vrijdag

250 - vakantie, shoppen en pannenkoeken

Vanmorgen ging grote dochterlief mee haar broer en zus naar schoool brengen voor de laatste ochtend op school, ik ging naar de kapper terwijl manlief en grote dochterlief gingen shoppen, ik haakte daarna de tweede Afrikaanse bloem en om 12u stond ik op het schoolplein en hoorde de kinderen aftellen van 30 naar 0. En toen mochten ze via het raam de klas verlaten.... Joepie!!
Met z'n vijven geluncht, met z'n vieren naar de Meerpaal in Houten (kampeerwinkel), terug thuis ging ik naar de kapper met de kinderen, naar de podotherapeute met kleine dochterlief en nog naar de supermarkt. Grote dochterlief probeerde te slapen...
En toen? Aten we met z'n allen een ijsje. Haakte ik het speldenkussentje af. Ging kleine dochterlief naar de laatste turnles van het seizoen. Bakte manlief enorme stapels pannenkoeken, die we bijna allemaal opkregen en keken we grappige filmpjes via de iphone van grote dochterlief... 


En ook nog ander vakantienieuws, manlief en grote dochterlief gaan in oktober samen naar NewYork! Gisteren hebben ze de reis geboekt!!

donderdag

249 - Verrassing, vakantie en Laura!

Kleine dochterlief en zoonlief: Doorschuifochtend/schoonmaken in de klas, BSO (watergevecht) en dat Laura er zomaar onverwacht is!
Grote dochterlief dat er geen file was, dat  het een leuke verrassing en iedereen weer gezien én dat de ramen bij haar thuis zijn schoongemaakt als kado voor haar verjaardag (22 juli).
Manlief 1e vakantiedag, bij reisbureaus langs voor de NY reis met Laura in t najaar én dat die zomaar ineens voor de deur stond!!
En ik? Dat het een verrassing is gebleven dat Laura kwam logeren, dat ik nu vakantie heb én dat Laura veilig en wel is aangekomen!

Zo is dit hoekje toch gezellig!

248 - spelen, bbq en triomino

17 juli
Ik ging werken (zodat ik vrijdag vrij ben als 1e vakantiedag), manlief moest werken tot 15u, dus de kinderen gingen elk met een vriendje mee na school. Manlief heeft ze gehaald toen hij van t werk terug kwam. Ze konden lekker buiten spelen, want het was super mooi weer!
Manlief heeft nu VAKANTIE!

moeten we er écht uit...?
Maar.... eerst nog met de katten naar de dierenarts - ze vonden het niet leuk!! Vooral Suzy vindt de auto heel bedreigend.... agossie....
Dierenarts was heel aardig, gaf ze snel hun jaarlijkse prik, keek ze na en woog ze.
Bink is ruim 5,5 kilo en mag zich met recht Bink noemen (grote stoere kater). Suzy slechts 3,4 kilo en een relatief klein poesje. Ze zijn prima op gewicht zo, dus aankomen is niet de bedoeling.
Suzy bleef thuis ook boos, die kwam pas na een uur onder de bank vandaan.
Bink was thuis een beetje teleurgesteld dat er geen vleesrondjes meer kwamen, maar de dierenarts had gemeld dat dit alleen nog maar in de weekenden mag, zodat ze op gewicht blijven.... agossie....

't worden altijd
van die mooie figuren...
Terug thuis konden we zo aanschuiven, want manlief had de bbq aangestoken en spiesen en vlees klaargezet. Dus we hebben weer lekker gebarbecued: we oefenen alvast voor op de camping... :-)

En na het eten speelden we gezellig een paar potjes Triomino. Het voelde gewoon bijna alsof we al op de camping zaten.... Dochterlief en manlief wonnen, maar zoonlief en mijn tijd komt nog wel, want Triomino gaat natuurlijk mee naar Frankrijk...!

dinsdag

247 - zon, bbq en jager

Heerlijk de zon vandaag - de kinderen hebben lekker veel buiten kunnen zijn.
Ook manlief die vrij was vandaag. Hij was huishoudelijk bezig en bereidde de bbq voor, ik haalde na t werk nog spiritus en kruidenboter...
Lekker in de tuin gegeten (maïs, groentespies, kebab) en een ijsje toe
(Regenboog ijsjes van c.1000 zijn glutenvrij!!)
Daarna toonde Suzy zich een ware jager... 

Door een muis bij ons te komen brengen. Het is de natuur, dat weet ik, maar toch wel zielig voor de muis... Dus hebben we hem helpen ontsnappen;-)

Fijne avond!

246 - huisarts, BSO en sla

15 juli 2013
Vandaag startte met een bezoek aan de huisarts, die aangaf dat zoonlief veel moet drinken en dat het vanzelf moet overgaan.
Daarna ging hij naar school en ik werken. Op school hadden ze een dansles op het schoolplein (leuk!). Manlief ging naar fysio en kocht nieuwe broeken.
De IT-uitwijktest op m'n werk ging niet zonder slag of stoot, maar dat vind ik wel leuk - die uitdaging. Het is uiteindelijk gelukt!
Kattebrokjes gekocht, kinderen opgehaald bij BSO (was leuk geweest) en thuis konden we aanschuiven aan de buitentafel want het eten was klaar. (Was lekker gezond met sla!!)
De kinderen konden nog even spelen en toen gingen ze lekker naar bed. Manlief en ik ruimden op, checkten de mail, kletsten en luisterden muziek, terwijl ik een lapje haakte. Ondertussen vouwde hij dit origami hartje voor me!
Lief!!
 

maandag

245 - ziekjes, spelen en gezellig bezoek

14 juli 2013

Het startte als een rustige zondagochtend, manlief en kinderen gingen naar het zwembad... helaas was het nog niet open en was daarna te weinig tijd om er nog een keertje heen te gaan.
Gelukkig kunnen we volgende week op vakantie elke dag naar het zwembad of het riviertje :-)

In de ochtend werd er dus krant gelezen, post geschreven en gemaakt, ketting gemaakt (dochter) en donald d.uck (zoon) gelezen.
Zoonlief is nog steeds niet lekker, blijft maar diarree hebben, dus we hebben norrit geprobeerd. Hij vond het heel vies en eigenlijk hielp het niet. Alleen z'n ontlasting werd zwart!! :-)

's middags kwam er een vriendinnetje spelen, ging zoonlief slapen (gelukt) en ging manlief werken.
Ik heb staan strijken en daarna zitten haken. Had ik toch nog een klein stukje rustige zondag.

Jelka kwam lekker thee drinken en eten. We hebben lekker zitten kletsen, de kinderen vonden het gezellig dat ze er was. Ik had bedacht om taco's te eten en de spulletjes daarvoor zijn we samen gaan halen. Tot mijn grote verbazing wou zoonlief dat niet eten, in verband met z'n buik. En het is z'n lievelingskostje, arme ziel!
Besloten om met hem naar de huisarts te gaan maandagochtend. Hij is vroeg gaan slapen en heeft gelukkig goed kunnen slapen. Dochterlief heeft in de tuin gespeeld, met de katten en ging toen ook slapen. Zij kon niet goed inslapen en was erg onrustig... te warm waarschijnlijk.

Onlangs kocht ik de verzameldoos van detectiveserie "Columbo", hier staan als bonus "Mrs. Columbo" verhalen op - dit zijn ook detectives en ze zijn vergelijkbaar qua opzet. Maar het is grappig, bij hem zie je zijn vrouw nooit, bij haar zie je hem nooit....

Fijne maandag!