zaterdag

55 - uitslapen en etentje

Beetje tegenstrijdige titel, maar ik heb vanmorgen uitgeslapen en heb vanavond een nieuwjaarsetenjte met de vrijwilligers van het wijknetwerk waar ik voorzitter van ben. Vanaf 15.30 u ga ik helpen bij de voorbereidingen. De kinderen zijn vandaag naar het Archeon met opa en oma. En manlief heeft late dienst...

De drie leukste dingen van vandaag:
Voor zoon- en dochterlief het logeren, het Archeon en de verwennerij bij opa en oma!

Voor manlief dat hij met zijn te bouwen gitaar aan de slag is geweest (klankgat bedekking ontworpen), dat hij een film heeft gekregen en met de auto naar t werk kan ivm de regen.

En voor mij? Het nagenieten van de leuke avond gisteren, dat ik de nieuwe Terry Pratchett heb gekregen (was nog voor kerst, maar die had ik al en heb hem geruild) "Snuff" vandaag bij boekhandel Manschot in Nieuwegein opgehaald. En het etentje vanavond.

vrijdag

54 - Pitch Perfect

Vandaag een rommelige dag met werken, kinderen die voor logeren worden opgehaald, manlief die vanaf 14u moet werken en ik die met een vriendin gaat eten en naar de film. Weet alleen nog niet zeker welke film :-)

De drie leukste dingen?
Voor zoonlief en dochterlief dat ze gaan logeren, The Voice Kids mogen kijken en laat naar bed gaan.

Voor manlief dat hij ongestoord kon slapen, op de motor naar 't werk en dat z'n dienst erop zit.

En voor mij? Dat ik 2 kaartjes heb voor de nieuwe voorstelling van Claudia de Breij eind maart in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Verder van vandaag de borrel, film Pitch Perfect (leuke muzikale chick flick à la StepUp) en het Tafel vol Tapas Deluxe eten bij Café Maria in Utrecht met +KellyVizeedonderdag

53 - BSO, werk en een nieuwe bril

Vandaag was mijn eerste werkdag, de kinderen gingen naar de BSOen manlief ging een nieuwe bril uitzoeken en daarna werken.

De drie leukste dingen waren voor dochterlief de BSO, het eten (Spruitjes met banaan ( klik hier)) en in bad spelen met de badeentjes.

Voor zoonlief de BSO, dat ik met het voorlezen het boek 'de rover Hoepsika' heb uitgelezen en het eten. Wat kan ik zeggen, ze houden van spruitjes ;-)

Voor manlief ga ik ervan uit dat hij blij is met zijn bril en gitaar heeft gespeeld.

En voor mij? Het eten (ik hou ook van spruiten!), het voorlezen en dat Mijn opruimblog (klik) al ruim 3000 is gelezen!

woensdag

52 - kerstcircus!

Gisteren was een gezellige dag met 's ochtends opruimen (manlief+ kinderen), schoonheidsspecialiste (ik) en 's middags samen lunchen, naar het kerstcircus in Carré (met opa, oma, mijn broer, schoonzus en nichtjes) en daarna met z'n tienen Italiaans eten.
Het kerstcircus was super mooi, we zaten op de 1e rij!, met zeeleeuwen act, paarden (dame die stond op twee paarden maar elke keer de touwen miste van het volgende paard, maar de paarden deden gewoon wat ze gewend waren), Chinese vliegende meisjes, trapeze act met 4dubbele salto en een 2x 3dubbele salto (maar dat lukte pas bij de 3e poging - wel knap dat ze het bleef proberen), slangenmens, acrobatiek uit de Oekraïne (stelletje met deken), zeer grappige clown (Laribe), dochter van clown, acrobatiek, waarbij de man balanceerde op de vrouw -erg knap, wat een beheersing!-, touwenact, paarden (Hongaars), rolschaatsact (wat een snelheid), Belgische clown (niet zo grappig) , Deense goochel act met allerhande vogels en uitklapbare kooien en de finale met alle artiesten. Het duurde 3 uur en in de pauze hadden we een eigen tafel (gereserveerd met drinken, popcorn en al) en dat was erg prettig.

De drie leukste dingen van de kinderen waren Just Dance 4 spelen op de Wii, kerstcircus en het eten daarna. Zoonlief was ook blij toen we uit het restaurant gingen, want het was er super warm... En dochterlief vond het enorme houten ei met gekleurde lampen in Amsterdam erg mooi, helemaal omdat je erin mocht...

Manlief vond het circus en het eten het leukste. En ik denk ook de werkbank opruimen.

En ik? Ik vond het fijn dat manlief de werkbank en andere plekken met gereedschap heeft opgeruimd, het kerstcircus en het gezamenlijke eten bij de Italiaan.

dinsdag

51 - nieuwjaarsdag

Vandaag uitgeslapen en rustig aangedaan. Nieuwjaarsconcert en schansspringen gekeken. Opgeruimd samen. De kinderen hebben buiten gespeeld - in een modderpoel, dus alles nat - maar daar is de wasmachine goed voor. Alleen de schoenen zijn nog errug nat! Vrienden op bezoek gehad en die zijn gezellig blijven eten.

