening), daarna met de tram naar de boekenbeurs in het NBC blokhoeve, terug met de tram bepakt en bezakt of eigenlijk be-doosd hihi
Want ik heb boeken gekocht over knutselen, knutselspullen en een paar kerstcadeaus in het vooruit... Beetje vroeg maar ach, het kan vast binnen zijn, toch? De kinderen zijn ook leuk geslaagd.
Maar al met al was vandaag een dure dag, ook door de boodschappen natuurlijk.
Om 17.50u waren we eindelijk thuis en ging ik koken... Bij een film gegeten, om 20u het springkussen weer ingenomen. Weer thuis de film afgekeken.
En ze zijn nu nét naar bed, met hun nieuwe boekjes en Sudoku boekjes...

T was een hele leuke dag!

Ik ga de kippendijen ontdooien voor morgen. Dat wordt ook weer druk... we vieren eerst een verjaardag van een vriendinnetje van de kinderen, ga ik met oma en dochterlief naar het theater voor een vioolconcert en komt mijn broer + gezin naar ons thuis. We eten dan met z'n tienen! Gezellig!!

vrijdag

110 - vakantie verhalen, school en 12 jaar bij m'n werk

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor oma Joke dat de film van Joanna Lumley (In search of the Northern Light), dat de nieuwe sandalen zijn bezorgd en dat ze ons weer heeft gezien en heeft verteld.

Voor zoonlief dat hij een 7 voor rekenen, dat oma er was ook met eten en keuze hoeken op school (toneel).

Voor dochterlief de keuze hoeken (toneel), dat Vera een tien had voor haar boekbespreking (lief van Tessa dat zij dat vindt) en veel toetsen gemaakt op school (taal, rekenen (verhaal), aardrijkskunde)

Voor manlief dat hij overdag vrij was, gitaar heeft gespeeld en dat hij oma heeft gesproken.

En voor mij? Dat ik 12 jaar in dienst ben bij m'n bedrijf, dat mijn collega 25 jaar in dienst was en het feestje was héél leuk en dat oma er was en dat ze heeft verteld over de reis naar Noorwegen.

En dat opa ziek is, is niet leuk....

donderdag

109 - goede cijfers en makkelijke soep

Vandaag een normale donderdag, werk, school, overblijven en naar de BSO.
Allemaal hoge cijfers voor taal en dictee, op 't werk ging een afspraak naar wens (archief van fileserver ontsluiten), manlief heeft de was gedaan, opgeruimd, gitaar gespeeld en ging toen ook werken. Soep in zak mét gluten (asperge) en tomatensoep uit blik zónder gluten (merk Conzensa)

De drie leukste dingen zijn
Voor dochterlief de hoge cijfers (9 dictee, 10 en 10, beide voor taal), rekenen (delen met rest) en het eten (glutenvrije soep met crackers en smeerleverworst).
Voor zoonlief z'n hoge cijfer (9 geschiedenis), de BSO en nieuwe kleren aan. En het eten was lekker (glutenvrije soep mét crackers/smeerleverworst.
Voor manlief gitaarspelen, werken aan zijn gitaar-mal en op de motor naar 't werk.
En voor mij?  Het eten (aspergesoep met crackers), de vlaflip tussen de middag en de verse jus d'orange vanmorgen

.

woensdag

108 - bezoek, voorstelling en een slapende kater...

Vandaag gingen de kinderen naar school, dochterlief lunchen bij een vriendinnetje, zoonlief na de tosti naar keyboardles, toen we thuis kwamen was manlief er én het bezoek al gearriveerd. De kinderen hebben lekker gespeeld, een voorstelling voorbereid én gegeven. Lekker met hun moeder zitten kletsen en 'met wol gespeeld'.
Ondertussen heeft manlief een plank gemaakt in m'n computerkast! Bami gegeten en ze gaan zo lekker naar bed.

