zaterdag

6 - Sinterklaas komt aan vandaag!!

Zaterdag 17 november 2012.

Eigenlijk hadden de kinderen 3 hoogtepunten:
Sinterklaas intocht meemaken, dat opa en oma er waren om op te passen en dat er voor het eerst bij de McDrive van McDonalds eten gehaald is!!

Manlief heeft gewerkt en 's nachts met Sint kennis gemaakt... allen kregen een chocoladeletter!

Ikzelf heb een superleuke workshop Sieraden maken gedaan bij Beadazzeld in Amsterdam met mijn vriendin, naar de PAN geweest (was de opening met hapjes) in de RAI Amsterdam en eindelijk voor de badkamer een nieuw lichtkoord gemaakt (bij Beadazzeld).

vrijdag

5 - Hoera een roostervrije dag

Vandaag was een roostervrije dag voor de kinderen - pappa en mamma moesten werken, dus opa en oma kwamen oppassen... de schatten!
En heeft oma manlief's haar geknipt, maar hij heeft avonddienst dus dat zie ik pas morgen :-)

Nu doe ik mee aan de Challenge van Eetechteten om 1 maand met 50 euro boodschappengeld voor eten per week uit te komen. En er zijn boodschappen gedaan voor eten voor de hele week voor 55 euro. Dus nét niet gehaald. 
Ik heb een boodschappenlijstje gemaakt om morgen te halen en dan beginnen we aan week 2, zaterdag zijn manlief en ik er niet met avond eten (opa en oma eten met de kinderen); zondag eten we bij mijn schoonmoeder; maandag eet ik met de kinderen; dinsdag, woensdag en donderdag eten we met z'n vieren; vrijdag met z'n drieën (zoonlief heeft feestje) of met z'n vijven (incl. opa/oma).

De 3 leukste dingen van vandaag:
Dochterlief (4 leuke dingen vandaag) dat er geen school is, dat ze met Kritteany heeft gespeeld, dat ze The Voice of Holland mocht kijken! en dat opa en oma er waren vandaag

Zoonlief vond het fijn dat er vandaag geen school was, dat hij The Voice of Holland mocht kijken en dat opa en oma er waren.

Manlief, dat zijn  haar is geknipt en dat de dierenwinkel een gratis zak voer heeft gegeven, oude was beschimmeld...

Ikzelf vond het fijn dat dochterlief maar heel even heeft gesputterd over Typetopia, maar toch de les heeft afgemaakt!, dat de 1e week van de Challenge (zie hierboven) erop zit en dat het THE Voice of Holland avond is!!

donderdag

4 Sint sfeer in huis...


Vandaag zijn de Sint spullen van de vliering gehaald door manlief. De kinderen zijn helemaal blij! De boeken, spelletjes, cd's, dvd's - feest van herkenning!!

Dochterlief, de Sint spullen!!, dat een vriendin toch bij BSO mag blijven, ook al heeft haar moeder vrij op donderdagen en dat ze een glazen pot voor haar nagellakken heeft gekregen (van mij).

 

Zoonlief is blij met de Sint spullen!, dat ze bij de BSO hebben gewerkt aan scenario Sinterklaas journaal (hij is regisseur) en dat hij heeft gewonnen met 'lachten inhouden' bij de leefstijl les. 

Manlief, dat iedereen zo blij is met de Sint-spullen :-) en dat er nog eten was toen hij na het werk thuis kwam!
En ikzelf vond het fijn dat manlief de Sint spullen van de vliering heeft gehaald, de Sint spullen uitpakken, bekijken en mee spelen ;-) en dat er 2 kaarten van Postcrossing lagen! Uit USA (Alaska) en China!!

woensdag

3 - nieuwe speeltjes...

Vanmorgen verraste dochterlief ons met een ontbijt én ze had de katten gedaan!
En vandaag was de grote dag: Na sparen en wachten hebben de kinderen besloten om samen een bestuurbare helikopter te kopen. Ze zijn er helemaal wijs mee!

Dochterlief dus de helikopter, dat ze haar cijfer voor de toets van Taal terug had, een 9,5 en Typetopia - typecursus doen.

Zoonlief ook de helikopter, en ook hij had een toets terug, een 10- en keyboardles.

