zaterdag

146 - Snuffelmarkt, naar buiten en museum

Vandaag was de dag dat dochterlief en ik naar de Utrechtse Bazaar gingen met onze huisopruimspullen. Lange dag, met niet zoveel opbrengst, maar wel veel gezelligheid.
Zoonlief is meegeweest met Floris en z'n vader naar het Archeologisch museum in Amsterdam. De tentoonstelling ging over Troje en was heel leuk.
Manlief bewaakte het fort en is boodschappen wezen doen.
Dochterlief ging nog even spelen bij de kinderen van Andrea (haar man haalde ze op).
Om 16.30u hielden we het voor gezien en gingen de overgebleven spullen weer inpakken. Gelukkig was de puzzelberg genoeg geslonken zodat ik met minder wegging dan dat ik ernaar toe ging.
Ik heb dochterlief opgehaald en daarna samen thuis tosti's gegeten.
En nu moeten we alles weer opruimen..... En morgen gaan we alle kamers weer opruimen, want het is overal een puinhoop vanwege het zoeken naar spullen om te verkopen. 😃

Vandaag waren de 3 leukste ♥ dingen voor
Dochterlief spullen verkopen op de markt (ijsje),  spelen bij Cassandra en Jason en de tosti's.
Zoonlief de tosti's, mee met Floris naar t museum en samen met pappa geluncht.
Manlief dat hij voor t eerst in een week buiten geweest, gitaar gespeeld en tosti's eten.
En voor mij? Op de tweedehands markt staan, bijkletsen met Andrea en verder met haken.
vrijdag

145 - markt voorbereiden, buitenspelen en haken

Vandaag was manlief thuis ivm z'n teen, ging ik met dochterlief een verwijskaart halen voor de oogarts (maandag afspraak), daarna ging zij naar school en ik werken. Zoonlief ging op excursie. Ze hebben thuis geluncht. Na school ging zoonlief buitenspelen eb dochterlief bij een vriendinnetje, die daarna mee ging turnen. Ovenschotel gemaakt en gegeten ;-)
Nu brengen we de kinderen naar bed en daarna ga ik weer een poging doen om te haken...
Tot morgen!

De drie leukste dingen waren voor:

Zoonlief buitenspelen met Floris (hut gemaakt), Stadsmuseum IJsselstein en de witlofschotel.
Dochterlief met Abi spelen, dat ze meeging naar turnen en voor dictee een 10.
Manlief had geen leuke dag vanwege z'n teen... Duurt wel erg lang voordat het beter wordt...
En voor mij? Dat ik een workshop heb afgesproken met Els (zpagetti armband
Maken + high tea) én eentje met mijn moeder (babuschka's beschilderen) én dat we heel veel spullen hebben voor de tweedehandsmarkt morgen (Utrechtse Bazaar)! Hopelijk kom ik met een stuk minder thuis....

donderdag

144 - fietsen, BSO en slinger

Vandaag een donderdag die vroeg begon, ben maar met de auto naar 't werk gegaan.
De kinderen gingen naar school, hebben thuis met hun pappa geluncht, gingen met de fiets naar school en kwamen na de BSO op de fiets weer naar huis. Ik heb na m'n werk boodschappen gedaan - voorraad ingeslagen.
Manlief heeft thuis met z'n voet omhoog gezeten en wat in huis gerommeld.

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief op de fiets naar school, speklap, krieltjes met boontjes eten en "uit geslapen" tot 7.10u
Voor manlief gitaarspelen, een glas gekregen van mij en lunchen met de kinderen.
Voor dochterlief het dictee (ging goed), de BSO en het eten.
En voor mij? Ik vond het leuk dat een cadeautje voor een collega is gelukt, dat de hartjes slinger hangt en dat ik allemaal leuke kaarten heb gekocht.

woensdag

143 - shoppen, high tea, bibliotheek

Vandaag een lekkere woensdag waarop ik met Els ging shoppen voor een jurk voor haar (heerlijke passessie!!), de kinderen thuis lunchten, zoonlief naar keyboardles ging, waarna opa met de kinderen naar de bieb ging en ze lekker buiten hebben gespeeld. Ik met mijn moeder een high tea had in Haarzuilens en manlief met z'n voet omhoog zat ivm de gebroken teen. Maar wel heeft gekookt voor hem, de kinderen en opa. Want moederlief en ik hadden geen honger meer na de super lekkere verwennerij! En vanavond had ik een wijk-vergadering in en over het nieuwe wijkgebouw.

De drie leukste dingen waren
Voor de kinderen buitenspelen, de bieb en school.
Manlief had geen leuke dag vanwege pijn in z'n voet. Maar heeft wel ontwerpen voor gitaren gemaakt, gitaar gespeeld en 'uit de voorraad' lekker gekookt.
En ik? Ik had een leuke dag door het gezellige shoppen, de heerlijke high tea en dat er vanavond een nieuwe naam voor ons wijkgebouw is gekozen. Alleen moet ik het tot 30 juni a.s. geheim houden, want het wordt die dag bekend gemaakt tijdens de Lunch op het Plein in Fokkesteeg (Nieuwegein).

