vrijdag

138 - vrijdag met Risk, sneeuw en stoffen in overvloed!

Vandaag logeerden de kinderen bij opa en oma, manlief moest vroeg werken, dus ik had het hele huis voor mezelf. Best wel eens lekker voor een keertje. Moest wel werken hoor en ben alsnog redelijk vroeg begonnen. Maar dat kwam omdat ik om12u richting Stoffenspektakel vertrok. Het was heel leuk en gezellig met Conny kunnen kletsen terwijl we stof en fournituren bij elkaar zochten. Zij wil een tas maken en ik kussens en een jurkje voor dochterlief. We zijn beiden geslaagd. Daarna bij mij thuis nog wat gedronken.
Eten gemaakt, met manlief samen gegeten en daarna kwamen de kinderen weer terug. Lekker even gekletst ernaar bed gebracht.

De drie leukste dingen waren voor zoon en dochterlief Risk spelen met opa, wandeling + ijsje op de heide en weer in hun eigen bed slapen...
Voor manlief dat zijn haar geknipt is, samen eten en dat de kinderen weer thuis zijn.
En voor mij? Het Stoffenspektakel (1e foto is de stof voor het jurkje), Conny in levende lijve ontmoeten en de PIF (PayItForward) krijgen (2e foto). Heerlijk om zo verwend te worden.
donderdag

137 - donderdag met.... Sneeuw?

Vandaag ging ik voor m'n werk naar een bijeenkomst in het Cinemec in Ede. Mooie locatie om eens naar de film te gaan!
De kinderen deden paasfeest op school en mochten zelf hun lunch maken. Veel te veel gegeten maat het er allemaal zo lekker eruit zag... En toen nog naar de BSO (buiten gespeeld en binnengespeeld)
Manlief ging bij een gitaren winkel kijken en ideeën opdoen.
Toen ik naar huis reed ging het sneeuwen...? Dat was toch over...!
Nou dan nog maar even opruimen en toen kwam ik de naaimachine herontdekt, met manlief samen. Leuk om te kijken hoe alles werkt. Vroeger poppenkleertjes genaaid met mijn moeder samen, ben het nog niet verleerd gelukkig!

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor manlief de rest van de gitaarmallen zagen, de gitaarwinkel en broodje hamburger maken.
Voor dochterlief broodje hamburger eten, Paas vieren op school en logeren bij opa en oma.
Voor zoonlief Pasen vieren op school ("zelf maak" eetbuffet), 4 dagen vrij zijn en logeren bij opa en oma.
En voor mij? De naaimachine (her)ontdekken, dat de kinderen gaan logeren en koffiedrinken met mijn ouders. En dat ik vanavond met Conny van klusinhuis heb afgesproken om morgen samen naar de stoffenmarkt in Nieuwegein te gaan. Gezellig!!

woensdag

136 - het voelt als lente!!

Vandaag al de spullen mee naar school voor het paasbuffet op school. ik heb opgeruimd, boodschappen gedaan en toen zoonlief opgehaald bij school. Rapporten mee naar huis! Dochterlief ging ergens anders eten. Terwijl hij keyboardles had, ging ik naar de boekhandel. Leuk boek en tijdschrift gevonden.
Toen manlief thuis was belde hij de skilocatie qua accomodatie - bleek een andere eigenaar te zijn... Gelukkig is er wel plek in de herberg volgend jaar.. We vieren daar ons 12,5 jaar trouwen, dus fijn dat het bevestigd is..!
Gekookt: rijst met kip in zoetzure saus, samen gegeten en de paasdecoratie uitgepakt en opgehangen.
Elk jaar weer leuk!