De drie leukste dingen waren

Voor zoonlief dat Jason en Cassandra er waren, keyboardles en dictee terug (10).
Voor dochterlief dat Cassandra en Jason er waren, de mihoen en lunchen bij Marissa.
Voor manlief  de mihoen, visite en motorrijden.
En voor mij? Dat ik een plank in m'n kast heb! Dat het tosti apparaat dat viel, nog te gebruiken is. Én dat ik een tweede set breinaalden 3mm heb gekocht zodat ik aan de trui voor zoonlief kan beginnen.

dinsdag

107 - beetje ziekjes, school en het noorderlicht

Vandaag gewerkt, manlief had zn pappa dag en heeft - buiten boodschappen, koken, huishouden ook dingen gekocht voor gitaarbouwen, de kinderen thuis gegeten, weer naar school, rekenles was niet leuk, taalles wel (goed cijfer terug), vinger gehaakt en klaar gemaakt voor vioolles en turnen, toetje gegeten, douchen en lekker naar bed. Manlief heeft gebiljart en ik heb met een mede-vrijwilliger de mailbox van het wijknetwerk ge-updated. Ik heb nu wel een enorme lijst met acties, maar dat is prima. En ik heb het werkstuk 'tot nu toe' aan de juf van zoonlief gemaild.

De drie leukste dingen waren

Voor dochterlief vioolles, school en het eten
Voor zoonlief turnen, school en voor de taaltoets een 10 gehaald.
Voor manlief dat hij vrij was, bezig met voorbereiding vioolles en verse jus d'orange persen.
En voor mij? Ik vond het fijn dat er geen tv gekeken is, dat we verse rode kool hebben gegeten en dat ik mijn ouders weer heelhuids terug zijn van vakantie 'op zoek naar het Noorderlicht' en ze hebben het ook echt gezien!

maandag

106 - dagje thuiswerken, BSO sport en wol

Vandaag thuisgewerkt, kinderen waren ziekjes, maar zijn wél naar school gegaan, kwam nog een vriendinnetje mee lunchen, ook nog sporten op de BSO. Ze waren óp vanavond. Manlief had gebroken dienst dus die was er ook met de lunch, gezellig!
Bij het breien (paar strepen) bleek dat de grijze wol helemaal door elkaar zat. Ik heb een gedeelte uitgezocht en manlief de rest. Nu kan ik het nog gebruiken, anders is het zonde van de wol.

De drie leukste dingen waren
voor zoonlief de Scarabee groep, de BSO en dat hij een familie vergadering heeft voorgesteld en daardoor kon praten over verhoging van z'n zakgeld -ha!

Voor dochterlief school, dat Oumaima kwam lunchen en het sporten bij de BSO (basketbal en tennis)

Voor manlief gitaarspelen, dat z'n dienst erop zat en het eten.

En voor mij? Ik ben blij dat er 32 strepen op zoonlief sjaal staan. Heb nu eenvijfde gedaan... Dat gaat lukken voor z'n verjaardag.

zondag

105 - verjaardag, film kijken en Ikea eten...

Vandaag startte vroeg, ik was om 3.33u wakker. Het sneeuwde...
De kinderen hebben tv gekeken en daarna gingen we naar het verjaardagsfeestje van ons achterneefje en zijn moeder (onze nicht), was gezellig! Via het huis van mijn ouders terug naar huis. Opgeruimd, eten voor morgen gekookt (bloemkool-ovenschotel) en daarna voor vandaag. We hebben de Zweedse balletjes van de Ikea gegeten, met de roomsaus en de rode besjes-saus én met frietjes! Maar wel met eigengemaakte balletjes (Glutenvrij).

Vandaag was een leuke dag voor iedereen, de kinderen vonden het leuk om met hun achterneefje te spelen, dat ze lucky luke hebben gekeken en het Ikea-eten.
Manlief vond de verjaardag leuk, gitaarspelen en het eten.

En ik? Ik vond ook de verjaardag gezellig, het eten maken was leuk en fijn dat ze het lekker vonden en ik ben blij dat nu vandaag eindelijk de oliebollenpan is schoongemaakt en klaar gaat voor de schuur, incl. de olie in flessen verzameld.
Zo zag het er vandaag ook weer uit, met de sneeuw die gevallen was.
Helaas heb ik deze foto niet zelf gemaakt... Maar hij is wel súper mooi!
bron: Pinterest