zaterdag

76 - judo examen, kinderen voor kinderen show en gitaarbouwen

Vandaag een leuke dag, want zoonlief heeft judo -examen. Hij heeft nu gele band met groene slip en maakt kans op blauwe of bruine slip. Spannend!
Het ging heel goed, zelfs zó goed dat hij alle slippen overslaat en direct de oranje band krijgt!! Daarna heeft dochterlief een feestje waarmee ze naar het theater gaat naar de show van Kinderen voor Kinderen. Zoonlief ging spelen en ik heb boodschappen gedaan. Manlief heeft zijn zonnebril op sterkte opgehaald en andere boodschappen in het winkelcentrum. Ik heb opgeruimd, zitten breien en het ging goed! Ik ben nu bezig met de grootste mat gebreide (bloem)pot. Ondertussen hebben we makkelijk gegeten, allemaal vriezerbakjes daarmee vrijgemaakt ;-) en lekker op de bank bij the Kids Voice (herhaling). Manlief is nu bezig met voorbereidingen voor zijn gitaarbouw workshop morgen.

Toen ik vroeg naar de drie leukste dingen konden we eigenlijk niet kiezen, het antwoord was "de hele dag". Dus daar hou ik het maar op.
Tot morgen!
Maar eerst nog even zoonlief in actie...

vrijdag

75 - schaatsen en zadelpijn

Vandaag een leuke dag, met schaatsen en een theatervoorstelling als hoogtepunt!
Want manlief had gisteren de schaatsen gepakt, nagekeken en de skates van zoonlief omgetoverd in schaatsen (mt 35). Vanmorgen heeft dochterlief de schaatsen geprobeerd en ze pasten nog, maat 33... Dit najaar maar eens op zoek naar nieuwe schaatsen...
En het theaterbezoek staat al héél lang gepland met +Jelka Brugman, het is het vervolg op Zadelpijn. En ik heb brownie gemaakt als toetje.

Dus de drie leukste dingen zijn

Voor zoonlief schaatsen, toetje (brownies) en dat het vrijdag is!

Voor dochterlief schaatsen, turnen en het toetje

Voor manlief gitaarspelen, einde vd dienst en de brownie als toetje.

Voor Opa en Oma dat het lampje van de autovoorlamp is verwisseld, naar de kunstbeurs in Naarden-Vesting en het schaatsen met de kleinkinderen!

En voor mij? Het theater, dat het schaatsen is gelukt voor de kinderen (met dank aan opa en oma) en dat het breiproject steeds verder komt. Ik hou jullie nog even in spanning. En als de eerste gebreide bloempot klaar is zet ik hem op dit blog. Hieronder nog een foto van de Brownie...Beetje donkere foto... Maar het was héérlijk!

donderdag

74 - school, werk, circusworkshop én een feestje

Vandaag is een normale school- en werkdag, maar wel met voor ieder wat leuks.
Voor de kinderen de circusworkshop (hierna nog 1 les), voor manlief dat hij na het werk de middag vanaf ca 15u tot 18u voor zich heeft en voor mij een feestje van m'n werk met optreden van Karin Bloemen!

Dus de 3 leukste dingen zijn
Voor zoonlief de BSO, circus workshop en gym en dat vandaag de nieuwe juf begon.

Voor dochterlief de BSO, circus workshop en school.

Voor manlief de rustige middag, gitaarspelen en voorbereiden voor de Gitaarbouw-workshop die hij vanaf zondag gaat volgen.

En voor mij? Dat het feestje leuk was, de zon vandaag scheen (word ik altijd vrolijk van) en dat ik, weer thuis, verder ben gegaan met mijn gebreide bloempot (zie blog van gisteren).

woensdag

73 - postcrossing, open keyboardles en leuke Brei-post.

Vandaag heb ik 8 kaarten geschreven, 6 naar Postcrossers in het buitenland en 2 aan vrienden in Nederland, opgeruimd op de kinderkamers, de open keyboardles bijgewoond en ik ontving leuke post van hobbydoos.nl (klik) Ik heb allerlei naaiklusjes (met de hand) gedaan, lipje van de ochtendjas van dochterlief, de mouw van de jas van zoonlief, een rode boa korter gemaakt, de zak van mijn winterjas en de broek van het disco-verkleedpak van dochterlief. Nu alleen nog lapjes vinden om van de witte knuffelpoes van dochterlief een lapjespoes te maken.

