zaterdag

83 - lekkere zaterdag

Manlief is werken. Ik was wat later op vandaag. Want... Toen ik van get etentje thuiskwam was eindelijk de wol er voor twee sjaals en een trui.
Ik kon het niet laten en heb het patroon bekeken, steken bekeken, proeflapje opgezet en voor ik de steken opbouw doorhad, was het 01.00u....
Helaas... Vanmorgen bleek dat de katten de wol te pakken hadden gekregen... Dus alles uit de war gehaald en opnieuw gestart met breien. Hij wordt zwart met grijs gestreept en de eerste zwarte streep is af -ha! De bijpassende v-halstrui is het volgende project. Maar dan moet ik wel nog even goed oefenen op de sjaal... ;-)
De kinderen zijn blij dat het droog is en gaan de skateboarden weer uitproberen. Ja, ze kunnen het nog!
Zoonlief heeft zijn 1e judoles als Oranje Band - spannend! We gaan na de lunch richting vuilstort, tankstation en ToysXL voor Pókemon kaarten. Dan nog buiten spelen, boodschappen doen. En ik ben nóg een keertje overnieuw begonnen met de sjaal - het patroon klopte niet...
Vanavond keken we The Kids Voice en eten we makkelijk!
Daarna naar het nieuws, Animal Crackers, de kinderen voorlezen en naar de beste zanger van Nederland.
En nu ga ik slapen...

vrijdag

82 - het is weer vrijdag!

Vandaag een dag waarop door manlief en mijzelf gewoon gewerkt wordt, gewoon naar school gegaan wordt door de kinderen, opa en oma gewoon komen oppassen, maar wel langer dan normaal want ze komen al met de lunch ("Yes, thuis lunchen" zeggen de kinderen), zoonlief spelen gaat in het bos bij onze wijk, dochterlief turnen gaat en ikzelf uit eten ga met mijn broer +peter van olm .

Het is wel een drukke week, deze week. Ik was maandagavond thuis, had dinsdagavond de vergadering van wijknetwerk Fokkesteeg (Nieuwegein), ging woensdagavond naar de film met +Els Veerman, had gisteren een startbijeenkomst van het Wijkhuis in onze wijk (zeer inspirerend!) en vanavond dus uit eten.
Gelukkig staan er geen afspraken dit weekend, behalve judoles voor zoonlief op zaterdag en gitaarbouw workshop voor manlief op zondag. Dus er zijn allerlei plannen te bedenken, want já een vrij weekend komt niet zo vaak voor :-)
Dus we kunnen lekker in huis rommelen, knutselen, naar het zwembad, naar het spoorwegmuseum, spelen met vriendjes.... En er moet nog gekozen worden, dus ik ben benieuwd wat we gaan doen.

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief school (alleen nam juf Suzette vandaag afscheid, dus hij was ook een beetje verdrietig), thuis lunchen en met pappa eten.

Voor dochterlief dat haar juf die een kindje (Yara) kreeg op school was, mét kindje, dat opa ze op kwam halen en het eten met pappa.

Voor manlief dat de dienst erop zat, motor rijden en een rustige avond hebben.

En voor mij? Ik ben een beetje verbaasd maar ook blij dat mijn opruim blog zoveel lezers heeft (al 7000+ keer gelezen), dat ik een opdracht op 't werk af heb én het eten met mijn broer bij De Beleving in Utrecht. Gezellig en lekker kunnen bijpraten!

donderdag

81 - verjaardag juf, afscheid leidster en circus optreden

Een drukke dag voor de kinderen, school is bezig het record 'langste slinger' te verbeteren, dus daaraan wordt ook thuis hárd gewerkt. Dan was de juf van dochterlief jarig en ze mocht verkleed!
Daarna hadden ze beiden de laatste workshop van circus en een slotoptreden. En daarna nam ook nog een leidster van de BSO afscheid!
Gelukkig konden ze toen met een lekker soepje instorten na deze superdag.
Helaas werkte de printer niet mee om het werkstuk van zoonlief te printen, maar dat is me uiteindelijk met een omweg tóch gelukt - pfoe! En ik had een vergadering van een doorstart van ons buurtcentrum of wijkhuis zoals het nu wordt genoemd. Heel inspirerend, ik heb zin in deze actie!

