zaterdag

104 - knutselen, monopoly en stamppot eten

Vandaag ging dochterlief voor het eerst bij het jeugd IVN (natuur les) en ze vond het hel leuk, heeft zoonlief zijn berenkuilen opgehaald - wat zal hij vanavond lekker slapen ;-), heb ik met zoonlief Monopoly gespeeld (en gewonnen - ha!), ging manlief naar de motorbeurs en speelde daarna gitaar, heb ik cadeautjes gekocht en daarna gingen we stamppot buffet eten bij vrienden. Was heel gezellig én lekker. Vega zuurkoolstamppot, bruine bonen stoofschotel en boerenkool stamppot. Ook al eten zij over het algemeen vegetarisch, ze had wel spekjes en een rookworst.

vrijdag

103 - beetje ziekjes, maar wel spelen...

Beide kinderen zijn niet helemaal fit, maar wilden wél graag naar Ballorig in Houten, maar we waren er later dan normaal, pas om 11u en de mensen stampten eruit... Gelukkig een plekje kunnen bemachtigen en ze hebben lekker gespeeld. Thuis even rustig gespeeld, bedacht wat we gaan eten komende week, de boodschappen daarvoor gedaan, film gekeken (the wild) - mwoah - couscous gemaakt en na het eten met dochterlief zitten breien. De teddy sjaal is nog niet af, nog 15cm erbij en dan is hij klaar. Nadat ze naar bed waren, verder zitten breien bij tv, maar dat was teveel afleiding, zeer moeizame 4 naalden terug en weer heen gebreid, die nu om de een of andere manier verkeerd om zitten..?
Maar goed, ondertussen 14 strepen gebreid, dus 56 pennen (van de 612). Waarvan nu dus 1 grijze baan niet helemaal klopt. Maar dan is het wel duidelijk handwerk ;-)

De drie leukste dingen voor de kindern waren naar Ballorig, het eten en zich minder ziek voelen.

Voor manlief dat hij (terug van z'n werk) nu weekend heeft, vrij is en dat het weekend is.... ;-)

En voor mij? Dat mijn opruimblog 10000+ keer bekeken is, dat ik het breiwerk heb kunnen redden en dat manlief de couscous lekker vond - want eigenlijk houdt hij daar niet zo van...

donderdag

102 - kapucijners en dierenverdriet

Vandaag een hele mooie lucht vanmorgen, kinderen naar BSO gebracht, gewerkt, paar boodschapjes gehaald, kinderen opgehaald, gekookt (kapucijnerschotel met stroop, met gehaktballen en aardappelpuree). Manlief is net thuis en vertelde dat vandaag een van de poezen van grote dochterlief is overleden, zomaar in haar slaap. Waarschijnlijk een hartaanval. Ze was pas 8 jaar oud. Ze is erg verdrietig.
Soms is het nóg vervelender dan het normaal al is dat ze ver weg in Duitsland woont!
woensdag

101 - moe van laat naar bed...

Vanmorgen werd dochterlief pas om 8.45u wakker, dat is ongekend, maar dat komt omdat ze gisteren pas ging slapen om 22.45u na de reis met OV van Utrecht banaan Nieuwegein-Zuid (45 minuten...).
Bij het ophalen van zoonlief van de logeerpartij blijkt dat hij pas om 23.30u sliep (viel me nog mee ...) en vanmorgen om 7.15u al weer wakker was.
Dus beide kinderen waren moe. En we gingen na de lunch nog gezellig naar mijn vriendin Jelka voor haar verjaardag. Ze krijgt een fotografie-workshop in safaripark Beekse Bergen en dat ging ik haar aanbieden. Ze vond het super leuk. Het is pas in september, maar dan hebben we wat om naar uit te kijken... ;-)
De kinderen waren helaas niet op hun best, kibbelden, hingen wat rond, dus ik had geen zin om te blijven eten. We hebben thuis met manlief pasta Bolognese gegeten en toen gingen ze lekker naar bed. Licht uit om 20u... Morgen weer en dag,

De 3 leukste dingen waren
Voor zoonlief het avondeten, het buitenspelen en naar Jelka.
Voor dochterlief film kijken, naar Jelka en het eten.
Manlief had een saaie dag en kon niets bedenken behalve dat het eten lekker was. Gelukkig maar ;-)
Bolognese saus (zie opruimblog van zaterdag jl voor het recept)
En voor mij? Ik ben blij dat ik heb kunnen opruimen de keuken, de eettafel en huishoudelijk alle bedden verschoond, alle wassen gedraaid, gedroogd en uitgezocht, naar Jelka en dat ik verder ben gekomen met de gestreepte sjaal voor zoonlief.

dinsdag

100 - soort van feest...!

Vandaag is het een soort feestdag - het 100e blog over de drie leukste dingen.
Speciaal daarom gaat zoonlief logeren bij zijn beste vriendje, ga ik met dochterlief Tapas eten en naar The Little Mermaid musical in Utrecht. Manlief een avondje tijd voor zichzelf - fijn!
Je moet toch een goed verhaal hebben op zo'n speciale dag...!

maandag

99 - al 19 jaar samen!

Vandaag zijn manlief en ik 19 jaar samen (we kennen elkaar 19,5 jaar), moest zoonlief gewekt worden en was dochterlief vroeg wakker maar viel weer in slaap en moest toen alsnog wakker gemaakt worden... Ze gingen naar de IJsbeer (BSO). Manlief heeft vandaag de lekkende kraan in de keuken gemaakt!!
Ik heb gewerkt en daarna we hebben gezamenlijk de rijstkoker uitgeprobeerd voor Kip/Snijbonen/Pesto en rijst. Lékker!

De drie leukste dingen waren
Voor zoonlief het ontbijt, (de lunch bij de) BSO en het avondeten. ;-)
Voor dochterlief de BSO, het avondeten en dat het vakantie is.
Voor manlief dat de kraan maken gelukt is, gitaar spelen en de kaart van mij die hij vond op z'n pc...
En voor mij? Dat de keukenkraan is gemaakt, dat ik de verjaardagskaarten niet vergeten ben te posten (ha!) en dat we kersenkwark als toetje hadden!

zondag

98 - zwemmen op zondag...

Al weken vragen de kinderen wanneer we weer eens gaan zwemmen en vandaag hadden ze geluk, we gingen zwemmen! En dan maar meteen van 9 tot 13u. Ze vonden het heerlijk!
Maar wel vermoeiend, want toen we thuiskwamen gingen ze wel buitenspelen toen een vriendin ze op kwam halen maar echt van harte ging het niet. Daarna spelletjes gedaan en naar Wall-E gekeken, mooie film, vrijwel zonder geluid -alleen kijken en meeleven. Mooi!!
De hele middag hebben hier doorregen runderlapjes staan pruttelen om mooi gaar te zijn voor in de hutspot. Het huis rook heerlijk en de kinderen vonden de klapstuk (want zo heet het als het klaar is) erg lekker!! Morgen weer? Nee, dan heeft mamma geen tijd voor zo'n lekkere zondagse kooksessie. Maar wel heerlijk om te doen!
Helemaal leuk, de lila sjaal is af - zie Mijn andere blog (klik)