Luxe high tea in het Wapen van Haarzuilens

dinsdag

142 - geen gips, toetsen en redactie

Vandaag beetje spannende dag, maar na de röntgen foto van manlief's teen bleek het wel gebroken, maar 'mooi' gebroken en kon het getapet worden ipv in gips...
Daarnaast hadden de kinderen vandaag toetsen, gingen allebei goed.
Hebben we frietjes gegeten - troostvoer (teen) en winnaarsvoer (toetsen met mooie cijfers gemaakt). Vioolles ging niet door - juf ziek.
Toen de kinderen in bed lage, kwam de redactie van Wijkkrant De Fokkesteeg bijeen om te bepalen wat er in de komende krant komt.

De drie leukste dingen waren:
Voor manlief dat zijn teen NIET in het gips hoefde, gitaar spelen en friet eten.
Voor Zoonlief een 8,5 voor topo, turnen en de patatjes.
Voor dochterlief haar taaltoets (cijfer onbekend), overblijven en de patatjes.
En voor mij? Dat er animo is voor de GiveAway op www.areliereem.blogspot.com (egel-boekenlegger), dat we genoeg kopij voor de krant hebben en dat ik de vilten harten van de eerste GiveAway af heb, ze gaan morgen meende post mee!

maandag

141 - rust en koekjes!

Vandaag eieren gezocht in de tuin, paasontbijt gegeten, typetopia, muziek gespeeld, topo geleerd, spelletje gedaan, buiten gespeeld, koekjes gebakken, thee met koekjes gedronken en gegeten, film gekeken (Alice in wonderland), manlief naar ziekenhuis artsenpost vanwege gebroken teen -aaaaah! Au! Morgen röntgen foto's laten maken! Eten gekookt (oasta met gehakt/paprika saus). Gegeten en toen bleek dat wectessa's plaknagels zijn vergeten te plakken.... Aaaaah!

Maar goed, buiten de gebroken teen, tóch drie leukste dingen.
Voor manlief paashaas spelen, de rest van de dag was AU vanwege zijn teen. Want de pasta was volkoren en minder lekker dan gedacht.
Voor dochterlief eitjes zoeken, koekjes bakken en eten, buitenspelen (huilerige toon vanwege de vergeten plaknagels)
Voor zoonlief het paasontbijt, koekjes bakken en koekjes opeten.
En voor mij? Koekjes gebakken, voortuin onkruid gewied en gewoon lekker rustig aan gedaan.


zondag

140 - feest en Pasen

Vandaag werd mijn vader 70 jaar jong en dat hebben we in bistro Boschoord op De Lage Vuursche gevierd. Er was - als verrassing - een paardenkoets geregeld waarmee we een tocht hebben gemaakt. Het was een gezellige chaos van familie en dus neven en nichtjes hebben met elkaar gespeeld en de grote neven en nichten hebben lekker bijgekletst. Ook met onze oom en tante natuurlijk!
Daarnaast waren er veel gasten die ik ken verjaardagen van vroeger. Leuk om iedereen bij elkaar te hebben. Pappa is lekker met cadeaus verwend. Ook mijn moeder, die morgen jarig is, werd niet vergeten en kreeg natuurlijk ook alvast leuke cadeaus!
De lunch was super goed verzorgd en de bediening was geweldig!

De drie leukste dingen waren voor ons allen het feestje en bijkletsen/spelen met familie en vrienden, de rit met de paardenkoets. Voor de kinderen ook het logeren en ontbijten bij Peter en Marian. Manlief en ik waren blij dat ze aan het einde van de dag weer lekker met ons mee naar huis gingen.
Morgenochtend paasontbijt en eieren zoeken in de tuin. We hebben deze traditie gewoon een dagje opgeschoven...
Wanneer zal de paashaas dat verstoppen eens gaan doen...?
Eerst maar eens kijken hoe je zo'n leuk vosje maakt denk ik...

139 - judo, logeren, Amsterdam en Claudia de Breij

Vandaag gingen de kinderen logeren, maar eerst moest er een jurk en laarzen komen voor dochterlief. Dus tijdens judoles geshopt en gelaagd.
Meteen na judo door naar mijn broer, waar ze gingen logeren. Weer terug naar Utrecht en van daaruit richting Amsterdam met Els. Geshopt, borrel gedronken bij het Leidseplein en naar de show van Claudia de Breij. Het was erg goed, ze heeft mooie liedjes met mooie stem gezongen. Super muzikale bandleden en een goed verhaal ertussen door.
Daarna met OV weer terug en de auto bij Transferium Westraven opgehaald.

Manlief heeft gewerkt, boodschappen gedaan en even rust in huis gehad.

Vergeet de klok niet een uur vooruit te zetten!!

Fijne paasdagen.