zaterdag

174 - poes terug!, verjaardag en zon!!

Wat een fijne rustige dag! Helemaal toen sms kwam dat poes Suzy weer heelhuids terug naar huis is gekomen! We zien haar pas maandag weer, maar ben blij met dit bericht.
Vandaag uitgebreid buffet ontbijt - daarna gingen er een aantal zwemmen, een aantal gingen nicht Fleur bij de trein ophalen. Ik ging met Loes bbq's regelen. De rest ging lekker z'n eigen gang.
Lekker in de zon gelegen, muziek geluisterd, boekje gelezen, ik heb 3 hartjes voor Elisa gemaakt en een ster voor mezelf gehaakt. Manlief en grote dochterlief zijn nog samen naar de winkel gefietst.
Met z'n allen de gourmet voorbereid. Bleek dat het in de huisjes geen ovens zijn maar magnetrons - waardoor het stokbrood is aangebrand... Rookmelder werkt ;-)
Gelukkig nog extra stokbrood en een gourmetstel kunnen kopen. Lekker gegeten! Het was gezellig met z'n allen!

Fijne avond!

vrijdag

173 - familie weekend!!

Vandaag begon niet leuk: poes Suzy is weg, nergens te vinden... Overal gezocht en we proberen ons geen zorgen te maken maar we vrezen het ergste...
Gelukkig hebben we afleiding doordat we koffers inpakken, toilettassen vullen, laatste dingen inkopen, boeken bij de bieb inleveren, glutenvrije voorraad inslaan, lunchen met restant pannenkoeken, auto ingepakt en als laatste nog een rondje door de wijk gefietst... Geen Suzy. Bink snapt er niks van...
Briefje voor de oppas geschreven en we gaan weg.
Nog even tanken en op naar De Kemperve nnen!!
We waren om 14.15u bij de poort en kregen de sleutels mee. Naar de huisjes gereden en ons beetje gesetteld. Grote dochterlief kwam vlak na ons binnen. En ook oma en Jim en Elisa waren er snel.

Helaas bleek bij het uitpakken dat mijn koffer vergeten is in de auto te zetten... Gelukkig heeft m'n zwager hem nog opgehaald.... En toen kwamen Rob, Corry, Dan en Loes ook aan.
Marleen, Denise en Dyon komen vanavond. We wachten op hen met eten.
Lekker buiten zitten kletsen met wat knabbels erbij. Straks zelfgemaakte kroketten eten als we (op Fleur na - die komt morgen) compleet zijn.
De dag is nog niet voorbij, maar nu al: Heerlijke 1e dag!!
En ook m'n verjaardagscadeautje gekregen van grote dochterlief - Blond servies!!

donderdag

172 - hoera het is vakantie!

Voor dochterlief de BSO (vakantie opvang), dat ze heeft uitgeslapen en het eten (macaroni met gehakt-groentesaus).
Manlief dat hij vanaf nu 1,5 week vrij is, motorrijden en het eten.
Zoonlief met de BSO naar het park, lunchen in het park en het eten.
En voor mij? Dat ik ruim een week vrij ben, dat we de 15e de nieuwe kast gaan ophalen (manlief heeft bus geregeld!), dat er leuke post was toen ik thuis kwam én dat ik een GiveAway heb gewonnen!

woensdag

171 - mooi weer!

Vandaag een vrije dag die lekker druk was met huishoudelijke dingen (afwassen, wassen, strijken enz). Ook de kinderen gingen hun kamers opruimen. Maar ook kleding klaarleggen voor weekendje weg, boodschappen doen, lunchen met z'n 3en. Toen manlief thuis was naar een kast gaan zoeken die past bij onze bestaande meubels. Het bedrijf waar we alles hebben gekocht is verhuisd en blijkt niet meer aan de particuliere markt te verkopen. Jammer.... Maar gelukkig hadden ze nog restanten staan en daar zat precies de kast bij die ik wou hebben.
Toch de kast mogen kopen! En voor een schappelijke prijs.
Daarna met zoonlief de wijkkrant rondgebracht. Weer gestreken. Nog een klein beetje geholpen met de kamers op te ruimen. Gekookt en gezellig gegeten.
Dochterlief wou lekker in bad, zoonlief wou douchen. Manlief is ondertussen ook plat, want die heeft nog een vroege dienst morgen.
Wat zal ik eens gaan doen?

De drie leukste dingen van vandaag waren voor:
Manlief het mooie weer, de een na laatste dienst rijden (voor twee weken vakantie) en de kast kopen.
Zoonlief het mooie weer, buitenspelen en op de iPad.
Dochterlief vond met mij mee boodschappen doen leuk (op skates), bij Danielle thee drinken en het eten erg lekker (varkensfiletlapjes, aardappels en snijbonen).
En voor mij? De bijpassende Teak houten kast vinden én kopen (is bedoeld voor mijn knutsel- en hobbyspullen!!). Bezig zijn met de koffers inpakken voor het weekendje weg. En het lekkere weer, natuurlijk!

dinsdag

170 - koninginnedag wordt koningsdag!

Vandaag de abdicatie gezien, mooi emotioneel moment, daarna naar de vrijmarkt - leuke spulletjes gekocht - thuis op tv de beëdiging in de Nieuwe kerk gezien. Weer mooi en ook op het balkom - de kus voor de nieuwe prinses van Oranje.
Daarna in de voortuin onkruid gewied en pannenkoeken gegeten.
Nu nog het koningslied meezingen, een stuk van de boottocht zien en dan gaan de kinderen lekker naar bed.

maandag

169 - lekkere dag, wijkkrant en koningin

Vandaag een lekkere opruim en boodschappen dag. De wijkkrant opgehaald bij de drukkerij. Mijn moeder kwam thee drinken en heeft geholpen de krantjes naar de wijken te verdelen. Ondertussen moeten er nog maar 3 bezorgers de kranten op komen halen...
Kinderen gehaald bij de BSO en eten gemaakt. Na het eten de kroontjes gemaakt (zaten bij de koning zoenen... En nu mogen ze nog naar de koningin kijken en daarna lekker naar bed.

Fijne Koninginnenacht en Koningsdag!

zondag

168 - cadeautje, katten en haarzuilens

Vandaag een cadeautje gemaakt voor Leonie (vilten sleutelhanger met haar Voorletter) en een rustige ochtend gehad tot na de lunch. Toen gingen we richting Haarzuilens en hebben met Paul Leonie en hun twee jongens samen de Natte Land route gelopen. Heel leuk met allerlei water-opdrachten (o.a. fierljeppen, pontje, wiebelbalken), daarna het kasteel bekeken met een rondleiding (erg leuk!!) en nog bij het Wapen van Haarzuilens gegeten. Lekker én betaalbaar. Rick kreeg een horloge, ik een mooie pot met recept en alle ingrediënten voor Sachertorte (leuk!!). Zij vond de sleutelhanger erg leuk. Zo hadden we voor elkaar iets zelfgemaakt mee genomen...
Terug thuis waren de katten gewoon in huis en gebruiken dús het katteluikje... Wat een knappe katten hebben we!!