zaterdag

41- de kerstboom is af!

Nou vandaag is het dan zo ver, de kerstboom is ingericht met lampjes en leuke -onbreekbare - dingen ivm de katten.
Helemaal leuk is dat alle strijkkralen vormpjes die de afgelopen jaren zijn gemaakt nu in de boom hangen! Anders zitten ze maar in een pot zonder dat iemand ze ziet..

Dan de drie leukste dingen van vandaag, voor ons allemaal dat de boom af is en dat hij zó mooi is geworden. Dan dat grote zus/grote dochter over is uit Duitsland, daar zijn we heel blij mee. Én dat we pannenkoeken hebben gegeten. 

Voor dochterlief ook nog dat het bureau van broerlief weer mooi is, klik Op deze link voor mijn opruimblog

En voor zoonlief de judoles.

Grote dochterlief vindt het fijn dat ze veilig is aangekomen, pannenkoeken eten en dat ze de katten weer heeft gezien. Want die heeft zij voor ons meegenomen in juni van dit jaar uit Duitsland.

vrijdag

40 - Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk!

Yes, vandaag is de kerstvakantie in huize Zonneveld van start gegaan. Manlief had gisteren stiekem al vrij, de kinderen zijn vanaf 12u vrij en ik vanaf 16u.

Yes, vanavond eten we rollade en gepofte appeltjes toe - neemt mijn moeder mee. Manlief zorgt voor de aardappels en groenten.

Yes, de wijkkrant-kopij is opgemaakt en hij wordt gedrukt in de kerstvakantie. Dus dan komt hij ruim op tijd bij iedereen in de bus!


Voor dochterlief was de speelgoed-ochtend op school, het spelen met Sandra (van 12 tot 18u) en dat opa en oma kwamen eten het leukste.

Voor zoonlief was de speelgoed ochtend op school, dat hij zijn Topo-toets over de provincie Utrecht in januari mag maken en dat opa en oma kwamen eten het leukste. En dat hij nu even niets meer 'hoeft' want hij heeft vakantie....

Voor manlief was de vrije dag, dat grote dochterlief morgen komt uit Duitsland en het gezamenlijk eten het leukste.

En voor mij? Voor mij gelden alle Yes-sen!

Fijne Kerstvakantie!donderdag

39 - kerst, kerst, vrij

Vandaag was de kerst viering op school (kerk dienst), bij de BSO (kerst lunch) en met een kerst diner (zelfgemaakte gerechten) weer op school.
Dit waren de 3 leukste dingen voor de kinderen. Oh en voor dochterlief dat ze haar glitterjurk aan mocht en dat Ruben haar mooi vond *zwijmel*

Voor manlief gitaarspelen, samen met mij eten en dat hij komende maandag tóch vrij is.

En voor mij? Dat alle kerstactiviteiten goed zijn verlopen, dat ik op tijd thuis was en mee kon met ze wegbrengen, dat dochterlief bijna de helft van alle gerechten kon eten (glutenvrij) en het samen met manlief eten.

woensdag

38 - kerststukjes en lampionnentocht

Vandaag is het woensdag, dus parttime dag voor mamma. Vandaag ga ik strijken... Maar eerst op school kijken of er inschrijvingen zijn voor de kerststukjes en lampionnenoptocht. De hele school af, maar helaas geen inschrijvingen....
Dus we blijven steken op 20 kindjes, wordt vast heel gezellig!
Dan thuis de kattenbak een poetsbeurt, nieuw grit erin en dan nog even bellen met mede vrijwilliger om de laatste zaken voor vanmiddag door te spreken en mams bellen. Ondertussen is het ijzer warm geworden en jawel het is gelukt, de strijk is gestreken. Heb nu alleen geen zin in de strijk die in de droger zit... Komt later wel. Nu eerst de lectuurbak uitzoeken voor mijn Opruimblog. Zo de kinderen halen, broodje eten, naar keyboardles brengen, met dochterlief boodschappen doen, thuis de boodschappen opruimen, de kinderen de spiesjes met snoepspekjes laten maken, naar de kerststukjes, lampionnenoptocht lopen, opruimen, thuis nog een toetje eten en dan gaan ze lekker naar bed, want morgen wordt het laat met het kerstdiner op school...
We zijn net weer thuis en alles is prima verlopen!

