zaterdag

90 - Chinees nieuwjaar, Arnhem en kasteel Engelenburg

De kinderen zijn met opa en oma in Den Haag geweest om Chinees Nieuwjaar gevierd en slapen daar.
Manlief en ik zijn richting Arnhem vertrokken en daarna naar Brummen om in te checken in kasteel Engelenburg. Onze kamer is in de bijvleugel. Eerst rummycub in de salon en daarna een wijnproeverij in de kelder. En zojuist een 6-gangen diner met wijnarrangement.
We zijn nu 19 jaar bij elkaar en dat vieren we!! Het is erg leuk, de wijn vloeit rijkelijk, maar we missen de kinderen wel...

vrijdag

89 - carnaval, sport en logeren!

Vandaag was het carnaval op school en de kinderen gingen als indiaan en Spaanse prinses. Manlief en ik hebben gewerkt, opa en oma kwamen het continu rooster opvangen, de kinderen gingen sporten, manlief had een biljarttoernooi en de kinderen zijn zojuist met opa en oma mee om het weekend daar te logeren. En ik? Ik ga zo the Voice Kids kijken ;-)

De drie leukste dingen staan hierboven genoemd, alleen weet ik nu nog niet hoe het biljarten is afgelopen. Maa ik weet zeker dat manlief goed zal spelen!
donderdag

88 - bijna carnaval op school, BSO en een vrije avond...

Vandaag een standaard donderdag met voor manlief en mezelf en normale werkdag, voor de kinderen school, overblijven en BSO (ze waren samen op de fiets en mochten zelf terug komen om 17.30u - hoe cool is dát!).

De drie leukste dingen waren

Voor zoonlief de BSO, op de fiets naar school en terug en dat de groepjes bekend zijn voor het Carnaval op school!

Voor dochterlief school, spaghetti (lange slierten!!)'en dat ze morgen verkleed naar school mag ivm carnaval.

Voor manlief dat hij beter geslapen heeft afgelopen nacht, gitaar heeft gespeeld.

En voor mij? De dag had geen echte hoogte- of dieptepunten, het was gewoon een lekkere dag!

woensdag

87 - gummetjes, film in Houten en sneeuw

Vandaag was de wereld weer wit van de sneeuw (al duurde het niet pan g want het dooide eigenlijk meteen al), ging manlief op de fiets naar zn werk, bracht ik kinderen naar school, heb ik opgeruimd in de keuken, ging een stukje aan de sjaal breien, ben ik naar de Ikea met +Els Veerman geweest en samen koffie gedronken alhoewel het wel allemaal tegenzat, de pinautomaat van het restaurant deed het niet, maar de Bankomat wel, dus ging Els pinnen. Daarna wilden we cappuccino en toen was de melk op, tweede apparaat geprobeerd, melk op, derde apparaat... Melk op, gelukkig was er een vierde apparaat dat het wél deed. En ik heb ook de spulletjes gekocht waar ik voor kwam, cd opbergdoosjes voor de kinderen, afwasborstel, opbergdozen en nieuwe snijplanken. Helaas was het dekbedovertrek wat ik wou kopen niet zo leuk als ik dacht...
Maar goed het koffiedrinken was gezellig en toen naar huis om met onze kinderen te lunchen.
Ik ben patatjes gaan eten met die van mij, daarna ging zoonlief naar keyboardles en ben ik met dochterlief gummetjes gaan kopen (Gomu!! Eindelijk gelukt) en een nieuw babyflesje voor de plaspop (joepie!!), heb ik nog een paar boodschappen gedaan en gingen we broer/zoonlief ophalen bij les. Daarna door naar de bios in Houten voor Wreck It Raplh (in 3D). Dat was zondag bij het 'uitjes trekken uit de beker' duidelijk geworden. Voor zondag was dat het museum bezoek en voor de woensdagmiddag dus naar de film... Nu zit er nog zwembad, kinderboerderij, dierentuin, McDonalds en film thuis (met popcorn) in. De komende vakantie mogen ze weer 'trekken'. Leuke film met mooie moraal. We waren alleen pas om 17.30u terug, dus snelle rijstmaaltijd gemaakt en ze gaan zo lekker naar bed! Maar eerst even de nieuwe doosjes in elkaar knutselen voor de cd's en alle cd's op hun kamer erin doen. Dat ruimt het weer een beetje op.

