zaterdag

27 - boodschappen dag

Vandaag een rustige dag met veel boodschappen doen!

Voor het eerst in lange tijd kunnen uitslapen, heerlijk. Alle spullen voor de stort verzameld en in de auto gezet, kinderen erbij en via de stort naar judo. Ik heb boodschappen gedaan (o.a. 3 opbergdozen, raamwissertje, jasje bij de stomerij opgehaald, ijsblauw jasje gekocht voor bij het nieuwe jurkje voor het 12,5 jarig trouwfeest van m'n broer. Cappuccino gedronken bij de judo locatie en thuis tosti's gemaakt (manlief) nadat ik de boodschappen had gehaald. Ik ging voor brood en ham en had ietsjes meer bij me toen ik terug kwam :-) thuis toch maar een lijstje gemaakt voor een iets gestructureerdere boodschappen actie..
Dochterlief ging bij een vriendin spelen, zoonlief ging op het schoolplein spelen en ik ben weer boodschappen gaan doen voor het gourmetten met vrienden morgen. Manlief is gaan werken, dochterlief werd thuisgebracht (met dank aan een lieve moeder!!), gekookt en bij de herhaling van TVOH gegeten.... Wat zal ik eens gaan doen als de kinderen zo in bed liggen?

Zoonlief vond judo het leukste, de herhaling van TVOH kijken en spelen op het schoolplein.

Dochterlief  vond de herhaling van TVOH het leukste, dat ze bij haar vriendin ging spelen en bij haar broertjes judo mee mocht doen met de warming-up.

Manlief vond het fijn dat alle Sint spullen in de box pasten, dat het niet glad is ivm zijn werk (buschauffeur) en dat hij morgen vrij is.

En ik? Ik was blij met de rustige dag, ook al heb ik 3x boodschappen gedaan... Daarnaast ben ik blij dat de manden voor in de hal leuk staan en ik ben héél blij dat ik mijn jasje terug heb van de stomerij, ondanks dat ik het bonnetje kwijt was. Met dank aan Karin van de stomerij op City Plaza in Nieuwegein.

vrijdag

26 - sneeuwballen vlogen door de lucht...

Vandaag thuis gewerkt ivm de afgegeven code Oranje voor sneeuwval en er is wel sneeuw gevallen, maar niet zoals voorspeld... Geeft niet, thuis ging alles prima want we hebben de mutsen en handschoenen gevonden!.Dan worden de handjes niet zo koud bij de sneeuwpop maken... En bij het sneeuwballen gevecht natuurlijk!

Zoonlief vond de sneeuw het leukste, daarna de keuzehoek, want het Romeinse cijfer-kwartet is bijna af! En als laatste de TVOH kijken!

Dochterlief vond de sneeuw super, dat er een vriendin mee kwam tussendemiddag en dat ze een sneeuwballen gevecht heeft gehouden na schooltijd. Oh ja, ze had een 7 voor geschiedenis toets. En ook TVOH kijken!

Manlief weet het niet, hij is met iets anders bezig. Ik denk de rustige ochtend, dat de sneeuw meeviel ivm zijn werk en dat Suzy, onze poes, zo lekker bij hem op schoot heeft liggen slapen. En dat hij op kerstavond bij het kerstdiner met de familie kan zijn ( kunnen ruilen!).

En ik? Ik vond de sneeuw leuk (om naar te kijken...), dat ik vandaag thuis was en tussendoor kon rommelen met de was, handschoenen zoeken en opruimen en kijken naar TVOH natuurlijk!

donderdag

25 - SNEEUW

Mamma kom gauw kijken, de hele straat ligt onder de sneeuw!!!
De kinderen waren er blij mee, sneeuwballen gooien, glijden over de stoep, maar er lag niet genoeg om te sleeën helaas...

Zoonlief vond dus de sneeuw het allerleukste, daarna Keuzelessen. En als laatste dat we voor de tv hebben gegeten...

Dochterlief vond dus de sneeuw het allerleukste en dat baby van de juf is geboren (Jara Liz) en de geschiedenistoets (ging goed, alleen weten we nog steeds niet waarom de man in Afrika 3keer schreeuwde ;-) )

Manlief was niet zo blij met de sneeuw want nu kan hij niet met de motor rijden... Maar het ziet er wel mooi uit, zo wit!

En ik? Ik vond de sneeuw vanmorgen erg mooi op de struiken en er was een supermooie oranje wolkenlucht, maar verder was ik ook niet zo blij met de sneeuw en kou, want ik kreeg zo'n koude voeten wachtend op het OV, wat wél fijn was dat ik niet vast zat in de kapotte tram, dat men mij volgde naar de juiste bushalte, waardoor we in Utrecht aankwamen -yes!  Na het werk wou ik retour naar Nieuwgein, en toen bleek er een Electra-kastje van de tram afgefikt te zijn, dus hij reed weer niet.... maar er was ondertussen vervangend busvervoer geregeld, dus nu zonder oponthoud naar huis met de bus. Als laatste ben ik blij dat ik nu thuis ben, lekker mijn pantoffels aan heb en niet meer naar buiten hoef!!

woensdag

24 - Sinterklaas is jarig!