Manlief dat hij niet hoefde te werken, dat hij zijn helikopter niet meer hoeft uit te lenen en de wandeling met vrouwlief - lief hè?

Voor mezelf staat de wandeling met manlief op 1, dat de gitaar van manlief niet stuk is (liep per ongeluk tegen een snoer aan) en dat ik nu al Sint-inkopen heb gedaan. Scheelt een hoop stress tegen 5 december...

dinsdag

2 - werk, school, muziek, opruimen

Vandaag was een 'normale' dag met werk, school, muzieklessenaar en opruimen. Maar het leukste is dat er weer een kleintje in de familie bij is, Stan! Welkom!

Dochterlief vond het overblijven op dinsdag super, want nu kon ze spelen met een specifiek vriendinnetje die alleen op dinsdag overblijft en dochterlief nooit. Maar nu dus wel. Dan kwam de vioolles en als derde de toets van Leeshuis.

Zoonlief vond turnen het allerleukst. Daarna dat er op het schoolplein een nieuw speeltoestel komt en dat iedereen goed z'n best deed in de klas.

Manlief vond het fijn dat er tijd was om gitaar te spelen (de kinderen bleven over), dat de fiets van zoonlief makkelijk te maken was (ketting eraf) en dat hij gewonnen had bij biljarten

Ikzelf, dat ik 2 boeken heb weg gegeven (maak van mug geen olifant in de liefde, fotoboek Baby), dat mijn broer en schoonzusje er een neefje bij hebben en dat ik  een nieuw spel heb ontdekt WordOn bij 't wachten met andere moeder bij vioolles.

maandag

1 - fijn, iemand blij maken !

Gisteren was een leuke dag! Bij de 3e poging bij vakantieveilingen gewonnen en toch kaartjes kunnen kopen voor gitaarconcert - grote wens van mijn lief!
Voelt goed iemand blij te kunnen maken!

Voor dochterlief waren de drie leukste dingen, de sportmiddag en dan vooral Kapoera leren, de toets van Natuur en de typecursus Typetopia.

Voor zoonlief waren het de sportmiddag en ook het Kapoera, de toets van Aardrijkskunde en dat hij thuis broodje heeft gegeten (met pappa) ipv overblijven.

Manlief vond de verrassing van kaartjes voor Tommy Emmanuel het allerleukste, daarna kwam het thuis lunchen met de kinderen en dat we met z'n allen 's avonds konden eten - gezellig!

Ikzelf vond het allerleukste dat ik kaartjes heb kunnen regelen via vakantieveilingen.nl voor het  gitaarconcert van Tommy Emmanuel  op 25 nov in De Flint in Amersfoort, daarnaast het krijgen via werk van een Blond bakje 'i love pappa' - zo lief!! Ik spaar dit servies, dus daar was ik erg blij mee. En dat ik 's avonds een leuke broche heb opgehaald in Utrecht.

Wat voor blog is dit?

Omdat het leven zo snel voorbij gaat en vaak - onbewust - de negatieve dingen blijven hangen, hebben we als familie besloten om de 3 leukste dingen van de dag te benoemen. Om dit later te kunnen terug lezen, ga ik dit 365 dagen opschrijven vanaf vandaag.

Maar... gisteren heb ik het ook gevraagd en uit die antwoorden blijkt dat we het fijn vinden om tijd samen door te brengen! Gelukkig maar :-)

De 3 leukste dingen van gisteren (zondag 11 november 2012):
Dochterlief
1. buitenspelen: schat zoeken (met eigen gemaakte schatkaart)
2. samen avond eten (nasi)
3. thuis-filmmiddag + popcorn

Zoonlief
1. buitenspelen: schat zoeken (met eigen gemaakte schatkaart)
2. samen lunchen (vooral het geroosterde brood)
3. thuis-filmmiddag + popcorn

Manlief
1. samen thuis zijn zonder iets te moeten (geen afspraken)
2. een motortocht rijden
3. spelen met de op afstand bestuurbare mini-helicopter

Mijzelf
1. samen thuis zijn zonder iets te moeten (geen afspraken)
2. thuis-filmmiddag + popcorn
3. dat ik de muziekhoek in huis heb opgeruimd en gezellig gemaakt (zie mijn andere blog: opgeruimd huis in 365 dagen).