zaterdag

13 - Sinterklaas gezien!

Vandaag stond in het teken van Sinterklaas en biljarten....

Voor zoonlief en dochterlief was het leukste dat ze hebben geholpen met het versieren van de ruimte waar Sinterklaas werd ontvangen in Leusden door de NCV afd Utrecht / Flevoland (Nederlandse Coeliakie vereniging = voor mensen die glutenintolerant zijn en glutenvrij moeten eten). Dat ze lekker veel kruidnootjes en ander lekkers hebben gekregen, en dat er ook nog een kadootje was. Daarnaast dat opa en oma koffie kwamen drinken, dat de oppas eindelijk weer kwam, ze hadden haar gemist. Oh ja, dochterlief vond de verdwijntruc met de Sint ook heel leuk, hij verstopte haar in zijn mantel, beetje flauw maar wel leuk  ;-)

Voor mij was het fijn om te zien dat de kruidnootjes die de pieten gooiden gewoon door beide kids gegeten konden worden. Normaal gesproken verzameld dochterlief ze voor haar broer, want zij mag ze dan niet vanwege de gluten. En nu mochten ze ze gewoon samen zoeken en eten.
Daarnaast ben ik blij met het katten-drinkbakje in de vorm van een poot van grijs leer - gekregen via de 'ik geef weg' Facebook pagina. En was het jaarlijkse etentje met de mannen van de biljartclub + aanhang weer zeer geslaagd!

Manlief had een fijne dienst, vond ook het etentje zeer geslaagd en was blij dat dochterlief nog een knuffel kwam halen toen we daarvan thuiskwamen.

vrijdag

12 - ziek

Vannacht had ik een slechte nacht door buikgriep, daardoor heb ik niet de leuke dag op t werk kunnen meemaken. Lief heeft gezorgd voor de kinderen en voor mij.

Zoonlief had een leuke dag, want er was pietengym op school, de twee surprise-gedichten zijn af en het feestje was superleuk - midgetgolfen glow in the dark en hij heeft gewonnen! Rapporten komen pas dinsdag...

Dochterlief had ook een leuke dag met pietengym, gewerkt aan haar surprise én mocht een stuk van tvoh kijken... Maar was wel erg moe...

Manlief was vrij vandaag, maar doordat hij voor de kids zorgde eigenlijk toch niet, maar hij heeft alles kunnen doen wat hij wou.

Ikzelf heb niet zoveel hoogtepunten beleefd, maar kan wel melden dat het beter gaat gelukkig en dat het tvoh avond is...

donderdag

11 - druk, druk, druk

Vandaag een drukke dag voor iedereen.

Zoonlief had een drukke dag op school, gezellige overblijf en bij de BSO ging het zelfbedachte sinterklaasjournaal, dat de 'groten' voor de 'kleinen' hebben opgevoerd en hij het scenario voor had geschreven, erg goed. Morgen rapporten mee...

Dochterlief had een een drukke schooldag, vond de extra gymles bij de BSO erg leuk én dat ze rol had in het sinterklaasjournaal.

Manlief had een drukke dag op t werk, geen bijzonderheden, heeft lekker gekookt en kijkt nu American Football.

Ikzelf had een drukke dag op t werk ivm een bijeenkomst morgen, alles gelukt, ben blij dat de tv boven weer werkt (digitaal kastje defect) én dat ik binnenkort stemtest voor het koor mag doen. Was een leuke, gezellige repetitieavond gisteren.

woensdag

10 - eigengemaakte rode kool

Vandaag was mijn vrije dag en ik heb een aantal dingen kunnen doen waar ik al langer over nadacht, zoals de besteklades uitmesten en zelf rode kool met appeltjes maken. Beide zijn gelukt!! En mijn laatste leuke ding is dat ik vanavond de repetitie mag bijwonen van een 81koppig koor. Hopelijk mag ik hierbij gaan zingen.

Zoonlief heeft zijn surprise voor school af, een mooi cijfer voor zijn presentatie en voor rekenen (8 op zijn rapport) en keyboardles ging goed!

Dochterlief heeft een aantal dingen van Topmodel 'gescoord' (komen via Sint) en nieuwe schoenen gekregen, het lootje getrokken op school, daarvoor cadeautjes gekocht en nagedacht over de surprise. Voor de surprise voor de familie is ze heel druk bezig geweest.

Manlief vond het fijn om op de motor naar z'n werk te gaan, weer terug te rijden op de motor en de eigengemaakte rode kool

dinsdag

9 - onbestemd gevoel vandaag

De dag was een beetje onbestemd, maar eigenlijk ging alles wel prima.

Zoonlief heeft op school lootjes getrokken voor Sinterklaas, heeft de surprise al bedacht en heeft een leuke turnles gehad.

Dochterlief heeft een leuke vioolles gehad, haar haren mooi gevlochten en is blij dat de oppas komt.

Manlief had niet zo'n leuke dag, maar is wel naar biljarten. Goede afleiding.

Ikzelf had een onbestemde dag op t werk, veel gedaan, weinig concreets voor elkaar gekregen. Even tot rust bij vioolles (wachten op dochterlief) en zojuist een vergadering van het wijnetwerk waar ik voorzitter van ben. En ik vond het leuk dat mijn vriendin vanmiddag onverwachts thee kwam drinken!

maandag

8 - super dag!

Vandaag was een hele leuke dag.

Zeker voor zoonlief die voor 't eerst naar de Scarabee groep mocht. Hij gaat er Spaans leren en filosofie en de 1e dag was super. Ze gaan een project doen over uitvinders en hij heeft Alfred Nobel gekozen. Erg leuk, want hij wist er al veel over te vertellen.
Zijn tweede leuke ding was knutselen op school voor de versiering voor Sinterklaas, het wordt een soort van glas in lood kunstwerk (van papier) voor op het raam.
En als laatste de BSO sportopvang was weer heel erg leuk.

Dochterlief heeft ook een superleuke dag gehad. Ze mocht bij groep 2 helpen bij haar oude juf!! om een heel groot spaarvarken te maken voor Sinterklaas-geld dat door de pietjes is gestrooid ipv het strooigoed (voor meer info zie www.Sinterklaasjournaal.nl).
Verder vond ze de BSO sportopvang heel leuk en heeft ze mogen vertellen in de Kring (startgesprek op school) en heeft verteld over de intocht (met opa) en de tuin opruimen en kroketjes eten (bij oma).

Manlief was blij dat gisteren voorbij was want hij had een hele lange dienst en het was mistig! Hij had lekker gekookt (spaghetti) en gitaar gespeeld.

En ikzelf?
Ik had ook een leuke dag, want ik heb mijn andere blog  Een opgeruimd huis in 365 dagen!zitten aanpassen naar mijn wensen.
Daarnaast is de papiercontainer gebracht - we doen mee aan een pilot.
En heb ik mijn boek uit "Wintersmith" - Terry Pratchett. Ben grote fan van zijn boekenserie Discworld novels. Het volgende deel staat al klaar om gelezen te worden...

zondag

7 - meerdere leuke dingen vandaag!

We konden het niet terugbrengen naar 3 dingen vandaag.....

Voor allemaal: De leukste dingen waren de inhoud van de schoen ( dank u Sinterklaasje ), bij oma de tuin winterklaar maken en het jubileumconcert van Popkoor Amazing in De Kom in Nieuwegein.
Maar... ook de kroketten eten bij oma met z'n allen en dat dochterlief mee mocht haar nicht ophalen bij het station! En dat kleine neef erbij is vandaag!!

En dat we tóch Kerst gaan vieren in Loosdrecht, met stiefdochterlief er ook bij!