vrijdag

222 - twee studiedagen en een beslissing

Vandaag was er een studie dag op school en waren de kinderen vrij. Zoonlief ging naar het zwembad met klasgenootjes en dochterlief speelde buiten met Abi.
Manlief speelde gitaar, liet z'n haar knippen, bond een paar vliegen (vliegvis-aas) en kocht kaarten voor Harry Sacksioni in de Kom!
Ik had ook een studiedag maar dan vanm'n  werk, inspirerend en interessant. 
Een van de sprekers en z'n speech heeft me doen besluiten met het opruimblog te stoppen. Na 223 dagen is het huis opgeruimd genoeg om bij te kunnen houden en zijn er geen extra klussen meer ;-)


221 - Gele rijst, tuinen en thee

Donderdag is voor iedereen een lange dag met werk, school, overblijven en BSO... 
Maar daarna eten we samen is het plan. Om 18u waren we pas thuis en ging ik koken. Lekker in de tuin kunnen eten (gele rijst, kip  met champignons in zoetzure saus) en cakejes als toetje. 
Daarna heb ik de winnende tuin met de jury van 't Schoffeltje bepaald. Ondertussen gingen de kinderen douchen en zich bedklaar maken. Terug thuis dochterlief naar bed gebracht, manlief bracht zoonlief naar bed..
Toen bij Els thee gedronken en Shuffle uitgelaten. Was gezellig!

donderdag

220 - waterig zonnetje, spreekbeurt oefenen en op bezoek

Woensdag zou er een zon-record gebroken gaan worden, maar toen ik wakker werd was er helemaal geen zon, zelfs geen blauwe lucht. Grauw, grijs, drukkend en ja hoor daar kwam de beloofde regenbui 12 uur te vroeg... Niet erg, want de planten hadden het nodig!

Bezig geweest in huis met opruimen van de keuken - ziet er weer goed uit.
Toen de kinderen uit school kwamen lekker in de tuin kunnen lunchen, deed ik eindelijk het beloofde spelletje memory met dochterlief, zij won :-) en daarna heeft zoonlief zijn spreekbeurt geoefend met mij als publiek. Nog een beetje aarzelend, maar het komt goed.

Toen manlief uit z'n werk kwam ben ik richting Conny gereden. Leuk, haar huis gezien en Lobbes (haar boxer) en lekker zitten kletsen en eten. Ook nog naar de kringloopwinkel geweest. Daar heb ik het boek van Sophie Dahl gevonden voor héél weinig 'Onder volwassenen'. 

Ondertussen thuis:
De kinderen hebben lekker buitengespeeld, gegeten met pappa en spelletjes gedaan.
Manlief heeft nog lekker gitaar kunnen spelen en heeft nog steeds nieuwe dingen op z'n versterker te ontdekken.

Het is best een end rijden van haar huis naar mijn huis, dus ik ging op tijd weer terug. Rustig op de weg... 

Daarna nog even zitten haken aan de kruk-hoes.

219 - jarige dochter, keyboard voorspelen en ZON

Dinsdag was dochterlief jarig en dat hebben we fijn gevierd! Ze kreeg ontbijt op bed, lekker veel cadeautjes en mocht uitdelen op school.

Op dezelfde dag had zoonlief zijn voorspeel avond in Theater De Kom van keyboardles en dat ging super goed. Hij was wel wat nerveus, maar eigenlijk was het voornamelijk leuk!

En het derde leuke ding was dat het zulk mooi weer was met lekker veel ZON!

dinsdag

218 - uitdelen bij BSO, gitaarspelen en in de tuin eten

Wat een lekker weer was het gisteren.
De kinderen bleven over op school en konden lekker buitenspelen. Beide kinderen maken deze week nog Cito's en die gaan prima.
Na school naar de BSO, waar dochterlief haar verjaardag alvast vierde en lekkere glutenvrij Kikkersnoepjes (salmiak/fruit) uitdeelde. Ze kreeg een mooi Kras-Je-Eigen-schilderij.
Thuis aten we gezamenlijk beenham met groente en puree - IN DE TUIN! - heerlijk dat het zo'n mooie avond was.
Na het eten was er tijd voor spelen en toen gingen ze lekker slapen.
's avonds hebben manlief de cadeautjes voor dochterlief ingepakt, lekkere brownies en cupcakes om uit te delen voor haar gemaakt en haar stoel versierd.
Laat het feestje maar komen :-)

maandag

217 - vaderdag, hapjes maken en FEEST

Zondag was het vaderdag en de vader in huis kreeg een mooi dienblad vol cadeautjes en ontbijt.

Maar het was ook de dag dat we het feestje voor de verjaardagen van manlief en dochterlief vierden. Dus werden er hapjes gemaakt, de taarten opgemaakt en de tuinkussens op de stoelen gedaan.
(én gestreken, gestofzuigd, wc's schoongemaakt en opgeruimd...)

Om 15u was het zover en kwamen de eerste gasten. De kaarsjes werden uitgeblazen en lekker taart gegeten. De hapjes waren lekker, het eten ook. En ondanks de motregen, bleven we toch lekker buiten!

Al met al een heerlijke dag gehad!

216 - boodschappen, taarten maken en een verjaardag

Zaterdag was een gezellige dag.
We deden boodschappen, maakten schoon, ruimden op, gingen naar Judo en kochten een verjaardagskado.
Na de lunch bakten we 2 taarten voor zondag, ging manlief werken en gingen de kinderen en ik we naar Hilversum voor een verjaardagsfeestje. Daarna aten we bij Mc.Donalds - en voor het eerst aten de kinderen een 'gewoon' menu ipv een kindermenu - ze worden groot...

's avonds nog dingen voorbereid voor het feestje op zondag.