De drie leukste dingen voor zoonlief waren de taaltoets (10), de open keyboardles en dat pappa daar ook bij was (heel hard gefietst na z'n werk om een gedeelte mee te kunnen maken) en dat hij z'n Pokémon verzameldoos heeft afgemaakt.

Voor dochterlief dat ze lekker had geslapen, het verkleden en het badderen.

Voor manlief dat hij de open les van zoonlief heeft gehaald, dat hij de 3D puzzel Tijger gestart is en het fietsen.

En voor mij? De open keyboardles, postzegels kopen voor Europa (Postcrossing) en dat het eerste brei project is gekomen met de post!!
Namelijk de wol en naalden voor 3 gebreide bloempotten (omhulsel voor de echte pot). Het eindresultaat moet er zo uit gaan zien:

En zover ben ik met de kleinste pot (dit zijn tien toeren en dat is pas één derde) ;-)

Deze nieuwe hobby komt door Conny! Dank daarvoor!

dinsdag

72 - kringel sjaal, open vioolles en de verwarming

Deze dag is erg fijn want de kinderen hebben geen gaatjes, de verwarming is gemaakt, we waren met z'n allen bij de 'open' vioolles van dochterlief en de kringelsjaal is af!!

De drie leukste dingen:

voor dochterlief zijn dat de 'open' vioolles ( ze vond alle aandacht súper, de opa van Lotte vroeg zelfs om haar handtekening, zó mooi vond hij het), dat de kringelsjaal al heel ver af is (heb hem afgebreid toen ze in bed lag..) en school.

Voor zoonlief zijn dat de toetsen op school (2 stuks), shoarma eten en de 'open' vioolles.

Voor manlief dat de verwarming is gemaakt, gitaar spelen en de 'open' vioolles.

En voor mij? Dat de verwarming gemaakt is, de 'open' vioolles en dat de kringel sjaal af is!!

maandag

71 - erg koud, wel knus en knutselen

Vandaag is het zeer koud, de kinderen hebben lekker hun skibroeken aan naar school en de BSO.
Straks ga ik de kou weer in, onderweg naar huis. Waar er een storing lijkt te zijn in de warmte toevoer van onze stadsverwarming. De verwarming staat te blazen, maar het wordt maar niet warmer in de woonkamer... Manlief belt naar Eneco...
Dus lekker met pantoffels aan, kaarsjes aan en knutselen maar.
We breien een stukje aan de sjaal voor Teddy en ik brei een stuk aan de kringelsjaal voor dochterlief. Zoonlief wil ook graag een sjaal, met allerlei kleuren. daar ga ik eens op studeren :-) en ik heb vandaag een bestelling geplaatst voor leuke gebreide vaasjes. Het leek me niet zo moeilijk en de kleuren zijn onze kleuren. Als het af is laat ik het zien.

Dan de drie leukste dingen van vandaag

voor zoonlief de BSO, ijshut bouwen en het overblijven.

voor dochterlief dat er weer een stukje Teddy sjaal is gebreid, de BSO en haar boekbespreking oefenen.

voor manlief dat alles goed verliep op t werk, dat Eneco morgen komt ivm de (stads)
verwarming en dat het scoubidou-en met 8 touwtjes lukt.

en voor mij? Ik was blij dat iedereen weer veilig thuis is gekomen, met de brei-bestelling en het gezellige knutselen.

zondag

70 - ruitenwisser, oma en verjaardag

Vanmorgen een rustige start, lekker creatief, ik heb een scoubidou touwtje zitten knopen voor aan mijn jas (lipje was eraf) en nu kan hij weer open en dicht.
Na de lunch richting zwagerlief die ging helpen bij een kapotte ruitenwisser op de auto. Ging het sneeuwen toen we daar heen reden - t was beetje lastig zicht zonder de ruitenwissers.... Gelukkig was hij te maken, daarna door naar oma en toen naar de verjaardag van Roel. Was gezellig!

De drie leukste dingen waren dat de auto gemaakt is, dat we oma hebben gezien en de verjaardag met lekkere hapjes!

En ik wou toch even tonen dat ik vanavond heel druk bezig ben geweest met een sjaal te breien voor dochterlief. De 1e van 3 bollen wol is bijna op, nog twee bollen te gaan ;-)