Vandaag kwam Sinterklaas op school, hij werd op het schoolplein ontvangen door hele enthousiaste kinderen, er was een rap gemaakt en de Pieten Style werd gedanst. De surprises stonden in de klas te wachten, Piet ging de grotere groepen langs en de kleintjes werden met een bezoek van de Sint vereerd.

Voor dochterlief was haar surprise (witte kat - kussen) het allerleukste, daarna het buitenspelen in de sneeuw :-) en de chocolade Sint in haar schoen.

Voor zoonlief was zijn surprise (evenwichtsbalk van turnen) het allerleukste, daarna het buitenspelen in de sneeuw, keyboardles én de chocolade Sint in zijn schoen.

Voor manlief was het zijn laatste ochtend vrij, voordat hij weer moest werken, hij heeft lekker gitaar gespeeld en navraag gedaan naar een versterker voor de nieuwste gitaar (die gaat hij ombouwen). De chocolade Sint in zijn schoen werd gewaardeerd.

En voor mij? Ik was blij dat ze dit jaar leuke surprises hebben gekregen (dat was vorig jaar niet zo..), ik was ook verrast door de chocolade Sint in mijn laars. En ik ben blij dat ik een mooi nieuwe tuniek/jurkje heb gekocht voor het 12,5 jarig trouwfeest van mijn broer en zijn vrouw!

dinsdag

23 - alleen nog snipverkouden

Zoonlief heeft vandaag zijn surprise mee naar school genomen - want morgen is de grote dag! Als tweede dat oma er was en als derde vond hij de turnles weer leuk.

Dochterlief was blij dat ze weer naar school kon, ze voelt zich beter dan gisteren. Als tweede dat ze voor het eerst met vulpen heeft geschreven en als derde de vioolles. En dat oma ging helpen met 'brei je eigen sjaal'.

Manlief had vandaag het rijk weer alleen, gitaar gespeeld en gebiljart.

En ik? Ik vond het fijn dat er geen zieken meer zijn, dat beide kinderen een leuke surprise hebben gemaakt en dat ik mijn vriendin (terug van vakantie) vanavond spreek.

maandag

22 - grieperig, maar aan de be terende hand

Vandaag een redelijk normale maandag. Manlief was vrij, ik moest werken, dochterlief was thuis van school - grieperig helaas.

Zoonlief de scarabee lessen, de BSO en het gezamenlijk avond eten, want dat is zo gezellig.

Dochterlief, dat ze geen koorts meer had, dat ze wel trek had vanavond en dat ze een toetje heeft gegeten.

Manlief dat hij na een hele dag voor zijn zieke dochter zorgen, het nu meevalt met haar (ze slaapt), nu tijd heeft om naar versterkers voor zijn nieuwe gitaar te kijken.

En ik? Ik was verrast vanmorgen om 8.50u te zien dat mijn andere blog Opgeruimd huis in 365 dagen  al 1000 keer gelezen is! Als tweede ben ik blij dat de auto vandaag is schoongemaakt door een autostoom-bedrijf en als laatste dat ik niet betrokken was bij het auto-ongeluk onderweg naar huis. Gelukkig hadden ze alleen blikschade, maar de politie was nog niet ter plaatse en de betrokken auto's stonden nog midden op de weg. Ik kwam uit de bocht en zat er bijna tegenaan. Gelukkig kwam ik er veilig langs.

zondag

21 - feestelijke dag in de Gesteente tuin Schokland

Vandaag vierde mijn oom zijn 65e verjaardag, vanaf 10u in de Gesteentetuin op Schokland. Het was een gezellige dag met veel familie! Hij heeft zijn werk als vrijwillige gids laten zien - hij was onze gids! 
Samen broodje gegeten, museum Schokland bekeken, borrel bij hem thuis en gegeten bij De Buuren. 

Zoonlief vond de Gesteentetuin, spelen met al z'n nichtjes (5 stuks) en zus, samen eten het leukste.

Dochterlief vond de Gesteentetuin, de door geslepen steen (met glitterbinnenenkant!!) en spelen met de nichtjes en broer het leukste. Ze is nu alleen wel ziek (keelpijn, moe) en dat is wat minder leuk...

Manlief vond de hele dag leuk omdat het met z'n allen was (24 personen!!).

En ik? Ik vond het fijn om mijn famile bij elkaar te hebben, voelde als Reunie, het stenen slijpen was bijzonder en het samen eten heel gezellig!