zaterdag

132 - brrr en om 20.30u alle lampen uit (Earth Hour)

Vandaag is het heel erg koud, door de wind. Maarrrr, wij zijn bikkels. Op de skates buiten gespeeld, op de fiets heen en weer naar judo, met de tel buiten verstoppertje gespeeld... Maar toen we het ook wel heeeeeeeel koud. Lekker een film gekeken met een dekentje om.

Zometeen is Earth Hour en gaan een uur alle lampen uit. Dus ik doe zo lekker de kaarsjes aan en ga wat lezen of handwerken. Maar nu eerst de kinderen naar bed.

De drie leukste dingen waren
Voor manlief werken aan z'n te bouwen gitaar, samen lunchen en motorrijden.
Voor zoon en dochterlief het buitenspelen, film en pizza eten.
En voor mij? Breien an zoonlief's trui, cappuccino bij judoles en lekker met Suzy op schoot gezeten terwijl Bink naast me lag!

vrijdag

131 - een koude vrijdag...

Vandaag een koude dag, kwam door de wind...
Gewoon gewerkt, kinderen op school, ze hebben thuis gegeten, weer naar school, bezig met Palmasen. Na school ging zoonlief buiten spelen, dochterlief deed een speeltje met opa en oma voor ze naar turnen ging. We hebben samen gegeten.
Toen manlief terug was hebben we de kinderen naar bed gebracht. En samen naar Flikken Maastricht gekeken.

De dre leukste dingen van vandaag waren
Voor dochterlief turnles (dat opa en broer kwamen kijken), de middag op school (bezig met Palmasen en rekentoets) en het avondeten.
Voor zoonlief meedoen met de turnles, het buitenspelen en dat opa en oma bleven eten.
Voor manlief  waren er geen bijzonderheden vandaag, gewoon z'n gangetje. Oh ja, de stokbroodjes uit de oven waren erg lekker. En nu ga ik nog even lekker lezen!

En voor mij? Dat het weekend is, dat ik een gevlochten hartje heb gemaakt en dat de zalm bij het eten was gelukt (zelfs de kinderen vonden het lekker!)

donderdag

130 - een zonnige donderdag, mét een beslissing

Vandaag een normale werk- en schooldag. Manlief is voor rond-tekengerei bij de Pippoos en Swaak in Utrecht geweest en had voor mij ook nog een paar dingetjes meegenomen. 't Heeft allemaal een doel en wordt vanzelf zichtbaar op Atelier Eem. En daar ligt ook meteen de beslissing. Ik heb besloten om met Moois van Emilie te stoppen, het blog dan :-)
Alles wat ik daarover kwijt wil komt op Atelier Eem. Het werden teveel blogs die ik bij 'moet' houden. Met pijn in mijn hart heb ik dit op dat blog vermeld en Atelier Eem een beetje verbouwd zodat het ook pastte.

De kinderen bleven over, manlief heeft late dienst en ging om 16u werken. Ik was (net) thuis en begonnen met koken toen de kinderen thuis kwamen om 17.15u. Zo mogen tegenwoordig alleen naar huis na de BSO en dat vinden ze heel leuk. Ik vind het nog een beetje spannend, maar het gaat allemaal goed gelukkig.
Na het eten, het lezen van de Donald Duck, Tina en NG Junior, typetopia oefenen én vioolspelen, een paar paaseitjes verder konden ze lekker naar bed :-)

Zometeen ga ik vilten hartjes maken, gewoon omdat dat zo leuk is...

De drie leukste dingen van vandaag waren:
voor zoonlief de 9 voor de rekentoets, de overblijf en alleen naar huis mogen vanaf de BSO.
voor dochterlief school (gewoon alles), BSO (leuk gespeeld met Sandra) en het avond eten (kippenborst!).
voor  manlief weet ik het niet, maar ik gok op gitaarspelen, naar de P.ippoos en Swaak én daar vinden wat hij zocht voor zijn gitaarbouw-project.
en voor mij? Dat ik 1 blog heb kunnen loslaten, dat ik rustig ben gebleven toen dochterlief heel boos op de pc was die vaststloeg tijdens haar typeles en dat het daarom tóch gezellig was met voorlezen voor ik ze naar bed bracht! En ook dat de kinderen gaan logeren bij mijn broer en schoonzus als ik met +Els Veerman naar Claudia de Breij ga volgende week!