En wat waren de leukste 3 dingen? Ik ben benieuwd...

Zoonlief vond keyboardles, kerststukjes maken en de lampionnenoptocht leuk. En de broodjes knakworst én dat ze een zak snoep kregen voor het liedjes zingen in een ouderen flat.

Dochterlief vond film op de pc kijken leuk, kerststukjes maken en de lampionnenoptocht het leukste.

Manlief was blij dat hij z'n motor maken kon, de deurklink maken kon en dat hij morgen vrij is.

En voor mij? Dat het ondanks dat er niet zoveel inschrijvingen waren, toch een hele leuke activiteit was vanmiddag! Er waren 25 kinderen bij beide activiteiten. Dat er geen ongelukken zijn gebeurd en dat iedereen content was met zijn / haar kerststukje. En dat ik bijna 2000 hits heb met m'n andere blog ;-)

dinsdag

37 - drukke dinsdag

Dinsdag is altijd een drukke dag. Ik begin vroeg met werken (7u), Ruud heeft pappa-dag en brengt de kinderen naar school en eet tussen de middag met ze.
's middags na school kan er gespeeld worden. We eten altijd vroeg ivm sport/muziekles, Ruud gaat biljarten, ik breng de kinderen naar turnen en vioolles en breng ik deze keer de boeken terug naar de bibliotheek. Ik haal de kinderen weer op, we eten thuis een toetje, de kinderen gaan douchen, ik lees een verhaaltje voor en ze gaan naar bed.
Dus om 20.30u begint de avond. Heb ik dan nog zin om op te ruimen? Nee!


Dan de 3 leukste dingen van vandaag:

Voor zoonlief turnen, rekentoets en wii-en

Voor dochterlief vioolles, just dance 4 gekregen voor rapport (samen met broerlief)

Voor manlief dat hij vrij was, lekker de tijd voor koken had en dat de aftershave bijna afgeleverd wordt.

En voor mij? Dat het kerstontbijt van mijn werk een succes was én dat we als bestuur het stokje hebben overgedragen aan 3 nieuwe dames. Dat ik de administratie heb gedaan, tenminste de zaken die ik via internet kon regelen. Het 'in de ordners doen' moet nog gebeuren. En dat de boeken op tijd waren bij de bibliotheek :-) - behalve Kaatje Kip... en dat ik een FingerDrum heb gekregen van mijn leidinggevende.

maandag

36 - het is weer maandag...

Het is weer maandag...
En het was een druk weekend dus voor de kinderen was opstaan erg lastig vanmorgen. 

Komende vrijdag gaan ze maar weer gewoon op tijd naar bed. TVOH is toch afgelopen en The Voice Kids gaan we niet volgen.
Maar eerst nog deze week  werken, Scarabee-les, BSO, dinsdag Kerstontbijt (mijn werk), school, turnen, vioolles, biljarten, woensdag school, keyboardles, eten voor het Kerstdiner op school voorbereiden, Kerststukje maken en Lampionnenoptocht in de wijk, koorrepetitie, donderdag Kerst op school, Kerst bij de BSO, Kerstdiner op school en vrijdag nog spelletjes-ochtend en om 12u, dán is het pas vakantie!
De rest van het weekend wordt het dan weer laat, want dan komt grote dochterlief (woont in Duitsland) logeren voor de Kerst. Ik verheug me er nu al op, want het is altijd erg gezellig.
Ze komt zaterdag en dan eten we lekker pannekoeken. Zoonlief heeft de Monopoly al klaar staan, dat spelen de kinderen altijd samen als ze er is (doorgaand spel).
Zondag gaat ze shoppen met haar pappa en gourmetten we met z'n vijven.
Op maandag kan er nog geshopt worden, bereiden we garnalencocktail voor (voorgerecht voor 's avonds) en gaan we op kerstavond met de hele Zonneveld-familie bij oma Ietje eten. Hoe leuk is dat!
Maar dan gaat ze 1e kerstdag weer naar huis en dan zijn we altijd een beetje verdrietig. Gelukkig hebben we dan afleiding met een kerstbrunch met de Van Olm-familie.
Op 2e kerstdag gaan we met z'n vieren naar de Kerstmatinee (die met die zandkunstenaar..).
De dag erna is nichtjelief jarig en dat vieren we natuurlijk!
Op vrijdag gaan ze naar de BSO. Op zaterdag of zondag gaan we naar de film (Life op Pi)
We vieren maandag Oud en Nieuw. 
Op 2 januari gaan we naar het Kerstcircus in Carré met z'n tienen (opa/oma/broerlief + familie).
3 en 4 januari moet er gewoon gewerkt worden en gaan ze naar de BSO.
Maar op 5 januari gaan we naar het Spoorwegmuseum Winterstijl). En eindigen we deze vakantie op de zondag met een NieuwjaarsBrunch van manlief's werk.
't Wordt dus een leuke, drukke, gezellige kerstvakantie!

