zaterdag

276 - amersfoort, amelisweerd en patatjes!

Vandaag een leuke dag want de kinderen gingen met opa en oma naar Amelisweerd om te wandelen en pannenkoeken te eten en nadat ik mn rijbewijs had opgehaald en koffie met mn ouders ging ik naar Amersfoort voor een toeristisch dagje met Conny ;-)
We hebben de rondvaart gedaan, geshopt bij fournituren-en hobbywinkels, mensen gekeken op een terrasje, wilden naar het Mondriaanhuis (mislukt t ging net dicht) en lekker buiten aan de gracht gegeten. Ruud moest werken, is naar de stad geweest en at lekker frietjes met de kinderen. 

275 - bso, rijst en bramenjam

De drie leukste dingen op deze donderdag:
BSO, diner (rijst met kipkerriesaus) en bramenjam maken

woensdag

274 - strijken, smurfen en mooie zoetigheid

Vandaag was een leuke dag, die startte bij het gemeentehuis voor de ID kaarten voor de kinderen - gelukt!
Daarna fatsoeneerde ik de voortuin (heel veel uitgebloeid eruit en de passiebloem gekortwiekt...), gingen de kinderen hun kamer opruimen en ik strijken - gelukt. 
En ze zochten bramen - heel veel bramen - om jam van te maken... 
We aten pannenkoeken en gingen naar De Smurfen 2 in 3D in Houten. 
Ondertussen kwam manlief van z'n werk thuis en kon even lekker rustig aan doen. Wij vermaakten ons in Houten, dachten aan vissen kopen (niet gedaan), maar kochten speeltjes voor de katten (want ze hebben niets om mee te spelen.... ;-)), een ijsje eten (wel gedaan) en liepen bij een superleuke kookwinkel naar binnen. Daar vonden we alle lekkernijen die op de foto staan, we aten ze als toetje.
Nadat ik de kinderen bij de boomgaard (in onze wijk) had afgezet, reed ik naar huis en kletste met manlief. En terwijl ik boontjes dopte en aardappels schilde, zette hij onze enorme zonnebloem beter vast en ruimde de keuken op.
De kinderen kwamen met appels en 1 peer thuis. Ik zal er moes van maken, want ze zijn erg zuur...
Ze bakten samen een chocoladecake om morgen  mee naar de BSO te nemen - gelukt.
Na het eten, zette ik als toetje dit op tafel... Dat was smikkelen: Bonbons, druiven, frambozen-kletskoppen en noga met frambozen en chocolade fudge....
 
Zoonlief en dochterlief achterhaalden spelletjes voor op de ipad en speelden daar even op.  
Nu ligt het hele spul plat, dus ik ga bedenken wat ik ga doen. Een aflevering Columbo kijken denk ik. 

Fijne avond!


273 - paspoort, spelen en rode kool

Deze lekkere dinsdag gingen de kinderen naar de tandarts en hadden allebei géén gaatjes. Rick is zelfs uitgewisseld, dus moet goed blijven poetsen!
Ze zijn ook nog naar het gemeentehuis geweest, moesten pasfoto's laten maken voor een nieuwe ID kaart. Helaas kon het niet meteen want de dame had er niet bij gemeld dat als je er niet als beide ouders bij bent de andere ouder een formulier moet invullen... zucht. Morgen maar een nieuwe poging doen.
De kinderen speelden met vriendjes lekker buiten. We aten samen toen ik uit mn werk kwam, rode kool met worst. En er waren druiven als toetje.
's Avonds kwam Jelka gezellig bijkletsen.


maandag

272 - Bso, nasi en glutenvrije cornetto's

Vandaag weer een gewone maandag, we gaan weer aan het werk...
En de kinderen gingen naar de BSO.
Ik deed m'n werk boodschappen en gelukkig konden we met z'n vieren eten.

De drie leukste dingen waren 
voor zoonlief: Hutten bouwen, film over Goofy kijken en nasi met 'Kroekoek' eten,
Voor dochterlief naar de opvang, dat vriendinnetje Sandra er was en het ontbijtje voor mamma maken.!

Voor manlief motorrijden, gitaarspelen en nasi eten.
En voor mij? Ik vond het ontbijtje súperlief, heb een nieuw spelletje ontdekt voor op de telefoon: quizbattle (soort triviant) - mijn alias is Zonnebol voor wie wil spelen - en boodschappen bij de j.umbo doen. Echt goedkoop als je échte merken nodig hebt ivm glutenvrije producten. En ze hebben er zelfs glutenvrije cornetto's...

zondag

271 - zwemmen, oma en spelen in Loosdrecht

Vandaag een rustige start, met huishoudelijke klusjes (vaatwasser uitruimen, aanrecht opruimen, afwassen) en de kranten bijlezen na de vakantieperiode.
Manlief en de kinderen gingen richting zwembad. Ik bakte een ei voor mezelf, een glutenvrij brood voor dochterlief, las nog een paar kranten en knuffelde met de kat die vond dat hij aandacht nodig had..., bracht vakantiekratjes naar zolder, draaide een was...
Om 13u waren ze weer terug en gingen we richting oma. Lekker zitten kletsen over de vakantie en nieuwtjes. Ze had nog een doos met wolletjes staan, die ik meekreeg!
Daarna gingen we naar vrienden en dronken thee in de tuin. De kinderen speelden om ons heen, het zonnetje kwam ook nog even schijnen.
We sloten de vakantie af bij de M.cDonalds. Want manlief en ik moeten allebei morgen weer werken...

En bleken we bij thuiskomst de verkeerde sleutels bij ons te hebben. Helaas waren alle buren die onze sleutel hebben afwezig, de oppas die het dichtstebij woont ook. Gelukkig waren de ouders van onze andere vaste oppas wél thuis. Daar hebben we onze sleutels opgehaald en konden we 'eindelijk' naar binnen... konden de kinderen tenminste naar bed ;-)

270 - shoppen, ballorig en pannenkoeken

Ik kan wel merken dat het vakantie is. Vandaag staat in het teken van de kinderen.
Vanmorgen shoppen, we hebben de b.art smit en i.ntertoys heel grondig bekeken. Ze hadden hun zakgeld mee en hebben zelf gekozen. Rick voor lego, tessa voor een zak schep-snoep (ze was helemaal blij!!)
Snel geluncht en naar Ballorig. Dit doen we elke vakantie 1 keer. Nu ben ik er weer voor een tijdje vanaf...;-)  Ze hebben genoten!
En thuis ook nog pannenkoeken gegeten!

Coclusie: een topdag!