De drie leukste dingen van deze eerste dag van 2013...
Voor zoonlief dat de vrienden kwamen, dat ze bleven eten en het buitenspelen.
Voor dochterlief het buitenspelen, dat de vrienden bleven eten en dat ze nog lekker lang kon lezen.
Voor manlief het vuurwerk afsteken na middernacht, het nieuwjaarsconcert en ... dat was het. ;-)
En voor mij? Het nieuwjaarsconcert, dat manlief nu ook op WordOn zit, dat de vrienden kwamen en bleven eten -gezellig! En dat er door iedereen is opgeruimd vandaag.

maandag

50 - alvast gelukkig nieuwjaar!

Vandaag is het oudjaarsdag, tijd om de balans op te maken.
Al 50 dagen houd ik bij wat de 3 leukste dingen van de dag zijn van mij en mijn familieleden.
Soms zijn we het met elkaar eens, soms zijn het 4 verschillende verhalen. Soms verrassen de kinderen me met wat ze het leukste vonden... Vaak is het iets kleins, maar dat maakt het juist leuk. We gaan er het komende jaar gewoon mee door.

Zojuist samen met manlief de oliebollen, appelflappen en voor het eerst ananasflappen gemaakt. Tenminste ik de voorbereidingen, ingrediënten halen, oliebollen beslag en appelflap/ananasflap beslag (glutenvrij) maken, hij de appels schillen en het bakken van de ballen en flappen zelf.
Mooie samenwerking, want ze zijn weer heerlijk!
Verder boodschappen voor avondeten gehaald, katten eten, vogeleten voor buiten en nieuwe speelmuisjes voor de katten.
De kinderen zijn bij de BSO vandaag en spelen daar lekker met hun vriendjes. Straks lekker soep met ballen eten en naar de tv kijken wachtend op pappa (om 20u thuis). Dan even slapen en om 23.30u eruit voor het aftellen, het vuurwerk en genieten van het lekkers op tafel.

Hierbij in het vooruit de 3 leukste dingen van vandaag: de oliebollen/appelflappen/ananasflappen, het vuurwerk en het concert kijken na middernacht met wat lekkers.
Als ze me toch verrassen met wat anders, laat ik het in het nieuwe jaar weten...

Leuk dat je mee leest met onze belevenissen, tot volgend jaar!

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling!

zondag

49 - zondagse rust...

Vandaag zaten de kinderen en ik om 9.30u in de bioscoop bij Mees Kees, daarna is er speelgoed gekocht door de kinderen van hun kerstgeld (babyborn paard + ruiterkleding en lego + playmobil konijnen), hebben we thuis daarmee gespeeld, geluncht, is er eindelijk een nieuwe stereo voor zoonlief gekocht - de oude was al ca 2 jaar lastig tot bijna niet te gebruiken - kwam er een vriendinnetje spelen, heb ik pilav met kip en rozijnen gemaakt en als toetje appelbeignets! Nu zit er een in bad, is manlief naar bed want zwaar verkouden en ik ga dochterlief voorlezen...

De drie leukste dingen waren de film, de nieuwe spullen en de appelbeignets.
Ook voor mij ;-) fijn dat de appelbeignets zijn gelukt, helemaal die zonder gluten.
Manlief was blij dat hij vrij was en er veel rust in huis was, ivm zijn zware verkoudheid. Zo kon hij tenminste slapen op de bank, want het hoesten en proesten is vermoeiend!
De pilav was lekker, waarschijnlijk door de koriander en kokosmelk die ik extra door deed. Voor het recept kijk op mijn kookblog Eten van Emilie (klik).

48 - zaterdag, terug van logeren

Vanmorgen nog een was gedraaid, de krant gelezen en toen richting Hilversum om de kinderen op te halen van het logeren. Met z'n allen nog de stad in voor laarzen (gelukt) en geluncht. Daarna terug naar huis, logeerspullen opgeruimd en toen gingen ze buitenspelen. Samen gegeten (fettuccini met gehakt/groentesaus) en naar The Voice Kids gekeken. De bedden opgemaakt en toen konden ze lekker naar bed!

De drie leukste dingen waren voor zoonlief het ontbijt bij opa en oma (2 bakken yoghurt met cruesli), The Voice Kids kijken en gewonnen met Woordzoeker!
Oh ja, van vrijdag nog naar kasteel Loevestijn, het café van de Top 2000 (gesproken met Bert Haandrikman) en met de Dinky Toys gespeeld.

Voor dochterlief de nieuwe zwarte laarzen (ook al wou ze eigenlijk ook grijze...), dat pappa 2 verhaaltjes heeft voorgelezen bij het naar bed gaan en naar The Voice Kids kijken.
En van gisteren, het mooie verhaal bij Slot Loevestijn (en de kermis), het ontbijt in bed met beschuitjes en het Top 2000 café + museum Beeld en Geluid.

Voor manlief dat zijn dienst afgelopen was want hij voelt zich niet lekker (zwaar verkouden), gitaar spelen en dat de kinderen weer thuis zijn.

En voor mij? Dat ik nieuwe rode laarzen heb - yes!, dat de kinderen weer thuis zijn en er twee dozen met kleding van mij van vroeger mee zijn van bij mijn ouders, wat een herinneringen en bijna niet voor te stellen dat mijn eigen dochter daar nu in past...