Dit vind ik zo'n mooie foto!
Maar gelukkig scheen vandaag bij ons alleen de zon!
Van alle sneeuw en kou heb ik mijn buik wel vol....

woensdag

129 - knutsel-woensdag én "Adèle"

Vanmorgen heb ik - nadat de kinderen naar school gingen - voor een hart per week zitten werken met vilt, knopen en kralen.
Daarna boodschappen gedaan en zoonlief uit school gehaald. Dochterlief ging bij Vera broodje eten. Na de lunch met manlief en zoonlief naar de muziekschool / stad voor boodschapjes. Manlief heeft helaas niet gevonden wat hij zocht, ik wel, veel knutselspullen gekocht - bij de hobbywinkel was alles 3 halen 2 betalen.... En een Paastak en Ranonkels gekocht.
Samen alles opengemaakt en bekeken. knoopjes in een vakjes doos zitte doen. Leuk!!
Uit 6 blaadjes gevouwen! 
Daarna dochterlief gehaald en langs de vuilstort. Met haar van ribbelkarton geknutseld voor in de paastak. Dat was een gelukje dat ik ribbelkarton had gevonden. Manlief heeft een supermooie kubus ge-origamied. En op de achtergrond op de foto zie je vaag ons weerstation, dat aangeeft dat het morgen zonnig zal worden.... Zou het echt zo zijn..?
Daarna moest hij werken en heb ik de knutselspullen op zitten ruimen in 2 vakjes-bakken. Ziet er lekker vrolijk uit! Komt morgen op mijn opruimblog

De drie leukste dingen van vandaag zijn:
Voor zoonlief bij Ishan spelen, rekentoets en lekker fietsen.
Voor dochterlief bij Vera spelen, het avondeten en school.
Voor manlief gitaar spelen, kubus vouwen en winkelen.
En voor mij? Knutselen, knutselspullen kopen en opruimen en naar het theater met Jelka. Was een hele leuke voorstelling "Adèle" door Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. Een aanrader!


Ranonkels - daar word je toch vrolijk van!?

dinsdag

128 - hele normale dinsdag

Vandaag vroeg wakker, vroeg begonnen. Manlief heeft z'n pappa dag en doet de kinderen. Werk ging prima, project komt bijna ten einde en dat is fijn. Kinderen deden na school muziek en typeles.
Thuis bruine bonen, sla en een worstje gegeten. Daarna gingen we op een holletje naar turnen en vioolles, terwijl manlief gaat biljarten.

De drie leukste dingen van vandaag:

Voor zoonlief gym, avond eten en turnen.
Voor dochterlief school, vioolles en vlaflip als toetje
Voor manlief gitaarspelen, vogelhuisje lakken en biljarten (1 gewonnen / 1 verloren)
En voor mij? Dat het project op m'n werk goed verloopt, dat dochterlief de verrassing leuk vond, 't komt vrijdag op http://www.ateliereem.blogspot.com, dus ik hou het nog even spannend...
En dat de Amaryllis bijna uitkomt...

maandag

127 - een maandag met een zonnetje...

Vandaag vroeg begonnen en had de hele dag last van moeheid.
Manlief had vrij en deed de kinderen naar school, ze hebben thuis geluncht en gingen naar de BSO. Eind van de middag ging ik via de supermarkt naar huis.
Thuis opgeruimd, gekookt, manlief was huishoudelijk bezig geweest, ging het vogelhuisje nog een keertje lakken en daarna de kinderen bij de BSO halen.
Net gegeten: aardappelen met roergebakken kip met champignon-prei mix.
Wat leuk was vandaag, dat de zon scheen het grootste gedeelte van de dag.

De drie leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief de BSO, thuis geluncht en de Scarabee groep.
Voor manlief gitaarspelen, kinderen thuis met de lunch en het vogelhuisje lakken.
Voor dochterlief de tafel afruimen zonder gekibbel, de BSO en thuis lunchen.
En voor mij? Dat ik mijn blogs heb bijgewerkt met bloglovin. Dat ik heb besloten om op woensdag het recept op mijn kookblog te zetten ipv donderdag, want dan doe ik mee aan Pencil Thursday en anders wordt het zoveel. Dat het haken beter gaat én dat ik een leuke verrassing heb bedacht. Maar daarover op een ander moment meer.

zondag

126 - knutsel en speel zondag

Vandaag hebben we geknusteld, Woordzoeker bordspel gedaan, Just Dance gespeeld, op de fiets naar het park geweest, film Antz gekeken in onze 'huisbios' met popcorn.
Ik heb met dochterlief de Teddy sjaal afgemaakt en ik heb de kussenpoes genaaid en er een lapjes kussenpoes van gemaakt. Ze is er blij mee!
Manlief heeft de hele dag bij de gitaarbouwworkshop doorgebracht.
Daarnet soep en tosti's gegeten.

De 3leukste dingen van vandaag waren
Voor zoonlief op de fiets naar het park, Antz kijken en het Woordzoeker spel doen.
Voor dochterlief buitenspelen, de film en tosti eten.
Voor manlief 3x de gitaarbouwworkshop ;-)
En voor mij? Ik ben blij dat de sjaal en de poes af zijn, want dat hing al heel lang 'in de lucht'. Zo nog een paar toeren breien aan de knitten voor grote dochterlef.
Heerlijk zo'n lekkere rustige knutseldag...