vrijdag

282 - oud valkeveen, post en kinderen ophalen

22 augustus
Vandaag gingen de kinderen met opa en oma naar Oud Valkeveen. Ze hebben het, ondanks dat de achtbaan het niet deed, super gehad!

Ik had een rare dag op t werk, waar bleek dat ik inderdaad het gedeelte werk dat bij mijn werk aansluit, van de collega die andere baan heeft, erbij krijg... At samen met manlief, maakte de post open - yes de stempel!!

en ging daarna de kinderen ophalen. Ze waren erg moe, dus na de koffie gingen we lekker naar huis.

281 - madurodam, opgeruimd huis en lasagne

21 augustus
De kinderen logeerden bij oma en opa, ze gingen vandaag naar madurodam, dochterlief kreeg klompjes en zoonlief een tulpjes-pin. hele leuke dag, al waren ze beiden eigenlijk ziek (zware verkoudheid /verhoging).

Manlief en ik ruimden op, maakten schoon, hij speelde gitaar, ik maakte snailmail, bracht de pakjes naar de post en deed boodschappen, bereidde de Lasagne voor en loodste mijn vriendin (op de fiets) naar mijn  huis, hihi via whatsapp-foto's wist ik waar ze was...
We konden lekker in de tuin eten, dronken er een roseetje bij, kletsen samen en ik bracht - haar laat op de avond - thuis met de auto.

Een hele fijne dag!

dinsdag

280 - muisje, paspoorten en logeren

Vanmorgen startte de dag met gekrabbel in de keuken... en ja hoor, er bleek weer een muisje in de keuken te zitten. De katten vinden het jagen erg leuk.... en normaal gesproken eindigt de vangst of in hun buik of onder de tuintafel. Maar muisjes nemen ze mee naar binnen - arme dieren.

Daarna is manlief met de kinderen de paspoorten gaan ophalen bij de gemeente. Dat is gelukt, dus nu kan zijn visum worden aangevraagd voor de trip naar Amerika!

De kinderen zijn opgehaald door opa en logeren lekker tot donderdagavond bij hun. Ze wisten gisteren al dat ze er erg van gingen genieten, want het wordt weer mooi weer en dan gaan ze naar Oud-Valkenveen. Ik hoop het voor ze.

Ik kreeg bericht dat ik een miljoen pond had gewonnen met mijn mobiele nummer... dat was een "scam"bericht. Jammer, had het geld wel leuk gevonden :-)
Daarna belde ik over een welkomstgeschenk dat niet meer leverbaar was en bood de aardige klantenservicemedewerker aan me de Rijksmuseum Stationary set van de Flow toe te sturen "omdat u al zo lang klant bent mevrouw" - hoe aardig is dat!
En verstuurde Postcrossing kaarten naar Duitsland en Rusland.


279 - ziek, pijl en boog én sieraden maken

19 augustus
Op 't werk met verschillende personen bijgepraat, ondertussen liet manlief weten dat hij zich niet lekker voelde (opkomende griep).
Toen ik thuiskwam waren de kinderen net terug van de BSO, daar hadden ze een pijl en boog gemaakt (van een oude hanger, leuk idee!), waren beide ook lekker aan het snotteren en had manlief weer een beetje kleur, nadat hij op de bank had geslapen.
Makkelijk gegeten, wat is de vriezer toch een mooie uitvinding... En na het eten bij de winkel voor iedereen een neusspray gekocht en heel veel tissues :-)
Snel de koffertjes klaargemaakt voor de 2nachtjes-logeerpartij bij opa en oma. En daarna met een kus, knuffel en "Komt wel weer goed, schatje" gingen beide kinderen lekker naar bed.
Om even tot rust te komen en gewoon omdat het leuk is om te doen, heb ik een aantal kettingen gemaakt (verschillende bedels en hangers uitgeprobeerd), terwijl manlief foto's van de vakantie van zijn telefoon en camera afhaalde.
Fijn, want dan kan ik verder met het vakantieboek.maandag

278 - gitaar bouwen, hinkelbaan en etentje thuis

18 augustus
Ruud gaat vandaag gitaar bouwen, de kinderen en ik hebben een pyamadag, we kijken tv, knutselen met papier, maakten een hinkelbaan van washitape op de vloer en bereidden het romantische etentje voor 2 voor (als kado voor onze trouwdag).
De kinderen hebben menukaarten en speeches geschreven. Zo lief allemaal!
Stokbrood met kruidenboter, salade, soep, spaghetti met gehaktballen en chocoladecake als toetje. 
Alles keurig verzorgd en lief gedaan. Je zou bijna vergeten dat ze pas 10 en 9 zijn... Ze vonden het zo leuk, of ze dit elk jaar mogen doen... Tuurlijk mag dat ;-)277 - hoge veluwe, herten en uit eten

17 augustus zijn we 12 jaar getrouwd, we wisselen kadootjes en kusjes uit :-)
Daarna gaan we op weg naar Park de Hoge Veluwe. We zien een imker bezig - aardige man. 
Het Museonder bekeken, lekkere lunch bij de Koperen Kop, de beeldentuin van Kröller-Müller bekeken en de rondleiding door het jachthuis (restauratie in volle gang, gebouw is leeg..) gedaan.
Toen we om 17u het park verlieten zagen we 4 herten! Mooie afsluiting van dit dagje natuur. 
Daarna lekker uit eten bij Barbacoa in Houten. We kregen daar ook nog vuurwerk bij het toetje en twee vrijkaarten voor midgetgolfen... Zo lief!
Kortom een lekkere dag.
Ook heeft Tessa languit in een plas gelegen (hilarisch en beetje zielig..), bouwde ze een hut, heeft Rick geld verdiend als levend standbeeld en vond Ruud een picknick-kleed.