Circus, verjaardag en soep waren de drie leukste dingen voor de kinderen.
Voor manlief dat hij geen brokken met z'n motor had ivm de harde wind, dat hij thuis was en dat hij vroeg naar bed mocht ;-)
En voor mij? Dat een gesprek op t werk goed ging, dat de circus voorstelling leuk was en de vergadering inspirerend! Oh en dat het printen gelukt is. Ook al werkt de wifi nog steeds niet bij de printer...

woensdag

80 - knutselen, muziek en film

Vandaag een lekkere dag waarin manlief zijn ontwerp voor de te maken gitaar af heeft gemaakt, school leuk was, ze hadden beiden goede cijfers terug, ik de keuken heb schoongemaakt (voer voor opruimbloggen ;-)) en keyboardles goed ging, zoonlief en ik samen koffie/cola hebben gedronken bij EZ in Nieuwegein, we suikerbeestjes hebben gemaakt en het heel goed is gelukt doordat we een leuk boekje (suikerbeestjes van fondant - Frances McNaughton) hadden met voorbeelden, dochterlief nog maar 1/3 van de Teddysjaal hoeft, we lekker gehaktballen aten en ik daarna ook nog naar de film ga met Els, mijn beste vriendin (Verliefd op Ibiza).

De drie leukste dingen van vandaag zijn
Voor zoonlief, keyboard, suikerbeestjes maken en het avondeten (gehaktballen zijn favoriet).

Voor dochterlief het breien, het einde van de sjaal nadert, school en op de computer kinderen voor kinderen kijken.

Voor manlief het ontwerp van de gitaar, gitaar spelen en dat hij koffie-warmhouder bekers heeft gekocht.

En voor mij? Dat de keuken schoner is dan vanmorgen, de suikerbeestjes knutselen en naar de film met Els.

dinsdag

79 - vrij, werk en school

Vandaag was manlief vrij, hadden de kinderen een gewone schooldag, kwam oma lunchen, ik een gewone werkdag en vanavond ging zoonlief turnen, dochterlief naar vioolles, manlief naar een bijeenkomst op school over de scarabee groep en had ik een vergadering voor het wijknetwerk.
Druk, druk, druk dus!

maandag

78 - de dag dat Beatrix haar aftreden aankondigde

Dat konden we vanmorgen toch ook niet weten, dat koningin Beatrix haar aftreden zou aankondigen....
Verder was de dag niet erg spannend, met school, werk, een poging om bij Ikea een nieuwe keukenrol houder te kopen ( mislukt, de serie is uit de handel... PARDON!!?), dat manlief de maten voor z'n gitaar doorgaf ivm het hout en dat het tweede breiproject af is gekomen.
Bij de tv een snelle risotto gegeten met maïs en knakworst (hoera voor de voorraadkast) en de rest van de avond breiend doorgebracht bij de tv ivm Beatrix en koningshuis.

De drie leukste dingen waren
Voor zoonlief de scarabee groep, het avondeten en de film kijken (Pokémon)
Voor dochterlief school, het avondeten en het lange voorleesverhaal
Voor manlief de werkzaamheden voor z'n gitaar, het papier dat hij vond bij Ikea en dat hij motor kon rijden.
En voor mij? Dat het breiwerk af is, dat ik het houten kruidenkastje heb verkocht en de toespraak vd koningin. Wat is het toch een sterke vrouw!

zondag

77 - pyjamadag, spelletjes en workshop Gitaar bouwen

Manlief had vandaag zijn eerste workshop Gitaar bouwen en vertrok al om 8u.
Ik wilde met de kinderen gaan schaatsen, maar het weer werkte niet mee, het bleef regenen dus schaatsen is helaas niet meer gelukt. Daarom besloten een pyjama dag te houden en gezellig spelletjes te doen, Triomino, Twister, Just Dance 4 (Wii) en Monopoly hebben we gepeeld. Ook hebben de kinderen geholpen bij de administratie, perforeren is leuk!
'S middags was Anastasia op tv en die hebben ze ademloos zitten kijken. Ik heb staan strijken tijdens de film en heb de tweede gebreide pot bijna af. 't Is wel een enorme lap aan het worden...
De workshop was super leuk geweest, de schets van de gitaarhals met fretten staat en het hout is erbij gezocht. Hij heeft genoten! Als eten had ik Aardappel Anders en een beenhammetje.

Ook vandaag konden we niet kiezen, want de héle dag was leuk.
Was het elke dag maar zondag ;-)

Dit is hoever ik nu ben. Als je goed kijkt zie je paperclips zitten voor elke 10 toeren. Hij is bijna af!