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief keyboardles, film, dat de straaljager nu een hoovercraft is en het eten

Voor dochterlief Doco (pc les op school), film en de gummetjes

Manlief had geen leuke dag, te weinig geslapen, op de fiets naar het werk, werk.. En op de fiets weer naar huis, op de bank geslapen, meegegeten en nog steeds moe weer naar bed.

En ik? Ik had een leuke dag met breien, naar de Ikea met Els, naar de film met de kinderen en zojuist gezamenlijk eten. Zometeen is er rust en ga ik strijken, beetje breien en de keuken opruimen - want die lijkt wel ontploft...

dinsdag

86 - plannen maken...

Vandaag had ik contact met de moeder van zoonliefs beste vriendje Floris en er zijn plannen gemaakt voor logeren in de voorjaarsvakantie, er is een film besproken voor morgenmiddag (Wreck it Ralph) en een high tea met mams besproken. Manlief heeft het over een blog starten (leuk!!) en zoonlief heeft vooruit gewerkt voor zijn werkstuk over Tijgers. Een afspraak met een vriendin en haar kinderen gemaakt voor ná de voorjaarsvakantie. En ik heb gekeken wat manlief en ik komend weekend kunnen doen in de regio Arnhem. We gaan een weekendje weg samen, lekker!

De drie leukste dingen van vandaag waren
voor zoonlief dat hij van zijn Lego straaljager bijna een hovercraft heeft gemaakt, school en turnen.

Voor dochterlief school, buiten spelen en mee kijken bij turnen van haar broer.

Voor manlief biljarten (gewonnen partij), vrij hebben en gitaar spelen.

En voor mij? Dat de planning voor kwartaal 2 in het systeem staat (werk), dat de sjaal breien lukt en dat ik een bijeenkomst voor een nieuw initiatief in m'n woonwijk heb kunnen bijwonen. Ze hebben leuke ideeën en ik heb onze visie goed kunnen verwoorden.

maandag

85 - straaljager

Vandaag bouwde zoonlief zijn vliegtuig om tot straaljager, waarbij zuslief in volle harmonie samenwerkte, manlief speelde gitaar en ik was aan het afwassen. De rest van de dag ging op aan werk en school.

De drie leukste dingen waren

Voor zoonlief de straaljager bouwen, dat hij weer eens met de kring mee kon doen (scarabee groep verviel omdat de juf ziek was) en de BSO.

Voor manlief klaar zijn met werken (lange dienst :-( ), motorrijden en gitaarspelen.

Voor dochterlief de BSO, met broerlief samen de straaljager bouwen en spelen bij de overblijf.

En voor mij? Ik was blij met de harmonie tijdens het spelen met de Lego (gewoon géén ruzie!!), dat de testagenda inlezen op m'n werk is gelukt en dat ik eindelijk zonder problemen heb kunnen breien (weer 2 strepen erbij op de sjaal)

zondag

84 - spoorwegmuseum en gitaarbouwen

Vandaag een lekkere zondag die helemaal leuk was. We kunnen er niet echt drie dingen uithalen. Er was veel te veel leuk.

Manlief kon niet kiezen uit de mooie zonsopgang, motorrijden, goede workshop gitaar bouwen (hals is start mee gemaakt en de eerste mal is opgezet) en het eten (kippedij met aardappelen en boontjes - keuze van zoonlief).

Zoonlief, dochterlief en ik konden niet kiezen tussen de leuke dag in het spoorwegmuseum (de vuurproef (2x), verhaal va de Arend, de tocht bij de stoommachines, de voorstelling van de kok van de Oriënt express waaraan dochterlief mocht meedoen als hulpkok, rijden het mini treintje, frietjes en warme choco eten, het verhaal dat verteld werd in de trein van Anna Pouwlona, de modeltreinen, de mooie posters en de reis mat OV ernaartoe en terug, tram, trein naar en van het Maliebaan station, de jongen die in de verkeerde trein zat -aaaaah- ) het boodschappen doen, het eten en helpen met klaarmaken, het toetje én het lange voorlezen uit De Heksensteen.
Conclusie - het was een superdag!
Iedereen is kapot -hihi