Maar eerst nog de 3 leukste dingen van vandaag:

Voor dochterlief dat ze een nieuwe rode jas aanheeft (lekker warm), het tennissen en buskruit bij de BSO (best leuk zo'n sport BSO) en patatjes eten.

Voor zoonlief de Scarabee-lessen (Spaans en filosofie), het tennissen bij de BSO en patatjes eten. 

Voor manlief, dat zijn gesprek goed is gegaan op 't werk, dat hij gitaar heeft gespeeld en dat we patat gingen eten.

En voor mij? Ik vond het fijn dat de zaal voor het kerstontbijt op 't werk al is ingericht (thanx Karin), dat de kopij voor Wijkkrant De Fokkesteeg morgen naar de vormgever gaat (ben benieuwd naar de opmaak) en dat ik de dame die vandaag de scriptieprijs heeft gewonnen, heb geholpen met haar kleding. zondag

35 - op zoek naar een kerstboom

Na het feest van gisteren moest ik even bijkomen... dus lekker uitgeslapen. Helaas kon manlief dat niet, want hij moest vroeg op om vandaag te werken.
Zoon- en dochterlief hebben zelf hun ontbijtje gemaakt (geroosterd brood en sap). Kerstliedjes geoefend op het keyboard. Daarna ging zoonlief weg, want hij mocht met Floris mee naar de jaarlijkse kerstbijeenkomst.
Dochterlief wou graag een kerstboom kopen!

Dan de 3 leukste dingen, 't zal geen verrassing zijn...

Zoonlief vond de kerstbijeenkomst, kerstliedjes spelen op 't keyboard en vanmorgen op tv een film kijken 't leukste.

Dochterlief vond het buitenspelen met 3 vriendinnen, het kopen van de kerstboom en postbode zijn (kerstkaarten bij de buren bezorgen) het leukste.

Manlief was blij dat zijn dienst erop zat, dat we een kerstboom hebben gekocht en het lekkere eten.

En ik? het uitslapen :-), het kopen van de kerstboom, het opruimen van mijn riemen en schoenen zie mijn opruimblog (klik), het foto's bij de maandenveloppen van 2008 voegen, het afmaken van de kopij voor de wijkkrant en dat iedereen het eten lekker vond (fettuccini met roomsaus, doperwten, beenham en mozzeralini).

34 - drukke zaterdag

Gisteren was een drukke dag die zeer laat eindigde (voor mij) vandaar nu pas de 3 leukste dingen..

Voor zoon- en dochterlief waren (kijken bij) judo, daarna frietjes eten in City Plaza en het feest voor 12,5 jarig trouwen van mijn broer en zijn vrouw het leukste.

Voor manlief, de facebook reacties op zijn foto, het feest en de muziek bij het feest.

En voor mij? Het opruimen van de kleding kast, me mooi aankleden voor het feest en het supergezellige feest zelf!! Topavond!