De drie leukste dingen zijn:
Voor zoonlief dat zn rapport goed was, buitenspelen en het eten. én het spelletje op de iPad.
Voor manlief waren we er geen leuke dingen... Oh toch wel: een oude man die schrok van de bus..?, motorrijden en dat de accommodatie in Seefeld is bevestigd (nieuwe eigenaar... - dus we hadden een beetje schrik).
Voor dochterlief haar mooie rapport, lunchrn en spelen met Oumaima en het eten.
En voor mij? Ik vond het leuk om de herinneringen op te halen (zie http://opgeruimdhuis365.blogspot.com), dat we zo de paasdecoratie gaan uitpakken en dat ik 2 nieuwe dingen heb gekocht. Naaicursus-boek met stof voor een tas erbij en de Nederlandse Mollie Makes.


dinsdag

135 - leuke dinsdag, met een zonnig einde...

Vandaag een normale dinsdag met school en werk. En Oma Ietje kwam met de lunch.
Manlief heeft aan zijn gitaar gewerkt, 12 van de 16 buigmallen zijn klaar. En de logeerkamer opgeruimd, de kerst-plafondkandelaar naar de vliering gedaan en de paasdecoratie gepakt!
Daarnet super lekker gegeten. Deze maaltijd heeft deze week gewonnen en het recept voor het vlees komt morgen op EtenvanEmilie


De drie leukste dingen van vandaag waren :

Voor manlief gitaarspelen, zagen voor gitaarbouw workshop en het eten koken (varkenshaas met bacon omwikkeld, ui en champignons gebakken, doperwtjes met worteltjes en krieltjes).
Voor dochterlief lunchen met oma, 10 voor dictee, het eten en het toetje (pudding!!)
Voor zoonlief 9- voor taal, turnen en dat Clash of Clans geïnstalleerd is op de iPad... 'T wordt nog een Gamer... Hihi
En voor mij? Het eten, dat m'n pc op m'n werk uiteindelijk weer werkte (bleek een rechtenprobleem) én dat manlief toch bij de paasbrunch op Zondag kan zijn!


Wat een mooie zonsondergang!!

maandag

134 - dan maken we het zélf Lente!!

Vandaag was het weer zo koud, rode wangen, koude handjes... Maar school was leuk, met jarigen en projecten en een Spaanse toets die goed ging. Werken ging ook prima. Samen gegeten (pasta) en daarna samen geknutseld. Een hele tijd geleden heb ik dit bij de  papiermier gekocht. die hebben hele leuke spullen! We hebben bloemen gemaakt van zijdepapier. Leuk om te doen! En ze zijn heel goed gelukt, want er werd goed samen gewerkt.Voor zoonlief de Scarabee groep en dat het project "Spel maken" af is (combi tussen Monopoly, Mens erger je niet en opdrachtkaartjes), BSO en samen bloemen maken.
Voor dochterlief school (was helemaal leuk, jarige, overblijf), Thea Stilton boek lezen en de bloemen maken.
Voor manlief opstaan (vogels floten), werken en de bloemen maken.
En voor mij? Ik vond het leuk dat er zoveel reacties kwamen op de GiveAway op mijn blog Atelier Eem, de bloemen maken en lunchen bij I.kea met Els.

zondag

133 - zondagse uitjes

Vandaag heb ik de belastingen gedaan, zijn we naar Ballorig geweest en hebben daar frietjes/tosti gegeten, hebben de kinderen buiten gespeeld toen even thuis waren en gingen we op bezoek bij vrienden.
Hun dochter is bijna jarig en kreeg centjes en het groene vilten hart.
Ze was er heel blij mee, "haar allermooiste cadeau" zei ze.
Ze hebben lekker op de trampoline gesprongen en samen gespeeld.
Risotto met kip en sla gegeten, lékker!De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor manlief dat hij het hout voor z'n gitaar heeft opgehaald, naar Ballorig en op visite.
Voor zoon en dochterlief Ballorig, buitenspelen, en met Jason en Cassandra spelen en eten.
En voor mij? Breien bij Ballorig, dat de belastingen zijn ingediend en bijkletsen mat Andrea.